Home Topics Comunicate de presa Facem fata crizei dupa modelul german: luptati sa va pastrati angajatii!
Facem fata crizei dupa modelul german: luptati sa va pastrati angajatii!

Facem fata crizei dupa modelul german: luptati sa va pastrati angajatii!

0

Criza provocata de coronavirus a evoluat rapid si tinde sa ne controleze vietile: in plan personal, in afaceri, dar si in plan socialsi politic. Cu totii suntem cuprinși de valul crizei, pentru ca cei dragi pot fi in pericol, afacerile sunt afectate, viata noastra așa cum o stim e bulversata.

Comunitatea germana de business din Romania, cel mai important partener economic al Romaniei, care a creat peste 270.000 de locuri de munca in tara noastra, propune o solutie care in Germania a dat roadesi in trecut, fiind un factor important in depasirea crizei: protejati-va forta de munca ce cu greu a fost pregatita si sustineti unitatea in actiune intre mediul de afacerisi autoritati!

Reprezentantii economiei germane considera ca este necesara adoptarea urgenta a unor masuri guvernamentale fiscale si economice pentru companiile din Romania. O solutie de depașire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care il aplica si economia Germaniei: „Kurzarbeit”, adica „munca redusa”, pentru a evita concedierile. Angajatii lucreaza pe o anumita perioada de timp mai putin sau chiar deloc. Angajatorul, impreuna cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru,  iar angajatul primește proportional salariul care ar trebui scutit de taxe si statul preia partial diferenta pana la salariul intreg. Este vorba de un parteneriat intre angajat, angajator si stat.

„Suntem in criza, dar aceasta va trecesi cel mai important lucru este ca acum sa ne gandim la ce va urma. Angajatii sunt cel mai important atu al economiei romanești si ei trebuie sa ramana motivati si sustinuti de angajatori si Guvern”, a declarat Sebastian Metz, director general AHK Romania.

„Companiile germane prezente in Romania si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana doresc sa fie parteneri ai companiilor romanesti si ai Guvernului Romaniei pentru ca impreuna sa gaseasca cele mai bune solutii de a traversa cu bine aceasta perioada sensibila, pentru a se putea bucura apoi din nou de succes”, a declarat Dragos Anastasiu, Președintele AHK.

In acest sens , AHK a lansat o platforma de comunicare, NewsRoom Covid-19, https://www.ahkrumaenien.ro/ro/translate-to-romana-newsroom-covid-19, unde va incarca stiri, informatii din surse oficiale, dar si modele de bune practici oferite de antreprenori, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

 

Contact pentru presa:

Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro