Home Topics Comunicate de presa Fundatia UPS sprijina lansarea celei mai mari retele de livrari de vaccinuri cu drone în Ghana
Fundatia UPS sprijina lansarea celei mai mari retele de livrari de vaccinuri cu drone în Ghana

Fundatia UPS sprijina lansarea celei mai mari retele de livrari de vaccinuri cu drone în Ghana

0

Datorita sprijinului oferit de Fundatia UPS, Gavi si alti parteneri, dronele Zipline vor deservi pana la 2.000 de institutii medicale si 12 milioane de oameni în Ghana

Fundatia UPS, care conduce programele civice globale pentru UPS (NYSE: UPS), împreuna cu Gavi, Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare, sustin extinderea unei retele de drone medicale în Ghana. Zipline, o companie de robotica cu sediul în California, va utiliza drone pentru a face livrari de urgenta, la cerere, pentru 148 de produse prioritare, incluzand vaccinuri de urgenta si de rutina, produse sanguine si medicamente vitale. Serviciul va fi operational 24 de ore, sapte zile din sapte, prin intermediul celor patru centre de distributie – fiecare centru este dotat cu 30 de drone. Livrarile vor fi facute în peste 2.000 de institutii medicale, care deservesc 12 milioane de oameni din toata tara.

Parteneriatul dintre Guvernul Rwandei si Zipline, sustinut prin subventii filantropice si contributii în natura de catre Fundatia UPS si Gavi, a introdus în premiera livrarea rapida a produselor sanguine prin intermediul dronelor catre clinici greu accesibile din Rwanda. Guvernul Ghanei contribuie la succesul acestei initiative prin extinderea serviciilor Zipline, actiune sustinuta de Gavi si Fundatia UPS, la care se alatura Fundatia Gates si Pfizer. Reteaua de drone Zipline va fi integrata în lantul national de asistenta medicala din Ghana, ajutand astfel la prevenirea epuizarii stocurilor de vaccinuri din unitatile medicale, dar si în timpul campaniilor nationale de imunizare.

„Guvernul va avea capacitatea de a suplimenta imunizarile de rutina la cerere, iar acest lucru ne va oferi mereu siguranta unui numar suficient de vaccinuri salvatoare de vieti pentru fiecare copil din Ghana,” a declarat Dr. Seth Berkeley, CEO Gavi, Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare. „Este o realizare deosebit de importanta pentru Gavi, si ne vom asigura astfel ca nimeni nu va fi lasat în urma si ca vom proteja mult mai multi copii care locuiesc în regiuni izolate de bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare,” a adaugat acesta.

Logistica va fi gestionata prin intermediul sistemelor hardware si software Zipline din fiecare centru de distributie, iar livrarile vor avea loc în spitale si clinici medicale. Fundatia UPS va asigura o finantare de 3 milioane de dolari, inclusiv fonduri de 2.4 milioane de dolari, iar UPS va oferi servicii de livrare în valoare de 600.000 de dolari. De asemenea, UPS a demarat o analiza a lantului de asistenta medicala din Ghana, oferind expertiza care vine în completarea viziunii Guvernului de optimizare continua a livrarilor în domeniul medical.

„Succesul programului în Rwanda demonstreaza ca efortul colectiv al unui parteneriat public-privat bazat pe tehnologii avansate dedicate lantului de aprovizionare poate îmbunatati accesul la produse medicale vitale pe întreg teritoriul Africii,” a declarat Eduardo Martinez, presedintele Fundatiei UPS si director pentru diversitate si incluziune la UPS. „Suntem încantati ca expertiza tehnologica si pentru lantul de aprovizionare este folosita pentru salvarea de vieti si suntem onorati sa fim parte din acest parteneriat public-privat. Suntem recunoscatori vizionarului guvern din Ghana, lui Gavi, pentru devotamentul lor în îmbunatatirea sistemului de sanatate din comunitatile ghaneze si din întreaga lume, si lui Zipline, pentru tehnologia lor de avangarda si pasiunea pentru dezvoltarea sistemelor medicale.”

UPS, împreuna cu Gavi si Zipline vor oferi consiliere tehnica si servicii de consultanta la nevoie.

Programul este o extindere a colaborarii inovatoare dintre Fundatia UPS, Gavi si Zipline care a fost initiata în Rwanda în 2016, cu sustinerea Guvernului Rwandei, de a oferi acces la medicamente vitale care sunt livrate în termen de minute si nu ore pentru milioane de cetateni rwandezi din comunitati izolate. Guvernul Rwandei a extins programul pe întreg teritoriul tarii, realizand pana în prezent peste 13.000 de livrari. Dronele Zipline livreaza acum mai mult de 65% din rezervele de sange ale Rwandei în afara capitalei Kigali.

Despre Fundatia UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider global în logistica, oferind o gama larga de solutii incluzand transportul de colete si marfuri; facilitarea de schimburi comerciale internationale, alaturi de implementarea de tehnologii avansate, în vederea gestionarii mai eficiente a lumii afacerilor. Înca de la înfiintarea companiei, în 1907, UPS si-a construit un renume de cetatean corporatist pentru care grija si responsabilitatea primeaza, sprijinind programe care ofera solutii pe termen lung pentru nevoile comunitatii. Fondata în 1951, Fundatia UPS desfasoara programe globale pentru sprijinirea cetatenilor, facilitand implicarea în comunitatile locale, nationale si globale. În 2018, UPS, alaturi de actualii si fostii angajati, a donat peste 114,9 milioane de dolari în scopuri caritabile în toata lumea.

Detalii despre Fundatia UPS gasiti la adresa UPS.com/Foundation. Pentru a afla direct noutati despre UPS, vizitati pressroom.ups.com/RSS sau urmariti @UPS_News and @UPS_Foundation pe Twitter.