Home Articole EPLAN – Fabricarea dulapurilor de comanda tocmai a devenit mai inteligenta!
EPLAN – Fabricarea dulapurilor de comanda tocmai a devenit mai inteligenta!

EPLAN – Fabricarea dulapurilor de comanda tocmai a devenit mai inteligenta!

0

Presiunea timpului, lipsa de personal calificat si defectiunile de comunicare caracterizeaza activitatea zilnica in productia de dulapuri de comanda. Furnizorul de solutii Eplan poate contribui la diminuarea acestor factori: noul software Eplan Smart Mounting ofera asistenta pentru asamblarea manuala a dulapurilor de comanda intr-un mod foarte eficient. Acesta le ofera tehnicienilor indrumari pas cu pas in instalarea sinelor DIN, a conductelor de cabluri si a componentelor electrotehnice si indica unde trebuie instalata fiecare componenta. Cu ajutorul unei vizualizari 3D, chiar si tehnicienii mai putin experimentati pot recunoaste cu exactitate locul unde trebuie amplasate componentele. In combinatie cu Eplan Smart Wiring, cablarea poate fi, de asemenea, afisata cu precizie

In premiera la SPS: Eplan Smart Mounting

Monheim, Germania, 8 noiembrie 2022: Productia de dulapuri de comanda si de sisteme de comutatie este supusa unor presiuni din ce in ce mai mari in ceea ce priveste timpul, iar lipsa unor angajati calificati poate provoca, de asemenea, blocaje in multe situatii. Aici intra in scena Eplan Smart Mounting: noul software – prezentat pentru prima data la SPS 2022 – care ofera indrumari pentru intregul proces de asamblare a dulapului de comanda. Acesta sprijina tehnicienii in asamblarea si montarea tuturor componentelor intr-un dulap de comanda si pe contrapanouri. Prezentarea intr-un mod usor de utilizat, insotita de o vizualizare 3D ii permit tehnicianului sa identifice imediat unde trebuie amplasate componentele. Eplan Smart Mounting le ofera angajatilor din productie o lista completa a tuturor etapelor de lucru care trebuie efectuate. Procesul incepe cu montarea sinelor DIN si a conductelor de cabluri – drept exemple – si se incheie cu componente electrotehnice, inclusiv intrerupatoare auxiliare si relee cu timp specificat. Aplicatia pentru utilizare in browser, cu un server web central, nu necesita instalare si poate fi folosita direct in atelier, de exemplu, pe o tableta.

Asamblare usoara cu rezultate corecte

Digital twin-ul din Eplan Pro Panel furnizeaza informatiile tehnice relevante – inclusiv dimensiunile, pozitionarea, orificiile de perforat si tipul de fixare necesar pentru fiecare componenta. Tehnicienii pot introduce comentarii despre componente direct in Eplan Smart Mounting si le pot trimite departamentului de inginerie. Acest lucru inseamna ca documentatia electrotehnica este intotdeauna actualizata, imbunatatindu-se astfel comunicarea intre departamente.

Un alt avantaj practic este faptul ca modificarile aduse proiectului pot fi implementate rapid. De exemplu, in cazul in care specificatiile clientului au fost modificate pentru a adauga un intrerupator de circuit sau un contactor suplimentar motorului, comanda de productie poate fi sincronizata – adica, actualizata – cu noul proiect. Software-ul arata cu exactitate de unde trebuie indepartate componentele sau ce componente trebuie adaugate. Acest lucru inseamna ca nu mai este nevoie de comparatii manuale minutioase ale documentelor, economisind timp si asigurand rezultate corecte. Daca totusi apar intrebari, Eplan Smart Mounting ofera acces direct la schemele interactive.

O imagine de ansamblu mai buna si mai multa flexibilitate pentru managerii de productie

Nu doar lucratorii din ateliere beneficiaza de sprijin deplin. Managerii de productie se bucura, de asemenea, de o mai buna imagine de ansamblu si de mai multa flexibilitate – pot vedea dintr-o singura privire starea comenzilor de productie deschise. Un sistem de control afiseaza stadiul asamblarii pentru fiecare componenta: culoarea verde inseamna finalizat, in timp ce culoarea rosie inseamna ca nu a fost inca procesat. In cazul in care exista blocaje in ceea ce priveste resursele sau timpi de nefunctionare, o comanda care a fost deja inceputa poate fi transferata cu usurinta unui alt angajat. In plus, resursele de personal pot fi utilizate in mod mai flexibil pentru diferite etape de productie.

Interactiune excelenta intre asamblare si cablare

Acesta nu este inca sfarsitul procesului. Baza de date din Eplan Pro Panel poate fi utilizata si pentru cablare. Utilizarea Eplan Smart Wiring inseamna ca intregul proces de cablare din aval pentru dulapul de comanda poate utiliza, de asemenea, acest sistem. O interfata uniforma pentru Eplan Smart Mounting si Eplan Smart Wiring, precum digital twin-ul din Eplan Pro Panel ca sursa unica a situatiei reale, asigura o coerenta maxima a datelor de la un capat la altul. Software-ul este compatibil, fireste, cu masinile obisnuite de asamblare automata a cablurilor, cum ar fi Rittal Wire Terminal WT. De asemenea, se pot utiliza si cabluri prefabricate. Scopul este atingerea celui mai inalt grad de automatizare posibil, de la faza initiala de inginerie pana la fabricatie, asigurandu-se in acelasi timp o calitate maxima.
Aflati mai multe pe: www.eplan-software.com/eplan-smart-mounting
 

Eplan Software & Service

EPLAN furnizeaza solutii software si de servicii in domeniile ingineriei electrice, automatizarii si mecatronicii. Compania dezvolta una dintre solutiile software de proiectare de varf pe plan mondial pentru constructorii de masini si de tablouri. De asemenea, EPLAN este partenerul ideal pentru optimizarea proceselor de inginerie solicitante.

Atat interfetele standard, cat si cele personalizate cu sistemele ERP si PLM/PDM asigura uniformitatea datelor de-a lungul intregului lant valoric. Colaborarea cu EPLAN inseamna comunicare fara limite in intregul spectru al disciplinelor de inginerie. Indiferent daca este vorba despre intreprinderi mari sau mici: Clientii isi pot pune in practica experienta in mod mai eficient. La nivel mondial, EPLAN deserveste peste 65.000 de clienti. EPLAN doreste sa se dezvolte alaturi de clientii si de partenerii sai si stimuleaza integrarea si automatizarea in domeniul ingineriei. In cadrul retelei de parteneri a EPLAN, interfetele deschise si integrarile impecabile se realizeaza impreuna cu partenerii. Accentul se pune pe «ingineria eficienta».

Compania EPLAN a fost fondata in 1984 si face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activeaza in toata lumea cu 12 unitati de productie si 95 de filiale internationale. In total, grupul are 12.000 de angajati si a avut venituri de circa 3 miliarde € in 2022. Pentru a 14-a oara succesiv, aceasta companie familiala a castigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» in 2022. In plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfasurat de Deutschland Test si Focus Money.
Pentru mai multe informatii, vizitati:

www.eplan.de si www.friedhelm-loh-group.com

Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent Romania
Str. Ana Aslan Nr.40, Etaj I
400528 Cluj-Napoca