Home Articole Ferestrele de mansarda FAKRO – modul natural de a imbratisa lumina
Ferestrele de mansarda FAKRO – modul natural de a imbratisa lumina

Ferestrele de mansarda FAKRO – modul natural de a imbratisa lumina

0

Calitatea vietii noastre este direct legata de lumina naturala la care ne expunem zilnic.

Ce ne ofera lumina naturala?

  • Dincolo de faptul ca este sursa vietii, ea este si sursa sanatatii, frumusetii si fericirii noastre.

Care sunt efectele luminii naturale asupra sanatatii?

 

  • ajuta organismul sa produca Vitamina D;
  • creste nivelul de serotonina din organism;
  • ajuta la sinteza melatoninei, hormon care contribuie la reglarea ritmului circadian al corpului;
  • combate tulburarile afective sezoniere.

 

O echipa de la Universitatea din Gothenburg si-a propus sa studieze efectele luminii naturale asupra sanatatii demarand un proiect de cercetare cu pacientii unui spital:

Acestia au fost mutati intr-un salon cu multa lumina naturala. In scurt timp au fost observate imbunatatiri ale sanatatii lor fizice dar, mai ales mentale, care au durat foarte mult timp, chiar si dupa externare.

 

Care este rolul luminii naturale la locul de munca?

Potrivit „Journal of Clinical Sleep Medicine”, persoanele care lucreaza in spatii luminate natural au un randament fizic, intelectual si psihic mult mai bun.

Daca nu avem posibilitatea unei surse de lumina naturala suficienta trebuie sa fim atenti la intensitatea si tipul luminii artificiale.

Lumina calda este cea mai potrivita pentru camerele in care ne odihnim – camera de zi sau dormitorul, in timp ce lumina rece este potrivita pentru spatiile destinate studiului sau lucrului, unde este necesara concentrarea.

 

Cum asiguram necesarul zilnic de lumina naturala in interior?

Este de notorietate ca ferestrele de mansarda (in functie de unghiul de inclinatie al acoperisului) permit patrunderea celei mai mari cantitati de lumina naturala. Amplasarea si alegerea corecta a acestora este cruciala, tocmai din acest motiv trebuie sa ne orientam catre ferestre de mansarda cu dimensiuni mari sau combinatii care creeaza suprafete vitrate generoase.

Un bun exemplu sunt ferestrele de mansarda FAKRO FDY-V Duet proSky cu articulare supramediana si ferestrele balcon FGH-V Galeria cu dimensiunea maxima de pana la 94 x 255 cm.

Gama de produse FAKRO include, de asemenea, solutii care permit imbinarea ferestrelor in grupuri de orice combinatie (orizontala, verticala sau bloc).

In concluzie, lumina naturala este cel mai important factor care sincronizeaza activitatea creierului si a corpului.

Soarele este cel care ne ofera lumina din care corpul nostru isi extrage viata si fericirea. Lasati-va imbratisati de lumina naturala prin ferestrele de mansarda FAKRO!

 

 

Despre FAKRO

FAKRO a fost infiintata in 1991 ca o companie familiala privata iar astazi, ca intr-un arc peste timp, suntem in fata unei companii multinationale in care actionarii sunt cetateni din: Anglia, Austria, Spania, Olanda, Irlanda, Germania, Polonia, Rusia, Ungaria. FAKRO este si acum, dupa atatia ani de la infiintare, cel mai dinamic producator de ferestre de mansarda din lume.

FAKRO a devenit unul dintre leaderii mondiali in productia ferestrelor de mansarda, oferind produse de calitate, care raspund solicitarilor clientilor din intreaga lume. Prioritatea nr 1 pentru companie este ca produsele sa raspunda standardelor internationale de sanatate, siguranta si impact asupra mediului.

Ryszard Florek, co-fondator si Presedinte al companiei FAKRO, este cunoscut ca fiind cel care a deschis prima fabrica de ferestre de mansarda din Polonia.

fakro.ro