Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat Etex Building Performance a inregistrat o cifra de afaceri de 250 milioane lei in 2020
Etex Building Performance a inregistrat o cifra de afaceri de 250 milioane lei in 2020

Etex Building Performance a inregistrat o cifra de afaceri de 250 milioane lei in 2020

0

Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat 250 de milioane de lei cifra de afaceri, in 2020, in crestere cu 6% fata de 2019.

Evolutia pozitiva a companiei confirma eficacitatea noii strategii de business a Grupului Etex la nivel global, de a investi tot mai mult in productia de placi de gips-carton, pentru a furniza fiabilitate, performanta si solutii vizionare clientilor. Cresterea fata de 2019 vine, totodata, pe fondul recalibrarii dinamicii pietei constructiilor, caracterizata anul trecut de crestere pe segmentul rezidential, de cererea de spatii logistice, precum si de  necesitatea reamenajarii si redimensionarii spatiilor de birouri.

Etex Building Performance este unul dintre cei mai importanti furnizori pentru proiectele comerciale, rezidentiale si logistice mari din regiune: cartierul rezidential ISHO din Timisoara; One Mircea Eliade, Iride 18-19 Office si Stadionul Steaua din Bucuresti; Aeroportul Brasov; Advance Business Center din Sofia, Bulgaria; fabrica BA Glass din Plovdiv, Bulgaria; Cultural House din Burgas, Bulgaria; BW Galerija Shopping Mall si Belgrade Waterfront din Belgrad, Serbia; campusul Universitatii din Osijek, Croatia.

In 2021, compania estimeaza o crestere de 5-10% a afacerilor pe plan local si isi propune sa investeasca 5-6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia, pentru asigurarea continuitatii materiei prime la fabrica de gips-carton din Turceni.

“Rezultatele in crestere de anul trecut confirma increderea Grupului Etex in piata locala si contribuie semnificativ la consolidarea pozitiei Romaniei in regiune. Piata constructiilor din Europa de Sud-Est a fost unul dintre cele mai reziliente segmente economice in 2020. Dupa socul lockdown-ului din primavara, a urmat o revenire rapida, urmata de o crestere in a doua jumatate a anului. Pentru anul acesta exista numeroase semnale privind increderea dezvoltatorilor, prin demararea unor proiecte logistice si rezidentiale de mari dimensiuni. Chiar daca piata de birouri noi va fi afectata, tendinta de redimensionare a spatiilor de birouri va continua, ceea ce va balansa consumul de gips-carton pe acest segment. Migrarea catre comertul online va pastra atractivitatea investitiilor in spatii logistice. Ramanem optimisti in privinta evolutiei pietei si estimam ca aceasta va creste si in 2021”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

In cadrul strategiei de business Etex la nivel mondial grupul considera esentiale investitiile in activitatea de productie de placi de gips-carton. Anul trecut, Grupul Etex a finalizat achizitia operatiunilor Knauf, unul dintre cei mai mari jucatori din piata de placi de gips-carton din Australia.

Etex Building Performance este hub regional pentru Europa de Sud-Est al grupului belgian Etex – axat pe productie, logistica, asistenta tehnica si dezvoltare de produse noi. In ultimii 5 ani, volumul investitiilor din Romania se ridica la peste 56 milioane euro, grupul fiind unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de gips-carton, cu o cota de piata estimata la peste 25%.

La nivel local, Etex opereaza doua unitati de productie de materiale de constructii, la Turceni (judetul Gorj) si Aghiresu (judetul Cluj), unde lucreaza peste 200 de angajati.  Aproape jumatate din productia celor doua fabrici merge catre export, in 11 tari din Sud-Estul Europei. In 2021, Grupul Etex isi doreste sa isi consolideze investitiile pe piata locala, continuand amplificarea impactului economic si social pozitiv al activitatii sale in judetele Gorj si Cluj.

 

Despre Etex Building Performance – Siniat Romania

Compania Etex Building Performance este membra a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale si solutii pentru constructii. Grupul Etex desfasoara activitati in 44 de tari din Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania, avand peste 17.000 de angajati care isi desfasoara activitatea in 121 de fabrici.

In Romania Etex opereaza doua unitati de productie de materiale de constructii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni si fabrica de ipsosuri, gleturi si tencuieli pe baza de ipsos de la Aghiresu. Cele doua unitati de productie si-au continuat operatiunile fara oprire, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta, pe tot parcursul acestui an, fara ca Etex sa apeleze la programele guvernamentale de sprijinire a afacerilor.

Compania furnizeaza produse din ipsos si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hoteliera, cladiri de birouri, cladiri rezidentiale, spitale, centre comerciale si spatii industriale.

Mai multe informatii despre Siniat gasiti la: www.siniat.ro