Home Topics Comunicate de presa Constanta se pregateste pentru „Saptamana nZEB”!
Constanta se pregateste pentru „Saptamana nZEB”!

Constanta se pregateste pentru „Saptamana nZEB”!

0

In perioada 17-19 Mai, la Constanta va avea loc „Saptamana nZEB”, cel mai mare eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile, al caror consum de energie este aproape egal cu zero (nearly Zero-Energy Buildings). Aceasta este o continuare a seriei de evenimente nZEB Roadshow derulate pana acum in mai multe orase din tara. Evenimentul va avea loc în parcarea mallului – VIVO! Constanta – Aurel Vlaicu 220.

  • Trei zile dedicate celor interesati de constructii eficiente energetic
  • Zeci de specialisti in eficienta energetica pregatiti sa intampine publicul larg
  • Consiliere gratuita celor prezenti pentru reducerea consumului de energie in locuinte

Toate acestea, la cel mai mare eveniment de profil, in mai, la Constanta!

Saptamana nZEB” de la Constanta va reuni experti din domeniile constructiilor si eficientei energetice, furnizori de solutii si tehnologii pentru realizarea cladirilor cu o performanta energetica ridicata, reprezentanti ai mediului academic, autoritati publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenti si publicul larg, cu un accent special pe tineri si copii.

Evenimentul este dedicat celor care au in plan sa construiasca sau sa renoveze, viitorilor beneficiari de cladiri nZEB, dezvoltatorilor imobiliari, dar si celor interesati de solutii inovatoare de reducere a consumului de energie. Vizitatorii vor avea ocazia sa afle cum pot construi inteligent si cum pot reduce consumul de energie pana aproape de zero cu ajutorul solutiilor propuse de expozanti: de la mari producatori de materiale de constructii, ferestre, tamplarie, instalatii de incalzire si racire, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pompe de caldura si panouri fotovoltaice, pana la firme de montaj certificate si producatori de case modulare din lemn, metal sau materiale de constructie alternative.

Cei prezenti vor putea participa gratuit la seminarii, prezentari si workshopuri despre cum se aplica noua legislatie, ce materiale si tehnologii pot folosi, dar mai ales despre cum pot indeplini standardul nZEB. Organizatorii au pregatit atat demonstratii practice, machete si teste, cat si demonstratii teoretice.

Evenimentul pune accent si pe educarea viitoarelor generatii, copiii fiind asteptati in zona dedicata lor, cu ateliere si concursuri pe teme legate de sustenabilitate, arhitectura urbana si constructii ale viitorului. Toti participantii vor beneficia, pe durata evenimentului, in mod gratuit, de informatii si consultanta de specialitate personalizata de la cei mai buni profesionisti in domeniu, astfel incat sa poata construi mai bine si mai avantajos, mai ales in contextul politic si economic actual.

Ce este nZEB (nearly Zero Energy Building)?

nZEB este un standard devenit obligatoriu in constructii, incepand cu 2021. Este vorba despre Cladiri cu un consum de Energie aproape Zero, altfel spus, cladiri cu performanta energetica foarte ridicata. O cladire nZEB este o cladire performanta daca necesarul de energie este foarte scazut sau aproape egal cu zero si provine, in proportie de 30%, din surse regenerabile. Uniunea Europeana a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluarii şi reducerea consumului de energie din surse fosile, deoarece sectorul construcţiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile şi emiterea de gaze cu efect de sera.

Ce este „nZEB Roadshow”? „nZEB Roadshow”, cunoscuta si sub denumirea „Caravana nZEB” este o actiune europeana care aduce impreuna organizatii din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si Romania in vederea promovarii pe plan local si regional a bunelor practici in materie de cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). In Romania, evenimentul „Saptamana nZEB” a fost organizat de Clusterul pentru promovarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero („pRO-nZEB”).

„Saptamana nZEB” de la Constanta este o continuare a „Caravanei nZEB” si este organizata de ZEBRO, ‘o echipa de Activisti nZEB care se ocupa cu promovarea constructiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile’, sub egida Clusterului „pRO-nZEB”.

Unde se desfasoara „Saptamana nZEB” de la Constanta? Evenimentul va avea loc in parcarea mallului – VIVO! Constanta.

Parcarea mallului – VIVO! Constanta – Aurel Vlaicu 220 − ofera un spatiu generos, care poate fi accesat intr-o zona urbana dezvoltata.

Zona este usor de accesat si cu ajutorul transportului in comun: Linia 43 MARITIMO, Linia 101 MARITIMO, Linia 1, Linia 44, Linia 3B.

Facebook Saptamana nZEB Constanta

Impreuna construim mai eficient, mai durabil, mai sustenabil.