Home Topics Comunicate de presa EXPOZITIA NUCLEARA MONDIALA 2020. Cea mai mare expozitie nucleara civila din lume 23-25 Iunie 2020, PARIS.
EXPOZITIA NUCLEARA MONDIALA 2020.  Cea mai mare expozitie nucleara civila din lume  23-25 Iunie 2020, PARIS.

EXPOZITIA NUCLEARA MONDIALA 2020. Cea mai mare expozitie nucleara civila din lume 23-25 Iunie 2020, PARIS.

0

Expozitia Nucleara Mondiala (WNE), targul comercial international pentru sectorul nuclear civil, va reuni din nou profesionisti din toate partile industriei pentru a-si desfasura activitatea de Marti, 23 pana Joi, 25 iunie, la Centrul de Expozitii Villepinte din Paris (Sala 7).  Organizata de Reed Expositions France in numele GIFEN, Asociatia Industriei Nucleare Franceze, iar acum, in cea de-a patra editie, WNE a adoptat o tema de actualitate pentru 2020: „Industria nucleara, un partener-cheie pentru o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon”.  Organizata o data la doi ani in Franta, WNE a devenit un loc de intalnire esential pentru profesionistii din intreaga lume, pentru a face afaceri si pentru a discuta probleme si provocari majore cu care se confrunta industria.  In centrul WNE se afla inovarea si ofera expozanti de toate dimensiunile (grupuri mari, intreprinderi cu capitalizare medie, IMM-uri si intreprinderi de baza) oportunitati bogate de a cimenta parteneriate strategice  si de a semna noi contracte.  Cifrele prevazute pentru 2020  ·  730 de expozanti si 23,000 de participanti din 62 de tari ·  16 pavilioane nationale ·  4,500 reuniuni ale intreprinderilor · 1,500 importanti factori de decizie internationali si numeroase delegatii oficiale.

Industria nucleara, un partener-cheie pentru o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon

Chestiunea tranzitiei energetice se afla in centrul dezbaterii politice, economice si societale pe masura ce ne indreptam catre neutralitatea carbonului pana in 2050.  Confruntandu-se cu situatia de urgenta climatica globala, multe tari incearca sa stabileasca bazele unui nou model energetic, bazat pe reducerea utilizarii combustibililor fosili.  Energia nucleara este una dintre cheile tranzitiei catre un viitor energetic mix durabil.  Expozitia Nucleara Mondiala a ales sa abordeze aceste preocupari majore pe tema editiei din 2020:  „Industria nucleara, un partener-cheie pentru o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon”.

Maurice Gourdault-Montagne, noul Presedinte al WNE, declara: 

„Sunt convins ca energia nucleara are un rol crucial de jucat in  tranzitia energiei daca dorim sa ne atingem obiectivul unei economii cu emisii reduse de dioxid de carbon.”  

 

Nou pentru 2020  

  • O zi (25 iunie) a fost desemnata ziua Reactorului Modular de Mici Dimensiuni (SMR) si Ziua Reactorului Avansat si se va concentra asupra diferitelor proiecte din intreaga lume dedicate acestor reactoare nucleare de mici dimensiuni (50-300 MW). Mai mici decat centralele nucleare conventionale, acestea sunt considerate un inlocuitor viabil pentru centralele invechite pe baza de combustibili fosili care raspund nevoii de energie cu emisii reduse de carbon.

In ceea ce priveste SMR si Ziua Reactorului Avansat, WNE va primi numeroase delegatii oficiale internationale, conferindu-le un forum unic pentru a aborda provocarile si oportunitatile asociate utilizarii tehnologiilor SMR si a reactoarelor avansate in sistemele energetice ale viitorului.

  • WNE introduce un premiu onorific, WNE Fellow Award, unui expert international in sectorul nuclear pentru contributia lor la promovarea energiei nucleare in intreaga lume.

Trei zile intense de intalniri de afaceri, discutii si multe inovatii

  • WNE va promova din nou inovarea prin intermediul Premiilor WNE.  Opt premii in patru categorii vor fi acordate in cadrul unei ceremonii desfasurate in prima zi a spectacolului. Categoriile sunt: Inovarea  Produselor si a Serviciilor;  Inovarea in Materie de Siguranta Nucleara;  Inovarea in Domeniul Operarii si al Gestionarii Cunostintelor si Inovarea in Materie de Competente.  Ca si in 2018, fiecare categorie va avea doua premii, unul pentru grupurile mari si unul pentru intreprinderile mici si foarte mici (IMM-uri/IFM-uri).
  • Expozitia din 2020 va oferi, de asemenea, ocazia de a descoperi WNE esentiale, inclusiv Planeta Startup, tururi cu ghid, Ziua Investitorilor, ateliere ale expozantilor si discutii in cadrul grupului.

