Home Topics Comunicate de presa Globalworth a devenit actionar unic al companiei care detine cladirea Renault Bucharest Connected
Globalworth a devenit actionar unic al companiei care detine cladirea Renault Bucharest Connected

Globalworth a devenit actionar unic al companiei care detine cladirea Renault Bucharest Connected

0

Liderul pietei de birouri din CEE a cumparat restul de 50% din pachetul de actiuni de la Elgan Group

Globalworth a devenit unic actionar al firmei proprietare a cladirii Renault Bucharest Connected, in urma achizitiei pachetului de 50% din proiect, detinut de compania Elgan Group (reprezentata de dl. Simon Roth). Astfel, proiectul de aproape 58.000 de metri patrati care ofera, alaturi de spatii extinse de birouri, si un centru de design, dezvoltat in zona de vest a Bucurestiului, este acum in totalitate proprietatea Globalworth.

„Suntem bucurosi sa anuntam ca am devenit 100% actionari ai proiectului care gazduieste Renault Bucharest Connected. Cladirea a fost conceputa astfel incat sa raspunda celor mai inalte standarde de eficienta, confort si sustenabilitate de care are nevoie un partener ca grupul Renault. 

Colaborarea noastra si pe segmentul office este cel mai bun exemplu al unei asocieri de succes realizate din dorinta de a oferi clientilor nostri cadrul ideal pentru aducerea la un loc a tuturor departamentelor Renault Romania. Ne angajam sa le oferim in continuare aceleasi conditii cu care i-am obisnuit pe parcursul acestor prime luni petrecute de angajatii companiei de automobile in noua locatie si sa consolidam de la an la an acest parteneriat”, a declarat Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth. 

Dupa ce a achizitionat Pitesti Industrial Park, al carui unic client este Dacia Renault, Globalworth a oferit grupului francez si solutia optima pentru spatiile de birouri prin proiectul Renault Bucharest Connected. Sediul din vestul Capitalei gazduieste centrul de inginerie, departamentul de vanzari, sectorul de servicii de business si departamentele de suport – HR, comunicare, IT/S, managementul calitatii, financiar, legal si asset management.

Lucrarile au fost demarate in luna august 2017, iar cladirea a fost finalizata in luna februarie 2019. Proiectul include 40.000 de metri patrati de birouri de clasa A si un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 de locuri de parcare, la care se adauga cele 760 de locuri aflate la suprafata. De asemenea, proiectul inglobeaza si un centru de design de 8.000 de mp, iar angajatii care lucreaza aici au la dispozitie si un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La toate acestea se adauga alte facilitati precum un restaurant, sala de sport si un cabinet medical.

Renault Bucharest Connected beneficiaza si de o foarte buna conectivitate, fiind aflat in apropierea  mijloacelor de transport public care fac legatura cu orice punct al Bucurestiului – metrou, autobuz. Totodata, cladirea este situata intr-o zona cu acces facil catre Centrul Tehnic al Renault de la Titu, prin intermediul autostrazii A1.

Proiectul a fost dezvoltat la cele mai inalte standarde in materie de eficienta energetica, fiind certificat BREEAM  Excellent. Mai mult, este prima cladire din Romania certificata EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), recunoastere oferita de IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale. O cladire care primeste aceasta certificare foloseste cu cel putin 20% mai putina energie si apa, cu impact pozitiv asupra costurilor de intretinere. In acest fel Renault Bucharest Connected beneficiaza de un consum redus de energie electrica si de un nivel important de eficienta in ce priveste incalzirea, racirea si ventilarea spatiilor. La reducerea costurilor de intretinere a stabilimentului contribuie si doua atriumuri generoase, unul dintre elementele distincte ale Renault Bucharest Connected, si care ofera un plus de lumina naturala in interiorul cladirii.

Renault Bucharest Connected a obtinut la finele anului trecut si primele sale premii in cadrul competitiilor de profil in zona real estate. Proiectul din vestul Capitalei a primit premiul ”Best Leading Green Development & Developer” in cadrul CIJ Awards Romania 2019 si „Proiectul office al anului”, decernat la gala Real Estate.

 

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliara activa in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, in segmentul AIM, care activeaza in Romania si Polonia, in ambele tari devenind principalul investitor pe piata imobiliara de birouri. Globalworth dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 685 de companii nationale si multinationale. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile sale se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.globalworth.com.

Contact media

Anca Zeca,
Specialist PR Globalworth
anca.zeca@globalworth.com
0731.800.105