Home Hot news De ce e important sa iti stii drepturile de proprietar | Atentie la noile ansambluri rezidentiale si la instalatiile de stingere a incendiilor
De ce e important sa iti stii drepturile de proprietar | Atentie la noile ansambluri rezidentiale si la instalatiile de stingere a incendiilor

De ce e important sa iti stii drepturile de proprietar | Atentie la noile ansambluri rezidentiale si la instalatiile de stingere a incendiilor

0

Recentele stiri si reportaje TV autohtone dezvaluie un nou tip de dezvoltatori ce transforma noile ansambluri rezidentiale in capcane mortale in cazul unui incendiu. Cum cei mai multi viitori proprietari nu cunosc legile, iar cadrul legislativ cateodata nu se aplica, au existat cazuri recent semnalizate in presa cand ansambluri noi construite nu aveau autorizatie pentru securitatea la incendiu. Conform legilor in vigoare, daca dezvoltatorul nu o obtine, sarcina cade pe umerii proprietarilor. La fínele anului trecut s-a emis Ordinul nr. 6026/2018 pentru modificarea si completarea reglementarii tehnice “Normativ privind securitatea la incendiu a constructiilor, Partea a II-a Instalatii de Stingere”, in care mai sunt prevazute si norme pentru hidrantii in proiectele ISU din institutii de invatamant si cultura, scoli, spatii comerciale si institutii administrative. In acest Ordin este specificata si echiparea tehnica a cladirilor cu instalatii automate de stingere a incendiilor, tip sprinkler.

Paris versus Bucuresti: 90:19 puncte de plecare pentru echipele de interventie

Potrivit statisticilor anuale oferite de ISU, cele mai multe incendii la domiciliu au loc in timpul sezonului rece.
Cauzele sunt multiple, de la folosirea inadecvata a instalatiilor, scurgeri de gaze pana la lumanari aprinse pentru a crea o atmosfera placuta.
O alta cauza este si faptul ca siguranta impotriva incendiilor este inca o lectie pe care multi nu ne-am insusit-o. Daca in alte tari exista regula ca fiecare casa sa aiba o alarma de fum, in Romania cele mai multe case nu beneficiaza de aceasta oportunitate.
Consultantii Master Engineering subliniaza mereu necesitatea unor masuri de precautie pe care orice dezvoltator trebuie sa le ia in calcul pentru siguranta locatarilor si a proprietatilor cum ar fi: sisteme de sprinklere, instalatii de hidranti interiori, instalatii de hidranti exteriori, statii pompare, rezervoare cu apa.

Grupurile de pompare impotriva incendiilor sunt extrem de eficiente in cazul producerii unor incendii si pot gestiona extinderea flacarilor pana la sosirea pompierilor. In Paris, de exemplu, sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de interventie, in vreme ce Bucurestiul are doar 19. Nu detaliem in restul tarii.

Pierderea materiala este de fapt cu 85% mai mica in ansamblurile cu grupuri de pompare cu spinklere decat in cazul celor fara ele

Unii proprietari cred ca daunele provocate de apa provenita de la sprinklere vor fi mai mari decat daunele provocate de un incendiu. Oare asa sa fie? Daca unii dintre locatari se tem de daunele provocate de catre sprinklere, ei nu isi dau seama cat de multa apa va fi pompata in locuinta de catre un furtun de incendiu daca focul este lasat sa se raspandeasca. Un furtun de incendiu pompeaza peste 500 de litri de apa pe minut, cu mult mai mult decat cele de la 36 la 100 de litri de apa pompate de un sistem de sprinklere. In timp ce un sistem de sprinklere poate provoca daune de apa in zona casei unde exista incedniul, focul se raspandeste rapid si va cauza o cantitate mai mare de daune, daca este permisa raspandirea. Pierderea materiala este de fapt cu 85% mai mica in ansamblurile cu grupuri de pompare cu spinklere decat in cazul celor fara ele.

Grupurile de pompare Master Engineering

Grupurile de pompare Master Engineering sunt certificate conform normelor europene, echipate si automatizate, avand aplicatii antiincendiu, in special pentru instalatii de sprinklere. Fiecare pompa din grupurile de pompare Master Engineering este comandata de un tablou propriu, alimentat individual.
Mai jos iti prezentam cateva modele de grupuri de pompare antiincendiu care pot fi configurate la cerere:

Grup de pompare antiincendiu certificat EN 12845. Pompa furnizeaza cel putin 140% din debitul nominal si cel putin 70% din inaltimea de refulare.

Grup pompare incendiu EN 12845, EEp, 2 x 54 mch, 5 bar. Grup pompare complet echipat si automatizat, utilizat pentru aplicatii antiincendiu, in special pentru instalatii de sprinklere. Pompa furnizeaza cel putin 140% din debitul nominal si cel putin 70% din inaltimea de refulare.

Grup pompare incendiu EN 12845, EDp, 2 x 24 mch, 4,5 bar. Are aceleasi caracteristici ca celelalte grupuri de pompare antiincendiu mai sus mentionate, diferente constand in faptul ca pompa furnizeaza cel putin 140% din debitul nominal si cel putin 70% din inaltimea de refulare.

Grup de pompare antiincendiu certificat UNI9490 si UNI10779. Este un grup de pompare marca Grundfos, complet echipat si automatizat, utilizat in cele mai multe cazuri pentru aplicatii antiincendiu, hidranti sau instalatii de sprinklere.

Descopera aici mai multe detalii despre grupurile de pompare Master Engineering.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.
Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro

le-dysfunction_online-shop/">online shop vacuum treatment for erectile dysfunction