Home Topics Comunicate de presa Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil
Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil

Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil

0

Producatorul belgian de sisteme PVC pentru ferestre si usi Deceuninck, top 2 la nivel mondial, lanseaza o serie de inovatii tehnologice in industrie prin sistemul pentru ferestre ELEGANT, care imbunatateste eficienta energetica a unei locuinte.

Profilele PVC din noua gama ofera un grad ridicat de izolatie termica, fiind etanse la aer si apa, extrem de rezistente la vant, precum si cu o izolatie fonica foarte buna, respectand cerintele prevazute prin standardul nZEB („nearly zero energy building”) aplicabil cladirilor rezidentiale, de birouri si nu numai construite incepand din 2021. Profilele pentru usi si ferestre ELEGANT reprezinta o optiune viabila si pentru casele pasive.

Inovatiile tehnologice din produsele Deceuninck ajuta nu doar la construirea de case si locuinte sustenabile. In concordanta cu filosofia de “bucla inchisa” a companiei, produsele sunt construite sa aiba o viata mai lunga de 50 de ani, urmand sa fie reciclate si refolosite in totalitate. Deceuninck si-a marit capacitatea de reciclare a PVC-ului la fabrica din Diksmuide, Belgia, unde cu ajutorul inovatiei tehnologiei poate procesa pana la 45.000 de tone de PVC anual, ceea ce inseamna ca sunt salvate pana la 90.000 de tone de CO2 in fiecare an. Granulatul de PVC care se obtine aici este folosit ca materie prima pentru viitoarele profile si sisteme de ferestre.

 

Inovatiile ELEGANT: iCOR, ThermoFibra, Forthex si Decoroc

Intr-un design elegant si minimalist sunt integrate atat solutiile estetice, cat si beneficiile tehnologiei inovatoare, prin valoarea de izolatie termica superioara cu o durabilitate competitiva.

Deceuninck schimba astfel paradigma ferestrelor din PVC prin profilul zvelt cu o imagine minimalista Elegant, premiat la competitii importante de design pentru estetica si inovatie. Sistemul Elegant este construit pe nucleul iCOR, primul modul unic central ce permite alaturari pentru toate tipurile de profile de rama cu profile de cercevea, indiferent de designul ales, daca este armata cu fibra de sticla sau echipata cu armaturi termice (Forthex) sau daca este destinata constructiilor noi ori renovarilor. iCOR ofera posibilitatea unor combinari fara precedent, simplificand semnificativ complexitatea productiei. Cu o gama de trei profile rama si cinci profile cercevea se pot obtine imagini diferite stilistic.

Probabilitatea de a pierde o lucrare din cauza lipsei unei perechi de profile este minimalizata. Prelucrarea se face fara modificarea setarilor echipamentelor sau a software-ului la trecerea de la un profil la altul ceea ce permite o economie de timp raportat la versatilitatea productiei. Mai mult, garnitura centrala mediana prevazuta din fabrica creste performanta termica si acustica a ferestrei.

ThermoFibra reprezinta a doua inovatie Deceuninck, pentru modul in care este utilizata fibra, longitudinal, actionand ca o adevarata armatura. Cresterea rezistentei profilelor duce la eliminarea armaturilor din otel. Rezultatele implica o crestere a capacitatii de izolare, precum si scaderea greutatii ferestrei. Prin imbunatatirea permanenta a conceptului, profilele Elegant sunt cele mai zvelte din clasa 76 de mm.

Valorile de izolare ale profilelor sunt substantial crescute prin utilizarea spumei rigide din PVC armate cu bare subtiri din otel, intr-o carcasa de PVC reciclat.

Decoroc este alternativa de finisaj de la Deceuninck. Decoroc, prin Smart Colors, este inovatia tehnologica prin care sunt obtinute suprafete rezistente la zgariere, la intemperii extreme si murdarie sau chiar si graffiti. In acelasi timp, asigura o stabilitate a culorilor si este usor de curatat.

 

Despre Deceuninck Group

Deceuninck Group – Belgia este unul din principalii actori pe scena productiei de profile din PVC pentru ferestre si usi, fiind clasat in top 2 mondial. Compania a fost infiintata in 1937 in Belgia si s-a extins rapid datorita calitatii produselor si a serviciilor oferite, astazi fiind activa in peste 91 de tari, printre care se numara si Romania. Experienta si expertiza cumulate in cei peste 84 de ani de activitate a consacrat identitatea Deceuninck ca „The Blue Force”. Este vorba de o prezenta puternica in domeniul productiei de sisteme de profile PVC pentru ferestre si usi cu geam termoizolant, consolidata prin produse si servicii de cea mai inalta calitate. Deceuninck este o entitate complexa, ce nu se rezuma doar la procesul de productie, ci desfasoara si o activitate continua de cercetare si dezvoltare. Astfel, „Forta albastra” fabrica inca din 2004 produse 100% reciclabile (fara plumb), ocupand o pozitie fruntasa in dezvoltarea de produse cu un nou standard ecologic.