Home Articole Cum putem deveni Independenti Energetic?
Cum putem deveni Independenti Energetic?

Cum putem deveni Independenti Energetic?

0

Independenta energetica este un obiectiv urmarit de catre cei care doresc sa creasca eficienta energetica a locuintei, a sediului de afaceri sau a halei industriale pe care o detin. Beneficiile sunt numeroase si merita luate in considerare ca proiect de viitor, mai ales in contextul cresterii costurilor la energie.

Conceptul de independenta energetica se refera la montarea intr-o cladire a unor sisteme care acopera necesarul energetic. Astfel, proprietarul scapa de griji in raport cu cheltuielile pentru curent electric, apa calda sau incalzire.

Pe langa beneficiile economice, este important de mentionat ca aceasta solutie este una ecologica si prietenoasa cu mediul. Mai ales pentru afaceri, acest fapt reprezinta o buna oportunitate de a contribui la imaginea businessului.

Ce inseamna independenta energetica din punctul de vedere al sistemelor implementate?

In ansamblu, independenta energetica se refera la producerea necesarului de energie cu ajutorul unui sistem fotovoltaic si consumul acesteia prin solutii de incalzire/racire si de producere a apei calde menajere.

Sistemul fotovoltaic genereaza aceste resurse, transformand energia solara in electricitate. In urma instalarii unui astfel de sistem in sediul, hala industriala sau locuinta ta poti continua cu proiectul tau de independenta energetica prin montarea solutiilor necesare utilizarii acestei energii.

Printre aceste solutii, oferite si de Delex, se numara:

Toate aceste sisteme reprezinta o investitie initiala care poate fi recuperata in timp, pe termen lung independenta energetica fiind rentabila economic si ecologic. Alte beneficii ale independentei energetice sunt:

Reducerea semnificativa a costurilor la energie

  • Protectia impotriva fluctuatiilor din piata ale preturilor la energie
  • Impactul redus asupra mediului
  • Autonomie in caz de crize
  • Responsabilitate sociala si imbunatatirea imaginii, in cazul afacerilor

De ce sa colaborezi cu Delex in drumul tau catre independenta energetica?

  • Ai acces la solutii de ultima generatie, produse in Europa si cu garantii de calitate inalta
  • Beneficiezi de personalizare 100%, in urma consultantei de proiect
  • Te bucuri de termeni de garantie avantajosi
  • Obtii consultanta tehnica de la inginerii Delex in faza de prevanzare, dar si dupa incheierea vanzarii

Proiect implementat de Delex: Sediul Delex Romania, cladire care produce mai multa energie decat consuma

Solutiile de independenta energetica isi demonstreaza utilitatea in cadrul sediului Delex Romania. La Alba Iulia, am construit un „Nearly Zero-Energy Building”, folosind sistemele mentionate anterior. In momentul acesta, cladirea nu genereaza costuri de energie, ci produce bani.

In concluzie, independenta energetica merita luata in considerare, indiferent daca vizeaza locuintele proprii, sediile de firma sau halele industriale. In ansamblu, solutiile implementate vor produce intreg necesarul energetic si vor scuti proprietarii de costurile la energie. In viitor, tot mai multi oameni se vor indrepta spre energie verde si regenerabila.

Programeaza o consultanta cu specialistii Delex si devino independent energetic