O dimensiune internationala

 WNE are o dimensiune internationala consacrata, la care participa liderii si jucatorii principali de pe piata mondiala.  Expozantii internationali vor reprezenta 40% din standuri la spectacolul din 2020, provenind din 40 de tari, printre care Belgia, Canada, China, Finlanda, Germania, Italia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elvetia, Regatul Unit si Statele Unite. WNE va intampina Republica Ceha si Ucraina in calitate de nou-veniti la aceasta editie a spectacolului.

Se preconizeaza ca vor exista 16 pavilioane nationale, printre care Argentina, Belgia, Canada, China, Finlanda, Germania, Japonia, Polonia, Romania, Coreea de Sud, Spania, Regatul Unit, statele Unite si tara Galilor, precum si 1,500 de factori de decizie internationali de rang inalt care reprezinta guverne, institutii, cumparatori majori etc., plus multe alte delegatii oficiale.

Mai multe oportunitati de afaceri

In 2020, WNE va fi, mai mult ca niciodata, un accelerator de afaceri pentru acest sector, cu 4,500 de intalniri de afaceri asteptate in cele trei zile (fata de 4,000 in 2018).  Destinate expunerii intreprinderilor (IMM-uri, intreprinderi cu capitalizare medie si grupuri mari), aceste reuniuni reprezinta o platforma fantastica pentru discutii, schimb de experienta, noi parteneriate si contracte intre furnizori si principalii contractanti mondiali.

Pornind de la succesele anterioare, WNE 2020 va reuni din nou intreaga comunitate mondiala a industriei nucleare civile: factori de decizie internationali de rang inalt, delegatii oficiale, experti stiintifici, ingineri, tehnicieni, staruri si mass-media.

Despre GIFEN: www.gifen.fr

GIFEN este un sindicat profesional, reunind aproximativ 190 de actori din industria nucleara franceza, cu scopul de a facilita si de a favoriza relatiile dintre actorii nucleari civili din lume si de a promova o cultura internationala.

In acest scop, GIFEN crede in WNE (Expozitia Nucleara Mondiala) si in calitate de proprietar al GIFEN intentioneaza sa o dezvolte .

WNE reprezinta o oportunitate pentru toti actorii globali de a se intalni in cele din urma timp de 3 zile si de a participa la reuniuni fara precedent cu experti de renume international.  Este, de asemenea, un eveniment cu oportunitati de dezvoltare a retelei sale si de schimb pe teme strategice, in cursul caruia liderii si factorii de decizie din acest sector vor putea sa isi impartaseasca viziunea si obiectivele.

Astfel, WNE este evenimentul cheie care nu trebuie ratat de profesionisti si intreprinderi (IMM-uri, TPE, IET, microintreprinderi) care doresc sa contribuie la excelenta industriei nucleare mondiale.

Despre REED EXPOSITIONS FRANCE – www.reedexpo.fr

Prezente in 18 sectoare industriale, cu 40 de evenimente de top – inclusiv Batimat, EquipHotel, IFTM-Top Resa, Expoprotection, Pollutec, SITL, Maison & Objet*, Fiac, Paris Photo – si 45 site-uri Web si bloguri, Reed Expositions ofera contacte, continut si comunitati cu puterea de a transforma afacerea clientilor nostri.  Peste 18,600 de companii si 1.08 de milioane de cumparatori, din Franta si din strainatate, sunt clienti ai evenimentelor noastre.

Reed Expositions este membru al Grupului Reed Exhibitions, un lider mondial in domeniul evenimentelor, care opereaza pe piata franceza cu peste 60 de evenimente si 2 filiale: Reed Expositions France si Reed Midem.

*organizat de SAFI, o filiala a Reed Expositions si Ateliers d’art de France

 

Contacte presa WNE:

Agnès GILBERT – +33 6 84 61 30 71
a.gilbert@eudoxie-pr.com

Florenta PORTJOIE – +33 6 07 76 82 83