Home Topics Companii Gigantica companie americana Huntsman Corporation achizitioneaza Icynene-Lapolla, lider american si european in spuma pulverizata
Gigantica companie americana Huntsman Corporation achizitioneaza  Icynene-Lapolla, lider american si european in spuma pulverizata

Gigantica companie americana Huntsman Corporation achizitioneaza Icynene-Lapolla, lider american si european in spuma pulverizata

0
Huntsman Corporation, unul dintre cei mai mari producatori americani din industria chimica si lider mondial in spuma poliuretanica de pulverizare, cu o prezenta in peste 30 de tari si cu o cifra de afaceri in 2019 de 6,8 miliarde de dolari, a achizitionat compania Icynene-Lapolla, producator si distribuitor de top de spuma poliuretanica din America de Nord si Europa.

In luna Mai 2020 compania Huntsman a anuntat deja branding-ul diviziei de spuma poliuretanica sub numele de Huntsman Building Solutions. Dupa ce a achizitionat Demilec in 2018, Huntsman si-a adaugat in portofoliul de spuma spray compania Icynene-Lapolla, fuzionand cele doua companii intr-o singura afacere. Impreuna cu asistenta tehnica, know how-ul si reteaua Huntsman, compania creaza o platforma globala in cadrul diviziei de poliuretani Huntsman.

Achizitia Icynene-Lapolla, care s-a ridicat la 353 milioane de dolari, este aliniata cu strategia Huntsman de a-si dezvolta afacerea cu poliuretani. Devine astfel cel mai mare furnizor mondial de produse cu spuma pulverizata si al cincilea cel mai mare producator de materiale de izolatii. Prin aceasta achizitie, compania isi va consolida si mai mult portofoliul de aplicatii si tehnologii de materiale izolatoare pentru aplicatii rezidentiale si comerciale.

Compania Icynene-Lapolla, actuala Huntsman Business Solutions, a intrat oficial pe piata din Romania anul acesta si planuieste o extindere rapida a retelei si dezvoltarea business-ului pe piata locala.

Compania americana vizeaza, astfel, sa-si consolideze prezenta in Europa si sa accelereze cresterea vanzarilor de spuma poliuretanica, considerand ca pe piata din Romania exista un potential foarte mare de dezvoltare.

Huntsman Business Solutions ofera pietei locale produse SPF (Spray Polyurethane Foam) cu celule deschise si cu celule inchise, pentru diverse aplicatii mici si mari, cum ar fi acoperisuri, mansarde, pereti interior si exteriori, terase etc.

Spuma expandabila de ultima generatie HBS (Huntsman Business Solutions), una dintre cele mai performante materiale izolatoare din lume, ofera cel mai inalt nivel de performanta termica si acustica, eficienta energetica si etanseitate. Contrar asteptarilor, este un material sanatos si ecologic, nu are miros si nu contine gaze ce pot dauna stratului de ozon.

“Compania noastra vine cu un concept total diferit pe piata de izolatii din Romania, care are ca scop optimizarea eficientei energetice a cladirilor. Noi oferim clientilor nostri, pe langa un produs de o calitate superioara si servicii premium, avantajele unui proces ecologic responsabil. Sticlele din plastic PET reciclate sunt utilizate ca si ingredient al materialului nostru izolant ” declara Vlad Bolboceanu, Sales Manager reprezentant Huntsman Business Solutions in Romania.

 

Despre Huntsman Corporation

Huntsman Corporation este un producator si comerciant global de produse chimice specializate la nivel mondial, cu venituri in 2019 de aproximativ 7 miliarde de dolari. Produsele Hunstaman chimice se ridica la numarul miilor si sunt vandute in intreaga lume catre producatori care deservesc o gama larga si diversa de piete finale pentru consumatori si industrii. Hunstaman are peste 70 de unitati de productie, cercetare si dezvoltar, si operatiuni in aproximativ 30 de tari si peste 9.000 de angajati si colaboratori in cadrul celor patru divizii distincte ale business-ului. Fiecare dintre aceste divizii are o expertiza aprofundata in chimii si tehnologii specifice si pozitii de lideri pe pietele pe care le deservesc: divizia de poliuretani, divizia de materiale avansate, divizia de produse performante si divizia de textile.

Pentru mai multe informatii despre Huntsman, va rugam sa vizitati site-ul web al companiei la www.huntsman.com.

 

Despre Icynene-Lapolla

Icynene-Lapolla este furnizor global si producator de spuma poliuretanica spray pentru izolarea acoperisurilor, mansardelor, halelor industriale etc.

Fondata in 1986, Icynene ofera un portofoliu complet de solutii de spuma poliuretanica pulverizata cu performanta ridicata si solutiile de izolare cu spuma poliuretanica Icynene-Lapolla sunt distribuite in peste 30 de tari.

Icynene ofera sisteme izolatoare termic cu expandare, cu eficienta ridicata, niveluri scazute de COV si fara gaze daunatoare pentru stratul de ozon. Cu ajutorul produselor Icynene, pe suprafata a 3 continente sunt izolate mai bine de 425.000 de obiective: case pentru familii, apartamente, spitale, scoli, ferme ecologice etc.

www.icynene.ro