Home Topics Comunicate de presa Contributii la Fondul pentru Mediu. Care sunt noutatile anuntate pentru 2019-2020?
Contributii la Fondul pentru Mediu. Care sunt noutatile anuntate pentru 2019-2020?

Contributii la Fondul pentru Mediu. Care sunt noutatile anuntate pentru 2019-2020?

0

Pe 13 noiembrie 2019, EY Romania si BusinessMark va invita la evenimentul „Contributii la Fondul pentru Mediu – Noutati 2019 – 2020”, ce va avea loc la Hotel InterContinental din Bucuresti.

Conferinta vine in contextul in care, in ultimele luni, au fost implementate o serie de modificari ale legislatiei Fondului pentru Mediu si ale reglementarilor contabile privind raportarea de date nefinanciare.

Acest eveniment le ofera participantilor o abordare structurata a ultimelor modificari si impactul acestora asupra activitatii societatilor lor, precum si posibilitatea aprofundarii conceptului de sustenabilitate si implementarii acestuia.

„In ultimele luni, au fost implementate mai multe modificari a legislatiei Fondului pentru Mediu, iar altele sunt in stadiu de proiect.  Printre cele mai importante, mentionam schimbarea modalitatii de depunere a declaratiilor la Fondul pentru Mediu, cresterea valorii contributiilor, introducerea unor contributii noi, o procedura noua de inregistrare a producatorilor de echipamente electrice si electronice.  Unele din aceste modificari intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2020. Despre toate acestea si multe altele vom discuta in detaliu in cadrul conferintei “Contributii la Fondul pentru Mediu – noutati 2019-2020”, organizata de EY Rominia, cu sprijinul BusinessMark, pe 13 noiembrie, in Bucuresti.”, potrivit lui Mihai Petre, Director, Comert International, EY Romania.

Alaturi de noi vor fi:

 • MIHAI PETRE, Director, Comert International, EY Romania;
 • CRISTIAN LAZAR, Managing Director, GreenPoint Management;
 • DANIELA NEAGOE, Senior Manager, Comert International, EY Romania;
 • ANCA MANEA, Senior Consultant Comert International, EY Romania;
 • RALUCA BUTURCA, Manager, Schimbari Climatice si Sustenabilitate, EY Romania;
 • VIOREL IONESCU, Senior Consultant, Schimbari Climatice si Sustenabilitate, EY Romania;

Ei vor aborda o serie de teme de mare interes pentru operatorii economici ce au obligatii la Fondul pentru Mediu (producatori, distribuitori, retaileri, importatori, operatori economici care efectueaza achizitii intra-comunitare).

 • Modificari aduse legislatiei privind taxele de mediu. Studii de caz;
 • Cine este responsabil pentru contributia nou introdusa de 2% pentru veniturile realizate din vanzarea oricarui deseu;
 • Cine are obligatia declararii la AFM in cazul produselor marca proprie;
 • Persoana responsabila la AFM in cazul societatilor stabilite in afara Romaniei;
 • Declararea on-line catre Administratia Fondului pentru Mediu;
 • Program informatic AFM – trasabilitate deseuri;
 • Obligatiile distribuitorilor/ producatorilor de EEE-uri si baterii/ acumulatori portabili. Studii de caz;
 • Pentru ce produse se datoreaza Ecotaxa;
 • Schimbarile legislative privind raportarea nefinanciara si efectul lor asupra tuturor companiilor avand peste 500 angajati;
 • Ce este declaratia nefinanciara si cui se adreseaza / Care sunt entitatile care trebuie sa se conformeze obligatiei de raportare a declaratiei nefinanciare;
 • Modalitatea de elaborare a declaratiei nefinanciare (includerea in raportul administratorilor sau intocmirea unui raport separat) in conformitate cu cel mai utilizat cadru de raportare la nivel global (Standardul GRI);

Informatii despre agenda evenimentului aici.

Un eveniment organizat decu sustinerea

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 36,4 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2019. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.
Prezent in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an in luna iunie la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet: www.ey.com

Despre BusinessMark

Mark your B2B opportunity, alaturi de BusinessMark, companie ce ofera servicii integrate B2B. Principala linie de activitate a BusinessMark este organizarea de evenimente business „concept propriu” prin care ne propunem sa oferim mediului de afaceri romanesc un spatiu profesionist de discutii si networking. Combinand  metode de comunicare si business matchmaking, oferim partenerilor nostri modele de dezvoltare complexe, conectandu-i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.