Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat Ghid pentru gaurirea betonului. Ce trebuie sa stii?
Ghid pentru gaurirea betonului. Ce trebuie sa stii?

Ghid pentru gaurirea betonului. Ce trebuie sa stii?

0

Atunci cand vrei sa iti decorezi casa, gaurirea peretilor este inevitabila. Fie ca vrei sa montezi o etajera, sa afisezi un tablou sau sa te asiguri ca mobilierul este bine fixat, vei ajunge sa dai gauri in pereti.

Daca ai o casa cu pereti din caramida, lemn sau alt material care nu este foarte dur, cuiul si ciocanul pot fi o solutie. Daca peretii sunt din beton insa, trebuie sa apelezi la bormasina.

Bormasina poate sa fie hobby sau profesionala si reuseste sa gaureasca foarte rapid orice tip de material, atata vreme cat este folosita corect.

 

Cum folosesti bormasina pentru a te asigura ca dai gauri cat mai mici si cat mai drepte?

 

  1. Asigura-te ca suruburile sunt potrivite pentru scopul pe care il au. Pentru un tablou, spre exemplu, nu ai nevoie de suruburi foarte mari. Acestea este bine sa fie insotite de dibluri de sustinere sau de dibluri de expandare.

 

  1. Asigura-te ca stii din ce este realizat peretele. In functie de materialul din care este realizat peretele poti alege intre o masina de gaurit cu percutie sau un ciocan rotopercutor. Masina de gaurit cu percutie este mai ieftina si poate da fara probleme gauri in zidaria clasica. Daca trebuie sa dai gauri in beton dur insa, ciocanul rotopercutor este cel mai potrivit.

 

  1. Asigura-te ca nu dai gauri acolo unde sunt conducte de apa sau cabluri electrice. Pentru asta trebuie sa ai fie un detector special, fie sa stii planul exact al constructiei.

 

  1. Marcheaza pozitia gaurilor cu creionul. Daca ai de dat mai multe gauri, este important sa le marchezi, in asa fel incat mobilierul, tablourile sau rafturile sa fie cat mai drepte.

 

  1. Alege burghiul potrivit. Va trebui sa folosesti un burghiu de beton de buna calitate. Acesta trebuie sa aiba acelasi diametru cu diblul folosit pentru fixarea surubului si sa fie bine fixat in bormasina.

 

  1. Pune burghiul perpendicular pe perete si incepe sa gaurești. Poti începe sa gauresti fara percutie, iar daca peretele opune rezistenta poti cupla percutia. Gaureste suficient de mult in perete, in asa fel incat diblul sa intre complet in gaura facuta.

 

  1. Nu lasa reziduurile in gaura. Dupa gaurire, peretele lasa reziduuri. De multe ori, cei care dau gauri curata doar reziduurile lasate pe jos, insa trebuie sa fie curatate si cele din gaura, in asa fel incat diblul sa fie bine fixat.

 

  1. Introdu diblul si foloseste o surubelnita normala sau electrica pentru a introduce surubul.

 

Intregul proces nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva minute, mai ales daca ai scule de buna calitate.  Daca ai propria casa, asigura-te ca ai o masina buna de gaurit, burghie rezistente, de diferite dimensiuni si accesorii cum ar fi diblurile sau suruburile. Alegand sa dai gauri de unul singur, poti economisi foarte multi bani si poti sa iti dezvolti cunostintele legate de administrarea propriei locuinte.