Home Topics Comunicate de presa Green eDIH a fost creat sa devina o SUPRASTRUCTURA VIRTUALA de tip EDIH din regiunea Bucuresti-Ilfov constituita sa exceleze, prin conceptul sau UNIC si INOVATOR
Green eDIH a fost creat sa devina o SUPRASTRUCTURA VIRTUALA  de tip EDIH din regiunea Bucuresti-Ilfov constituita sa exceleze,  prin conceptul sau UNIC si INOVATOR

Green eDIH a fost creat sa devina o SUPRASTRUCTURA VIRTUALA de tip EDIH din regiunea Bucuresti-Ilfov constituita sa exceleze, prin conceptul sau UNIC si INOVATOR

0

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) anunta inscrierea in Procedura nationala de selectie pentru Reteaua EDIH derulata de ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei), fiind singurul HUB de inovare digitala din regiunea Bucuresti-Ilfov care functioneaza exclusiv DIGITAL, avand un concept unic si inovator ce ii va permite sa devina cel mai important Centru de Excelenta in Digitalizare si Inovare din regiune.

Asociatia Romana pentru Smart City, autoritatea Industriei de Smart City din Romania, face parte dintre membrii fondatori ai Green eDIH:

”In contextul actual, nu putem discuta despre progres, fara sa discutam despre inovare, digitalizare, specializare inteligenta. Orasele au posibilitatea de a folosi tehnologii cu inteligenta artificiala, machine learning, computer vision sau procesarea limbajului natural (NLP) pentru a economisi si pentru a oferi beneficii cetatenilor, iar centrele de inovare digitala ofera posibilitatea de a experimenta si testa aceste tehnologii, pentru a le aplica in functie de necesitatile specifice fiecarei institutii. In mod cert, viitorul sta sub semnul optimizarii modului de functionare al tuturor sistemelor si serviciilor publice, prin intermediul digitalizarii si al noilor tehnologii.”, Eduard Dumitrascu, presedintele Asociatiei Romane pentru Smart City.

Digital HUB-ul s-a constituit pentru a sprijini alinierea regiunii Bucuresti-Ilfov la standardele europene de digitalizare, inovare si cercetare-dezvoltare prin intermediul tehnologiilor verzi de ultima generatie. Green eDIH vine in intampinarea entitatilor regionale si nationale: Asociatiilor, Clusterelor, Structurilor Patronale, Mediului Academic, Institutelor de Cercetare si Statistica, Companiilor private de tip IMM si a companiilor mari, Autoritati Locale si Centrale, precum si a oricarei entitati care poate aduce plus valoare dezvoltarii alerte si eficiente ulterioare, facilitand accesul acestora la toate resursele necesare pentru a implementa cu succes transformarea digitala prin inovare si transfer de cunostinte avansate.

Inscrierea noilor membri din regiunea Bucuresti-Ilfov se face exclusiv DIGITAL, prin aplicarea online pe website-ul oficial: www.DIH.green

“Transformarea digitala inseamna o mai mare concentrare asupra oamenilor si va trebui sa puna in practica si sa adauge valoare conceptelor „e”, de la eCitizen la eGovernment, pentru a crea un ecosistem al colaborarii eficiente om-tehnologie. Credem cu tarie ca, in contextul retelelor interconectate ale viitorului digital, indispensabilele Supra-Specializari (High Specialisations) vor putea fi obtinute doar prin dezvoltarea accelerata a competentelor digitale” , a declarat Gabriel MUNTEANU, Presedinte Green Technology CLUSTER, Green eDIH Governor.

”Testeaza inainte de a investi” este numai una dintre provocarile pe care le intampina piata atunci cand doreste sa investeasca in inovatie, iar GeDIH vine sa ofere solutia ideala prin colaborarea in vederea construirii de prototipuri care sa fie testate in cadrul ecosistemului de parteneri creat.

 

STRUCTURA DE MEMBRI Green eDIH:

M1. Membri Tehnologici – www.DIH.green/GreenTechMembers

Membrii Green Technology CLUSTER sunt implicit GreenTech Members si sunt reprezentanti exclusiv de companii private din domeniul Tehnologiei Informatiei  care au Know-How-ul si resursele de a genera, implementa si dezvolta sustenabil orice proiect complex legat de ultima tehnologie in domeniu, pornind de la faza de testare si pana la implementarea globala.

