Home Topics Comunicate de presa Companiile germane interesate de extinderea infrastructurii de transport intermodal in Romania
Companiile germane interesate de extinderea infrastructurii de transport intermodal in Romania

Companiile germane interesate de extinderea infrastructurii de transport intermodal in Romania

0

In perioada 20 – 24 iunie 2022, AHK Romania a organizat o delegatie de afaceri pentru companiile germane din domeniul logisticii intermodale. Initiativa de extindere a activitatii acestor companii in Romania face parte din programul Ministerului Federal al Economiei si Protectiei Climatice (BMWK) pentru accesarea unor piete noi pentru IMM-uri germane si se adreseaza firmelor romanesti si germane interesate sa dezvolte afaceri bilaterale in domeniul logisticii intermodale cu accent pe domeniul feroviar & maritim. Scopul este promovarea pe plan local a serviciilor, sistemelor si produselor germane din acest domeniu.

Finalizarea retelei transeuropene de transport (TEN-T) pana in 2030-2050 reprezinta un angajament ferm al UE si joaca un rol esential in asigurarea bunei functionari a pietei interne si in mentinerea competitivitatii globale. In Romania sunt inca necesare investitii suplimentare semnificative in ceea ce priveste transportul intermodal si infrastructura feroviara si maritima/portuara pentru atingerea acestor obiective. In acest context, AHK Romania a organizat la Bucuresti, Constanta si Galati delegatia de afaceri pentru IMM-uri germane, ce a cuprins un eveniment de informare, intalniri B2B si vizite la obiective reprezentative, companii/proiecte relevante.

„Atunci cand am propus aceasta delegatie Ministerului Federal al Economiei si Protectiei Climatice stiam ca Romania are un potential imens, inca neexploatat la maxim, in domeniul logisticii intermodale, iar situatia actuala face cu atat mai important acest proiect, transformarea Romaniei intr-un punct logistic vital devenind acum imperativa. Toti trebuie sa ne unim fortele pentru realizarea cu succes a acestui deziderat”, a declarat Sebastian Metz, Directorul General al AHK Romania

Evenimentul din 21 iunie, organizat la Hotspot Workhub din Bucuresti, a avut menirea de a ajuta firmele germane din domeniul logisticii, dar si companiile romanesti prezente sa-si faca o impresie despre situatia din Romania, despre proiectele planificate si despre cele deja realizate in domeniul maritim si feroviar. Evenimentul a fost deschis de Sebastian Metz, Directorul General al AHK Romania si Ahmed Bekov, Seful Sectiei Economice si Comerciale a Ambasadei Germane la Bucuresti.  Cu key-note speech-uri au fost prezenti Stefan Roseanu, Presedinte al Autoritatii pentru Reforma Feroviara si dr. Jens Klauenberg, Director al Asociatiei de Logistica Germane, Logistcs Alliance. Discutia panel s-a bucurat de participarea unor speakeri consacrati, reprezentand diferite domenii ale logisticii, dar si diverse regiuni ale tarii: Marcela Costea – Director General, Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Alina Silaghi – Director, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea, Romeo Dumitru – Vicepresedinte ARILOG si Andrei Ando – Director Executiv Directia Administratie Publica, Strategii, Comunicare Consiliul Judetean Arad.

In a doua parte a zilei cele cinci companii germane prezente, Barth + CO Spedition, Johann Dettendorfer Spedition Ferntrans, Kombiverkehr Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr, Bayern Engineering, TX Logistik AG au avut intalniri individuale cu peste 25 companii romanesti interesate de posibile parteneriate.

In zilele ce au urmat companiile germane au purtat discutii cu Primaria Galati, reprezentanti ai Portului Galati, au efectuat o vizita ampla la Portul Constanta si au avut intalniri la Ministerul Transporturilor.

AHK Romania in anul aniversar 2022

Pentru AHK Romania anul aniversar 2022 sta sub semnul sustenabilitatii, o tema extrem de actuala si care nu poate fi ignorata. Sustenabilitate inseamna investitii in educatie, cercetare si dezvoltare, in calitatea vietii din orasele si regiunile in care traim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care sa fie acceptate si sustinute de societate. Pe acest complex tematic dorim sa ne concentram in AHK Sustainabilityear 2022 si, printr-o serie de evenimente, sa initiem proiecte „verzi”, sa provocam la un dialog intre actorii politici, economici si societatea civila si sa cream idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregatite sa isi puna la dispozitie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul si Best Practice, pentru a aduce relatiile economice bilaterale la un nou nivel.

Stay tuned: #PartnerForSustainability  #20AHKRomania.

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

Mai multe informatii gasiti pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.