Home Topics Companii Holcim Romania si Oresa au incheiat oficial tranzactia privind achizitia companiei Somaco
Holcim Romania si Oresa au incheiat oficial tranzactia privind achizitia companiei Somaco

Holcim Romania si Oresa au incheiat oficial tranzactia privind achizitia companiei Somaco

0

Holcim Romania a incheiat procesul de achizitie prin care producatorul franco-elvetian de materiale de constructii preia 100% din actiunile companiei Somaco. Achizitia a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei in luna septembrie 2019.

Astfel, incepand cu data de 1 noiembrie, Holcim Romania ureaza bun venit echipei Somaco in familia de companii ce activeaza pe plan local si, totodata, in grupul LafargeHolcim.

Prin achizitia Somaco marcam intrarea pe piata materialelor prefabricate, un pas foarte important pentru diversificarea portofoliului nostru local. Iar acum vom putea veni cu solutii integrate in intampinarea nevoilor clientilor nostri, in mai multe tipuri de proiecte. Vom lucra alaturi de colegii nostri din Somaco, compania mentinandu-si statutul de business de sine statator, cu un brand puternic pe piata si o echipa performanta”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim Romania.

Somaco furnizeaza solutii prefabricate pentru structuri industriale, comerciale, logistice si rezidentiale, solutii prefabricate pentru infrastructura rutiera, electrica si de apa-canal, precum si sistemul de zidarie si termoizolatie cu BCA. Compania are aproximativ 900 de angajati in cele sase unitati de productie din tara: cinci fabrici de elemente prefabricate din beton in Teius, Timisoara, Targoviste, Buzau, si Roman, precum si o fabrica destinata productiei de BCA (beton celular autoclavizat) in Adjud.

„Suntem pregatiti si bucurosi sa intram intr-o noua etapa de dezvoltare a business-ului Somaco. Vom beneficia de cunostintele unui grup cu peste 180 de ani de experienta combinata pe piata, ceea ce ne va mentine competitivi si ne va ajuta sa ramanem parteneri de incredere pentru constructii inteligente”, a adaugat Sorin Miron, CEO Somaco.

La nivel local, Holcim Romania lucreaza impreuna cu companiile Geocycle Romania – gestionare deseuri in vederea co-procesarii acestora in cuptoarele fabricilor de ciment si StartCasa – companie ce ofera servicii de amenajari interioare, actionand ca intermediar intre clientul final si designeri.

„Suntem foarte bucurosi ca dupa 11 ani de dezvoltare a companiei, Somaco a devenit parte dintr-un grup international puternic, LafargeHolcim. Echipa de management si angajatii Somaco au muncit extraordinar si au reusit sa creasca firma de peste cinci ori in aceasta perioada, atat organic prin investitii in tehnologie si in oameni, cat si prin doua achizitii strategice care au permis dublarea capacitatii de productie si extinderea in piete noi. Suntem increzatori ca businessul si echipa Somaco va beneficia de oportunitati multiple in cadrul LafargeHolcim, iar noul actionar va beneficia de platforma extraordinara pe care o reprezinta Somaco pentru dezvoltarea de solutii si produse inovatoare si cresterea accelerata in acest segment de piata in Romania” a declarat Cornel Marian, Managing Partner ORESA.

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A., activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 15 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si 3 terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei, si paginile de Facebook si LinkedIn dedicate.

Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.

Despre Somaco

Somaco opereaza cinci fabrici de materiale prefabricate din beton in Teius, Timisoara, Targoviste, Buzau si Roman, precum si o fabrica destinata productiei de BCA (beton celular autoclavizat) in Adjud. Compania are un portofoliu puternic de solutii prefabricate pentru pentru structuri industriale, comerciale, logistice si rezidentiale, precum si solutii prefabricate pentru infrastructura rutiera, electrica si de apa-canal. Somaco a raportat  o cifra de afaceri consolidata in valoare de aproximativ 56 milioane EUR in 2018 si are aproximativ 900 de angajati.

Despre Oresa Ventures

ORESA este o companie de investitii tip Private Equity, detinuta de o familie suedeza, activa in Romania din 1997.

Strategia de investitii a companiei ORESA este de a dezvolta, impreuna cu antreprenori puternici si echipe de management, companii de top in sectoarele preferate, cum ar fi serviciile de business, serviciile financiare, materialele de constructii, FMCG sau retail-ul si distributia. Dupa vanzarea Somaco, portofoliul actual al companiei este format din patru companii care sunt lideri de piata in sectoarele lor: La Fantana, RTC, Romanian Business Consult si Kiwi Finance. Oresa a detinut in trecut firme precum Fabryo-Atlas, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) si Medicover. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.oresa.com.