M2. Membri Asociati – www.DIH.green/GreenAssociateMembers

Membrii Asociati (GreenAssociate Members) sunt reprezentati de Asociatii, Clustere, Structuri Patronale, Institutii de tip Universitate, Institut de Cercetare si/ sau Statistica, Companii Private, fie ele IMM-uri sau Companii Mari si orice entitate care poate aduce plus valoare dezvoltarii alerte si eficiente ulterioare.

M3. Membri Beneficiari – www.DIH.green/GreenBeneficiaryMembers

Membrii Beneficiari (GreenBeneficiary Members) sunt Autoritati Publice Centrale si Locale si orice institutie publica sau privata care nu se poate implica activ ca Membru Asociat, insa poate deveni Beneficiarul inovatiei si serviciilor de Consultanta, Audit, Dezvoltare, Implementare si Inovare Verde realizate de ceilalti membrii activi ai GeDIH, devenind astfel o veriga importanta in ecosistemul digital ca Membru care poate beneficia activ de toate avantajele si rezultatele cercetarii realizate in cadrul GeDIH si pot facilita diseminarea in comunitati locale, pot fi parte a studiilor de piata direct sau pentru comunitatile sociale pe care le reprezinta.

M4. Parteneri (GreenPartners) – www.DIH.green/GreenPartners

Partenerii (GreenPartners) sunt entitati Internationale care pot aduce aportul direct si pot sustine in cel mai eficient mod strategia de dezvoltare a digitalizarii in Romania din pozitia de partener global de tehnologie, gata sa ne sustina cu transferul de know-how si diferite programe deja dezvoltate la nivel global ca parte a strategiei comunitare si astfel pot ajuta la dezvoltarea viitorului Centru de Excelenta in Digitalizare, Inovare si cercetare-dezvoltare aplicate pe domeniile de interes ale unui DIH, bazate pe o stransa cooperare si transparenta intre autoritatile publice si mediul privat.

Misiunea Green eDIH este de a asigura un ecosistem de inovare digitala bazat pe tehnologiile verzi (eco-friendly) pentru economia privata si administratia publica din regiunea Bucuresti-Ilfov. Viziunea Green eDIH se bazeaza pe ambitia de a transforma modul de operare al actorilor implicati in mediul public si cel privat, prin sprijinul acordat acestora in procesul de adoptare a celor mai noi tehnologii (AI, ITS, HPC, Smart City, Digitalizare, Securitate Cibernetica, Matchmaking, Big Data, Aeronautical Research, HighTech Legal), cu scopul de a se alinia la standardele europene in ceea ce priveste dezvoltarea durabila si verde.

Pentru a sustine si a accelera inovatia prin intermediul tehnologiilor digitale verzi, Green eDIH a creat din start cinci Programe Digitale care vor integra si extinde functiile  principale ale unui EDIH: GreenTech Academy, GreenTech Network, GreenTech Starter, GreenTech Policy si GreenTech Projects.

 

CONTEXT EUROPEAN SI NATIONAL:

Centrele europene de inovare digitala (European Digital Innovation Hubs – EDIH) ofera acces la expertiza tehnica si experimentare, astfel incat, cei interesati sa poata „testa inainte de a investi”. De asemenea, ofera servicii de inovare, consultanta pentru finantare, formare si dezvoltarea competentelor necesare pentru o transformare digitala de succes.

In contextul noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, Comisia Europeana a propus un nou program de finantare, dedicat, in exclusivitate, sustinerii transformarii digitale a economiei si societatii europene. Programul Europa Digitala vizeaza imbunatatirea competitivitatii UE la nivel international prin investitii importante in dezvoltarea capacitatilor strategice ale Uniunii, sustinand dezvoltarea unor domenii cheie, precum inteligenta artificiala, calculul numeric de inalta performanta (high-performance computing – HPC), securitate cibernetica, competente digitale avansate, digitalizarea administratiei publice si interoperabilitate.

Rolul centrelor europene de inovare digitala (European Digital Innovation Hubs – eDIH) este de a se asigura ca solutii digitale inovatoare, bazate pe noile tehnologii, sunt integrate in activitatea curenta a companiilor si administratiilor publice. Astfel, centrele de inovare digitala ofera posibilitatea de a putea experimenta si testa aceste tehnologii, pentru a le aplica in functie de necesitatile specifice domeniului de activitate a fiecarei companii sau institutii din sectorul public.