Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Fiabil si rentabil? Tratarea apei uzate cu electropompe dozatoare Grundfos, DDA, DDC, DDE
Fiabil si rentabil? Tratarea apei uzate cu electropompe dozatoare Grundfos, DDA, DDC, DDE

Fiabil si rentabil? Tratarea apei uzate cu electropompe dozatoare Grundfos, DDA, DDC, DDE

0

Asezarile umane sunt un factor de transformare a resurselor naturale. Apele uzate, fara o tratare prealabila sunt o problema majora a societatilor moderne. Potrivit unui raport GWP (Parteneriatul Global al Apei), 90% din zonele urbane din intreaga lume nu beneficieaza de o tratare a apei, ceea ce duce catre poluare si riscuri sanitare enorme. In Romania, ne aducem aminte anul trecut episodul dureros al pestei porcine africane din Braila, care a contaminat intreg sistemul de irigatii. Toate filtrele sanitare impuse au fost practic inutile deoarece cadavrele porcilor aruncati in fluviu au contaminat apa din sistemul de irigatii, care a ajuns in furaje, la adaparea animalelor si la spalarea padocurilor din ferme, potrivit Adevarul.

100 miliarde $ sunt necesari anual pentru serviciile pentru apele uzate

Pe langa degradarile provocate de factorul uman, se adauga si schimbarile climatice, ceea ce amplifica situatia, avand mereu episoade tot mai dese de secete si inundatii. Panoul Mondial privind Finantarea Infrastructurii de Apa a dus la concluzia ca o mare parte din suplimentul de 100 miliarde $ sunt necesari anual serviciilor pentru apele uzate (Raportul Camdessus, Winpenny, 2003), potrivit aceluiasi raport GWP.

Pentru irigarea culturilor agricole sau a fermelor, apa provine de la cel mai apropiat punct: izvor, lac, fluviu, canal. In toate aceste cazuri, calitatea apei lasa de dorit deoarece, printre numeroase alte motive, pH-ul apei este de obicei scazut. De tratarea apei depinde aspectul estetic al culturii si intretinerea sistemulului de irigatii.

Master Engineering a incurajat intotdeauna importanta tratarii apelor uzate si speram, ca prin cadrul unor articole informative dedicate, sa venim in intampinarea publicului, anuntand efectele negative pe care le poate avea din pounct de vedere sanitar si nu numai, folosirea irigatiilor cu apa uzata, netratata.

Fii SMART Digital

Pompele de dozare cu diafragma SMART Digital DDA, DDC, DDE sunt usor de configurat de catre oricine deoarece are un sistem foarte simplu de navigare. Se numesc SMART Digital deoarece informatiile primite sunt foarte precise, ceea ce iti ofera si o scadere a costurilor de intretinere a pompelor.  Aceste pompe se folosesc cu succes si in domeniul industrial, unde apa trebuie tratata cu anumite dozaje chimice, ce ajuta la reglarea Ph-ului, filtrarea si coagularea-flocularea apei.

Dozarea exacta este o parte esentiala a proceselor de productie in foarte multe industrii, cum ar fi cea farmaceutica, chimica, alimentara, a bauturilor etc.   Pompele de dozare Grundfos de la Master Engineering te ajuta sa reduci costurile de functionare, fara a altera standaredele calitatii si siguranta.

Electropompe dozatoare Grundfos, DDA, DDC, DDE, fiabile si rentabile

Gama de pompe dozatoare Grundfos este cunoscuta pentru caracteristicile sale de monitorizare de ultima generatie care asigura acuratetea proceselor de dozare fiabile, siguranta si rentabilitate.

Gama este disponibila in doua categorii, in functie de dimensiuni:

  • SMART Digital S, cu un debit de dozare de pana la 120 l / h, presiune de pana la 16 bar, raport de reducere de pana la 1: 3000;
  • SMART Digital XL, cu un debit de dozare de pana la 200 l / h, presiune de pana la 10 bar si raport de reducere de pana la 1: 800.

Electropompele dozatoare S si XL au motoare puternice, cu o turatie variabila. Membrana a fost testata in laboratoarele Grundfos si indeplineste cele mai exigente cerinte de rezistenta chimica. Fiecare electropompa se caracterizeaza prin mai multe beneficii atestate in timp. Vezi aici un studiu de caz.

  • Electropompele dozatoare DDA sunt recunoscute pentru aplicatiile sale complexe si exigente, unde accentul cade pe o fiabilitate maxima a proceselor. Electropompa DDA iti ofera toate datele necesare, de la monitorizarea presiunii pana la adaptarea si masurarea fluxului integrat.
  • Electropompele dozatoare DDC au un raport calitate-pret optim si ofera o operare simpla, intuitiva cu clicuri si un afisaj LC grafic in mai mult de 28 de limbi. Toate modurile standard de operare si intrarile / iesirile, cum ar fi controlul analogic sau releul de iesire, pot fi integrate in sistemele de comanda. Aceasta pompa este potrivita pentru utilizare universala datorita caracteristicilor precum functia SlowMode pentru medii foarte vascoase si modul de calibrare directa.
  • Electropompele dozatoare DDE reprezinta o solutie eficienta din punct de vedere al costului. Rata de dozare este setata utilizand o scala logaritmica care ruleaza de la 0,1-100%. Modulul de control direct al impulsurilor, functia de oprire externa si semnalul de nivel gol le fac ideale pentru aplicatiile OEM de baza.

In portofoliul nostru vei gasi o sectiune dedicata pompelor submersibile, statiilor de pompare pentru drenaj si repompare apa pluviala, pompelor cu sistem tocator pentru pomparea apei uzate, mixere si sisteme de aerare cu rol de fluidizare in statii de epurare comunale, orasenesti si municipale. Master Engineering detine cele mai  renumite branduri din lume cum ar fi Grundfos, Wilo, Ksb, Flygt, Lowara.

Iti stam la dispozitie cu asistenta tehnica la punerea in functiune a statiilor  de pompare ce au in componenta pompe submersibile cu tocator, rotor vortex sau unicanal.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.