Home Topics Arhitecti, Ingineri Cum sa va bucurati de suprafete mari de geam, fara sa suferiti de supraincalzire?
Cum sa va bucurati de suprafete mari de geam, fara sa suferiti de supraincalzire?

Cum sa va bucurati de suprafete mari de geam, fara sa suferiti de supraincalzire?

0

In Romania , in mod traditional, eram mai preocupati sa ne incalzim iarna decat sa ne racorim vara. Dar, in ultimii 15 ani ani, temperaturile medii anuale au crescut continuu. Iar in ultimii ani ne-am confruntat si noi cu temperaturi record, perioade mai lungi si mai dese. Aceste perioade de calduri foarte mari sunt si mai puternic resimtite in orase, unde se face simtit si efectul insulei de caldura urbana.

In acelasi timp, arhitectura moderna se exprima prin constructii in care suprafetele vitrate sunt tot mai mari. Usile glisante mari sau extrem de mari si ferestrele panoramice sunt foarte populare pentru ca iubim lumina naturala pe care o lasa sa patrunda in casele noastre si pentru legatura pe care o ofera intre spatiile interioare si cele exterioare. Dar, in zilele calduroase, aceste vitraje mari pot lasa sa intre in locuinte cantitati uriase de caldura. Pentru a avea un confort termic si o locuinta eficienta energetic putem lua anumite masuri pentru limitarea aportului solar.

Pentru orice cerinta puteti alege produsele potrivite

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula. De exemplu, acum avem o solutie de protectie solara exterioara integrata, pentru usile glisante Panorama Design Schüco AS PD 75.HI, Schüco AS 67 PD dar si pentru usile glisante si liftant-glisante din seriile .

Sistemul elegant de protectie solara textila  – Zip Design Screen este conceput pentru a reduce semnificativ aportul de caldura in zilele insorite, dar are si un nivel ridicat de transparenta, astfel incat nu afecteaza privelistea. Este extrem de rezistent la intemperii si stabil in conditii de vant puternic. Acest sistem de rulouri poate fi personalizat cu diferite tesaturi si culori pentru a se potrivi gustului dumneavoastra si designului casei.

Schüco IntegralMaster – umbrire integrata in vitrajul termoizolant

O optiune de protectie solara pentru ferestrele mari construite cu ajutorul sistemelor Schüco AWS si pentru pereti cortina FWS 50/60 este . Acest sistem inovativ de jaluzele interioare are sistemul de rulare montat ascuns in baghetele de vitrare. Sunt disponibile mai multe tipuri de materiale, cu diferite grade de transparenta. Astfel, fiecare isi poate alege varianta optima de umbrire, eliminand efectele de orbire ale razelor luminoase. In acelasi timp,  vizibilitatea spre exterior nu este afectata. Rulourile IntegralMaster pot fi actionate manual sau electric.

Ferestre si usi inteligente

Modul traditional de racori spatiile fierbinti este de a deschide o fereastra pentru aerisire. O imbunatatire a acestei metode, in stilul secolului 21,  este solutia noastra inteligenta pentru deschiderea si inchiderea automata a ferestrelor,  TipTronic.

Feroneria mecatronica este disponibila pentru ferestre, usi de balcon si usi glisante. Motoarele de actionare sunt montate ascuns iar comanda se poate face de la un buton sau printr-un smarphone/tableta.

Cu acest sistem de actionare, elementele mobile pot fi integrate in sistemele de casa inteligente pentru a oferi functii de ventilatie convenabile. In plus, prin comunicarea eficienta din punct de vedere energetic intre ferestre si sistemele de incalzire si de umbrire se vor reduce costurile cu incalzirea/climatizarea. Senzorii fara fir si intrerupatoarele magnetice de inalta performanta monitorizeaza starea de inchidere a ferestrelor, usilor glisante si a luminatoarelor, asigurand o gestionare inteligenta si sigura a cladirii.

 

Despre Alukönigstahl

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, Globalworth Tower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe  https://tamplarie.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.