Home Topics Comunicate de presa Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii
Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii

0

FEDERATIA PATRONATELOR SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII alaturi de partenerul sindical si Casa Sociala a Constructorilor a sarbatorit sambata 14 septembrie la Domeniul Stirbey din Buftea, Ziua Nationala a Constructorului – prima editie.

Ziua Nationala a Constructorului a fost stabilita prin Legea 350/2018 la initiativa FPSC, cu sprijinul unui grup parlamentar sustinut de doamna deputat Roxana Minzatu .

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor personalitati din Guvernul Romaniei: domnul viceprim-ministru Daniel Suciu – ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, doamna Oana Iacob – secretar de stat Ministerul Finantelor Publice, doamna Elena Solomonescu – secretar de stat Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, domnul Alexandru Potor – secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene, domnul Ionel Minea – secretar de stat Ministerul Transporturilor, doamna Rodica Paraschiv – Comisia de transporturi si infrastructura Camera Deputatilor precum si alte personalitati romane si din strainatate.

Multumim invitatilor pentru participare si pentru implicarea in gasirea unor solutii pentru dinamizarea sectorului constructiilor in economia romaneasca. Acordul semnat de Guvernul Romaniei cu federatia noastra la sfarsitul anului trecut, prin care sectorul constructiilor este declarat prioritar in economia romaneasca pe urmatorii zece ani reprezinta inceputul unei strategii de revigorare a investitiilor.

Rezultatele obtinute dupa aproape trei trimestre, masurabile prin statistici, arata ca masurile prevazute in Acord trebuie sustinute in continuare, cu implicare tripartita: guvern, patronat, sindicat.

Apreciem prezenta reprezentantilor guvernului si a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (care reprezinta autoritatea de reglementare in constructii) in mijlocul constructorilor la prima lor sarbatoare ca o garantie a cresterii demnitatii constructorului roman si a dezvoltarii unei strategii durabile a investitiilor in Romania de maine.

Galeria foto a evenimentului o puteti accesa aici: https://www.ziuaconstructorului.casoc.ro/eveniment/galerie-foto-eveniment.html