Home Topics Comunicate de presa Expo Real München 2022: AHK Romania aduce impreuna companii si autoritati la cel mai mare targ imobiliar european
Expo Real München 2022: AHK Romania aduce impreuna companii si autoritati la cel mai mare targ imobiliar european

Expo Real München 2022: AHK Romania aduce impreuna companii si autoritati la cel mai mare targ imobiliar european

0

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza si anul acesta in perioada 4-6 octombrie standul comun al Romaniei la Expo Real München, cel mai mare targ din Europa pentru proiecte imobiliare si investitii. Este o ocazie pentru cele opt companii din domeniul imobiliar si sase autoritati locale participante sa interactioneze direct si eficient cu ceilalti expozanti, sa gaseasca viitori parteneri de afaceri, sa afle si sa se inspire din tendintele pietelor imobiliare, de investitii si financiare si nu in ultimul rand sa-si sporeasca vizibilitatea. In ultimii cinci ani Romania a ocupat mereu un loc in topul celor zece expozanti, depasind tari ca Franta, Spania sau Italia.

Din standul Romaniei cu coordonatele A1.241 fac parte urmatorii reprezentanti ai autoritatilor locale in cautare de investitori: Primaria municipiului Galati, Maramures Business Park, Primaria municipiului Resita, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Consiliul Judetean Suceava.

Co-expozantii din mediul economic privat, avand ca activitati de baza dezvoltarea de proiecte comerciale, rezidentiale sau de parcuri industriale, servicii logistice integrate, inclusiv de dezvoltare urbana prin aplicatii software, constructii civile si industriale, consultanta, sunt: AFI Europe, Alma Consulting, Bucharest Real Estate Club, DeRom Total, REC Partners, Olympian Park SPEEDWELL si WDP Romania.

Alaturi, Primaria municipiului Brasov si Agentia Metropolitana Brasov impreuna cu partenerii, investitori importanti din regiune, Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brasov, Elmas, ARO Palace au propriul stand, Invest in Brasov, cu coordonatele A1.245.

„AHK Romania organizeaza standul comun al Romaniei din 2012. Am inceput modest, cu trei-patru expozanti, dar cu mult entuziasm si cu visul de a pune Romania pe harta imobiliara a lumii. A fost o cale lunga, cu mari eforturi si o multime de provocari, dar am reusit sa le depasim in ultimul moment si sa fim prezenti. De atunci, expozantii Romaniei au fost autoritati – dar si reprezentanti de top ai sectorului privat, cum ar fi AFI Europe Management, Warehouses de Pauw Romania, Speedwell sau  REC IMMPULS”, spune Sebastian Metz, Director General al AHK Romania.

In programul targului de conferinte de specialitate, Romania va fi prezenta cu dezbateri pe temele: „Investitii in orasele din Romania. Unde lucram si cum traim”, in data de 4 octombrie si „Romania, hub logistic si industrial emergent al Regiunii, in data de 5 octombrie „, ambele moderate de Gerhard Rodler, redactor-sef la „Immobilien Magazin” & Editor „Building Times,” al editurii Immobilien Magazin GmbH si Ionut Oprea, editor – „Romania’s Real Estate Guides – Market Pulse Reports”.

La editia de anul trecut au fost peste 19.000 de participanti din 52 de tari, cu standuri expuse pe o suprafata de 54.000 metri patrati. Cu o traditie de 24 de ani, Targul Expo Real München a devenit un eveniment consacrat de networking international, locul unde se creioneaza proiecte de anvergura, investitii si finantari transfrontaliere. Aici se reunesc toate verigile lantului de valori din domeniu – de la dezvoltatori de proiecte, investitori si finantatori, la regiuni economice si orase – transformand expozitia intr-un eveniment unic pe piata internationala.Pe partea de conferinte, programul este de asemenea, de top: peste 250 de experti vor dezbate cu participantii interesati directiile spre care se indreapta piata proprietatilor, cea de investitii si financiara, in contextul provocarilor actuale legate de protejarea climei, crearea de locuinte accesibile si politica actuala a ratei dobanzii.

Va asteptam sa ne vizitati la standurile A1.241 si A1.245 !

 

 

AHK Romania in anul aniversar 2022

Pentru AHK Romania anul aniversar 2022 sta sub semnul sustenabilitatii, o tema extrem de actuala si care nu poate fi ignorata. Sustenabilitate inseamna investitii in educatie, cercetare si dezvoltare, in calitatea vietii din orasele si regiunile in care traim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care sa fie acceptate si sustinute de societate. Pe acest complex tematic dorim sa ne concentram in AHK Sustainabilityear 2022 si, printr-o serie de evenimente, sa initiem proiecte „verzi”, sa provocam la un dialog intre actorii politici, economici si societatea civila si sa cream idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregatite sa isi puna la dispozitie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul si Best Practice, pentru a aduce relatiile economice bilaterale la un nou nivel.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

Mai multe informatii gasiti pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.