Home Topics Comunicate de presa HORNBACH a contribuit cu 40.000 de euro la construirea unei case pentru o familie in dificultate
HORNBACH a contribuit cu 40.000 de euro la construirea unei case pentru o familie in dificultate

HORNBACH a contribuit cu 40.000 de euro la construirea unei case pentru o familie in dificultate

0
Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, isi continua stategia de responsabilitate sociala prin noi initiative ce au ca principal scop ajutorarea persoanelor aflate in dificultate. Una dintre cele mai noi actiuni intreprinse de Hornbach alaturi de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a fost construirea, in timp record, a unei case destinate unei familii formate din 3 adulti si 2 copii minori.

„Inca de la intrarea pe piata din Romania am investit permanent in actiuni de responsabilitate sociala si ne-am concentrat, in principal, pe ajutorarea comunitatilor locale si a persoanelor aflate in dificultate. Toate initiativele intreprinse confirma angajamentul Hornbach de a privi cu seriozitate si empatie problemele sociale si de mediu”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania.

Astfel, in primavara acestui an, Hornbach a contribuit, alaturi de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria dar si de alti sponsori, la ajutorarea unei familii aflate in dificultate din Corbeanca, judetul Ilfov. Familia, formata din strabunica, bunica, mama si doi copii – unul de 12 ani si unul de 1 an cu numeroase probleme de sanatate – locuia intr-o casa din lut, cu o singura camera, ce servea drept bucatarie, baie si dormitor. Dupa mai putin de 6 luni, aceasta locuinta a devenit doar o amintire pentru familia din Corbeanca care, cu ajutorul Hornbach, are acum o casa noua dotata cu toate utilitatile, cu doua camere, baie, bucatarie, dar si o sera cu legume deja plantate.

„Atunci cand am descoperit acest caz, tot ce speram sa putem face din fondurile stranse era sa le aducem apa curenta, sa construim o baie si poate, cu putin noroc, o chicineta unde mama sa poata gati altfel decat pe jos sau pe o scandura pusa pe doua scaune. Insa, aparitia Hornbach in acest proiect a schimbat tot! Nu doar ca a acoperit peste 65% din fondurile necesare intregii lucrari, dar profesionalismul cu care trateaza orice lucrare in care se implica ne-a provocat sa gasim solutii pentru a transforma acest proiect intr-o adevarata locuinta. Cel mai mult m-a impresionat atitudinea pe care a avut-o in momentul in care, in timpul lucrarilor, bordeiul initial, cel de lut, pe langa care se construiau noile depenindinte, pur si simplu s-a daramat, iar echipa a decis ca trebuie sa reconstruiasca camera respectiva, de data aceasta bine si temeinic. Astfel, familia sarmana poate de acum sa isi creasca cele doua fetite in mod civilizat. Sunt foarte recunoscatoare Hornbach”, a afirmat si Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria.

Proiectul a reprezentant o provocare pentru Hornbach, care a asigurat majoritatea materialelor necesare constructiei, dar si manopera. In acest sens, valoarea totala a donatiei s-a situat la aproximativ 40.000 de euro.

„Ne bucuram ca, mai presus de orice, am adus zambetul pe buze unor persoane aflate in dificultate si ca am oferit unor copii posibilitatea de a creste si a se dezvolta intr-un mediu armonios”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu.

 

 

 

Despre grupul Hornbach

Fondata in anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 6 generatii. In acest moment, concernul detine 165 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit si magazine online, in 9 tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Suedia, Slovacia si Romania), dintre care 8 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara, Sibiu, Oradea si Cluj-Napoca).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. Hornbach le garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment, iar consilierea oferita de specialistii companiei direct la raft si serviciile puse la dispozitie in fiecare magazin sunt foarte apreciate.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si produse de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), Hornbach isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, Hornbach este considerat un angajator de top, in acest moment avand aproximativ 23.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.

 

Despre Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este un ONG care, in acest an, implineste 10 ani de activitate, oferind o gama larga de servicii medicale gratuite persoanelor fara venituri si asigurari medicale si ingrijind, alaturi de mai bine de 15 dascali, angajati si voluntari, un numar de peste 200 de copii din familii defavorizate in cele trei centre educationale ale fundatiei (Clinceni, Baneasa si Corbeanca). Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este initiativa filantropica a familiei Dr. Wargha si Mitra Enayati si face parte din ENAYATI Group.