Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari De primavara: Grupuri de pompare fluide pentru irigarea amenajarilor peisagistice si a gazonului
De primavara: Grupuri de pompare fluide pentru irigarea amenajarilor peisagistice si a gazonului

De primavara: Grupuri de pompare fluide pentru irigarea amenajarilor peisagistice si a gazonului

0

Odata cu primavara, dupa ce am amintit despre solutiile de pompare Master Engineering pentru acvacultura si agricultura, a venit timpul sa amintim si de grupurile de pompare fluide pentru irigarea gazonului si a zonelor peisagistice.

Irigarea amenajarilor peisagistice si a gazonului necesita pompe speciale si  resurse importante de apa. In functie de destinatia lor, pompele pentru sisteme de irigatii se impart in pompe de suprafata, pompe autoamorsante, grupuri de pompare, pompe de presiune, pompe submersibile, pompe dublu flux, pentru debite si presiuni mari, pompe verticale imersate, pompe cu montaj in tub pentru debite foarte mari, motopompe.

Peste 60% din romani isi doresc case cu gradini, piscini. Diferente dintre nord si sud

Metodele de irigare si peisagistica sunt in sine o arta si o stiinta deoarece presupune crearea de noi spatii verzi sau conservarea celor existente. Este un mod sigur (si frumos J) de combatare a efectelor factorilor poluanti fizici, chimici, microbieni.

Stiai ca poluarea aerului este asociata cu cele mai dese vizite la spital? Un studiu realizat de cercetatorii britanici arata faptul ca poluarea este in stransa legatura cu astmul, nasterile premature, cresterea mortalitatii, diabet etc. Sistemul de irigare este extrem de important; intr-un articol precendent povesteam despre pericolele care exista in cazul irigatiilor facute cu ape reziduale, netratate, si cat de mult ne poate afecta.  Il poti citi aici (link articol)

Pe langa imbunatatirea pe care o aduce asupra calitatii vietii noastre, peisagistica are importanta sa stiintifica, cum ar fi gradinile botanice, rezervatiile naturale. O a doua importanta este cea culturala, iar aici amintim gradinile muzeu, cele istorice si expozitionale.

Lista o poate continua fiecare dintre noi pentru ca potrivit INS, 2017 a fost al treilea cel mai bun an de dupa 1989 in ceea ce priveste constructia de noi case si apartamente; au fost date in folosinta 53.347 de locuinte. Cei mai multi romani din NV tarii isi doresc sa isi construiasca singuri casele, spre deosebire de locuitorii din sud care prefera sa le achizitioneze direct. Exista totusi un criteriu común: personalizarea caselor cu piscini, gradini, iazuri si asezarea acestora in apropierea zonelor peisagistice.

Existe inclusiv cazuri in care antreprenori din Romania si din afara au investit in afaceri cu gradini de legume pe acoperisul blocurilor, tocmai din nevoia oamenilor de a fi aproape de natura. In orice caz, fie ca vorbim de terenuri de golf, gradini, zone peisagistice, trebuie sa stii si ce grupuri de pompare pentru irigatii ti se potrivesc.

Cum alegi grupurile de pompare pentru irigatii

Exista doua moduri de a gasi grupul de pompe potrivit pentru irigatii: fie acizitionezi pompele care ti se potriesc cu intreg sistemul de irigatii, fie adaptezi intreg sistemul de irigatii la functiile pompelor.  A treia solutie nu exista J

Master Engineering are in portofoliul sau pompe submersibile, care pot fi instalate orizontal sau vertical, fiind preferate datorita gamei largi de aplicatii de alimentare cu apa si transfer de lichide, pompe de suprafata (orizontale si verticale), pompe cu dublu flux cu carcasa divizata, care transera lichide si ridica presiunea in diverse sisteme industriale. Mi poti regasi  electropompe centrifuge, cunoscute pentru materialul din care sunt confectionate – otel inoxidabil de inalta calitate, care le transforma in pompele ideale pentru transferul de lichid, circularea si presurizarea acestora, fie reci sau calde, motopompe, grupuri de pompare care includ controlul vitezei variabile, sisteme de sprinklere optimizate pentru irigarea gazonului, a gradinilor, arbustilor, terenurilor de golf etc. Intreaga gama de produse Master Engineering o poti consulta pe site-ul nostru.

Constructia si varianta de material a pompei trebuie aleasa in functie de lichidul pompat. Intotdeauna consultantii Master Engineering configureaza si optimizeaza echipamentele de pompare, in functie de fiecare proiect in parte si de necesitatile tale.

Primava si ritualurile sale: verificarea sistemelor de irigatie

Ce faci primavara? Primul lucru, ca un fel de ritual sacru, este varificarea  sistemulului de irigatie deoarece pe perioada iernii a fost oprit pentru a evita inghetarea conductelor. Cu aceasta ocazie, te asiguri ca apa este distribuita uniform si ca ajunge cantitatea potrivita la plante, gradina, gazon, zona peisagistica.

Cum se poate face rapid o verificare?

  1. Mai intai se verifica conductele, apoi sprinklerele.
  2. Daca este cazul, trebuie sa le cureti de noroi si frunze.
  3. Apoi trebuie verificati robinetii si presiunea din sistemul de irigatii.
  4. Imediat ce apa ajunge prin tevi si sprinklere, trebuie sa verifici tevile ca sa nu aiba scurgeri

Astfel vei fi sigur ca gradina ta sau zona peisagistica va fi frumoasa tot sezonul. Nu mai zic de terenurile de golf….o mai mare placere sa joci J

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand site-ul nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.