Home Topics Comunicate de presa Conferinta „Managementul deseurilor si reciclarea in Romania”
Conferinta „Managementul deseurilor si reciclarea in Romania”

Conferinta „Managementul deseurilor si reciclarea in Romania”

0

AHK Romania organizeaza joi, 27 iunie 2019, conferinta cu tema Managementul Deseurilor si Reciclarea in Romania care va avea loc la Hotel Intercontinental Sala Ronda incepand cu ora 8:30.

Evenimentul marcheaza incheierea unui proiect de colaborare romano-germana cu tema „Managementul Deseurilor si Reciclarea in Romania“ pe care AHK Romania l-a desfasurat in perioada septembrie 2018 – februarie 2019 in colaborare cu Ministerul Federal al Mediului, Protectiei Climatice si Sigurantei Nucleare din Germania.

Proiectul se adreseaza in primul rand autoritatilor publice locale din Romania, dar si companiilor romanesti si germane interesate sa dezvolte relatii bilaterale in domeniul infrastructurii de mediu. Scopul principal este de a facilita schimbul de experienta intre specialistii germani si romani si de a contribui la imbunatatirea situatiei actuale din Romania prin transfer de know-how si cunostinte in domeniu.

In cadrul Conferintei de la Bucuresti vor fi prezentate rezultatele workshop-urilor regionale desfasurate in perioada septembrie 2018-februarie 2019 la Iasi, Cluj si Timisoara si vom oferi o privire de ansamblu la nivel national. S-au inscris deja peste 160 de participanti – reprezentati ai companiilor din domeniu, ai autoritatilor publice, precum consilii locale si judetene, asociatii de dezvoltare intercomunitara, agentii de protectia mediului dar si reprezentati ai mediului academic cu preocupari in zona de economie circulara.

Evenimentul de joi are ca punct central prezentarea exemplelor de bune practici din Germania si Romania, principalul obiectiv fiind sustinerea transformarii Romaniei intr-o economie circulara viabila, prin informatii specifice, consultanta si contacte germane din domeniul tehnologiilor si serviciilor de mediu. AHK Romania doreste sa isi consolideze rolul de  contact permanent pentru factorii de decizie publici si actorii privati din Romania si sa extinda platforma deja creata in cadrul initiativei de Green Tech econet romania si al Grupului de lucru Mediu existent.

Participarea la conferinta este gratuita, finantarea fiind asigurata prin initiativa de export „Tehnologii de Mediu” a Ministerului Federal al Mediului, Protectiei Climatice si Sigurantei Nucleare din Germania.

Initiativa de export „Tehnologii de Mediu” faciliteaza intrarea companiilor germane in Romania sau dezvoltarea locala a afacerilor lor, contribuind  la imbunatatirea perceptiei romanilor asupra expertizei   germane in domeniul gestionarii deseurilor si reciclarii.

Mai multe detalii despre proiect va rugam sa gasiti aici: https://www.econet-romania.com/ro/event/managementul-deseurilor-si-reciclarea-in-romania-5/ si aici: https://rumaenien.ahk.de/ro/proiecte/managementul-deseurilor-si-reciclarea-in-romania/