Home Topics Comunicate de presa Daikin Romania contribuie activ la un viitor mai verde prin actiuni de impadurire
Daikin Romania contribuie activ la un viitor mai verde prin  actiuni de impadurire

Daikin Romania contribuie activ la un viitor mai verde prin actiuni de impadurire

0

20.000 de copaci au fost plantati in parteneriat cu Plantam fapte bune in Romania

Daikin Romania, subsidiara locala a celui mai important producator de aer conditionat la nivel global, sustine pentru al patrulea an actiunile desfasurate de Plantam fapte bune in Romania, o initiativa ampla de impadurire la nivel national bazata pe voluntariat. In total, peste 20.000 de copaci au fost plantati prin initiativa „Plantam Aer” desfasurata de Daikin, compania contribuind si anul acesta la cresterea suprafetelor impadurite si asigurarea unui aer mai curat cu 1.000 de puieti forestieri, care au fost plantati in judetul Suceava.

Conform datelor oficiale, in Romania se taie ilegal peste 20 de milioane de metri cubi de lemn anual, iar ritmul de impadurire este sub nivelul optim. Potrivit ultimelor rapoarte, padurile ocupa la nivel national doar 29% din suprafata tarii, in timp ce procentul optim de impadurire este de 40%.

Pentru Daikin, sustenabilitatea are un rol esential in definirea prioritatilor pe termen lung si exista o preocupare constanta pentru dezvoltarea si imbunatatirea performantelor in domeniul calitatii aerului. Un pas concret facut in acest sens este programul de responsabilitate sociala „Plantam Aer”, in care compania se implica activ in fiecare an in actiuni dedicate impaduririi zonelor afectate.

Misiunea noastra este sa imbunatatim calitatea aerului pe care il respiram atat in interior, cat si in exterior. De aceea, toate activitatile, practicile si procesele noastre sunt dezvoltate si implementate urmarind sustenabilitatea mediului. Promovam in mod activ solutii ecologice, cu consum redus de energie, si inovam continuu pentru a asigura un impact scazut asupra mediului. Astfel, suntem onorati ca si in acest an facem parte din initiativa „Plantam fapte bune in Romania” si continuam sa contribuim la imbunatatirea calitatii aerului”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

In ansamblu, actiunile de impadurire la care a participat Daikin au vizat nu numai imbunatatirea calitatii aerului si diminuarea poluarii, dar si reducerea riscului de alunecari de teren si impiedicarea procesului de eroziune.

Pe termen lung, strategia Daikin vizeaza continuarea si extinderea programelor si serviciilor care au ca efect reducerea impactului asupra mediului inconjurator, obiectivul companiei fiind ca pana in 2050 sa aiba o amprenta neta de carbon zero in intreaga activitate, inclusiv in ceea ce priveste lantul de productie, furnizare si ciclul de viata al produselor.

Conform Agentiei Internationale pentru Energie (IEA), productia industriala este responsabila pentru aproape o treime din emisiile de CO2 la nivel global. De aceea, in calitate de lider pe piata solutiilor de aer conditionat, Daikin isi intensifica eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera ale produselor sale prin reducerea impactului agentilor frigorifici si imbunatatirea eficientei energetice, pe toate directiile principale de business – aer conditionat, incalzire, sisteme aplicate si refrigerare.

In prezent, Daikin a redus deja emisiile de gaze cu efect de sera la nivel de grup, in timpul proceselor de dezvoltare si productie, cu 70% fata de anul fiscal 2005, aparatele profesionale de climatizare ajungand la 97% din volumul vanzarilor de produse ecologice.

 

 

Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondata in 1999 si are sediul central in Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse si solutii pentru incalzire, racire, ventilatie, aer conditionat si refrigerare. Aproximativ 410 angajati sunt responsabili pentru operatiunile de vanzari si servicii din 16 tari din Europa Centrala si de Est (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Albania, Polonia).

 

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este o filiala detinuta integral de Daikin Industries Limited si un important producator european de aparate de aer conditionat, sisteme de incalzire si echipamente frigorifice, cu aproximativ 7.000 de angajati in toata Europa si fabrici importante in Belgia, Republica Ceha, Germania, Italia, Turcia si Marea Britanie. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa de pionier in dezvoltarea produselor, pentru calitatea si versatilitatea de neegalat a solutiilor sale integrate. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea tehnologiilor de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura.