Home Topics Comunicate de presa Companii germane din landul Saxonia interesate sa-si extinda afacerile in Romania
Companii germane din landul Saxonia interesate sa-si extinda afacerile in Romania

Companii germane din landul Saxonia interesate sa-si extinda afacerile in Romania

0

O delegatie formata din reprezentantii a trei companii germane a vizitat Romania in perioada 30 august – 2 septembrie cu scopul de a gasi parteneri pentru deschiderea de noi afaceri pe piata romaneasca. Doua dintre cele trei companii activeaza in domeniul productiei si comercializarii de masini si utilaje, iar cea de-a treia produce tehnologie de studio pentru radio si televiziune.

Vizita a fost organizata de Camera de Comert si Industrie romano-germana (AHK Romania) impreuna cu Agentia de Promovare Economica din landul Saxonia (WFS), iar intalnirile au avut loc in Bucuresti si in Cluj-Napoca.

Un punct de interes pentru delegatia germana a fost centrul de cercetare in domeniul laserelor (ELI-NP) al Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”. Participantii au mai avut intalniri B2B (vanzari la nivel de companii) cu zece firme romanesti de distributie pentru a-si promova produsele in Romania si au vizitat o firma romaneasca de productie constructii metalice.

Reprezentantii companiei germane cu activitate in domeniul radio -TV au vizitat studiourile Radiodifuziunii Romane. La Cluj-Napoca membrii delegatiei s-au intalnit cu reprezentanti ai unei firme germane de productie din industria metalului cu sediul in Dej si au vizitat Universitatea Tehnica din Cluj si studioului de film Cluj Innovation Park.

De asemenea au participat si la evenimentul aniversar 20 de ani AHK Romania, prilej de cunoastere si de stabilire de viitoare cooperari pentru comunitatile de afaceri din cele doua tari.

Pentru investitorii germani, economia Romaniei se numara printre cele care au avut cea mai mare crestere din Europa de Est. „In ultimii ani, din cauza pandemiei si a invaziei Rusiei in Ucraina, s-au schimbat pietele si fluxul de marfuri si investitii. In acest context companiile isi reanalizeaza amplasamentele investitionale si lanturile de aprovizionare si incearca sa gaseasca noi piete de desfacere.

Romania este o piata interesanta, prin prisma asezarii geografice, dar si a faptului ca ofera companiilor din landul Saxonia numeroase oportunitati, ca urmare a programelor de investitii pentru infrastructura si sistemul de sanatate. Cu toate acestea, dezvoltarea de noi contacte de afaceri este si ramane un proiect pe termen lung, deoarece increderea continua sa joace un rol important in acest sens”, a spus directorul WFS Thomas Horn.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si WFS ofera companiilor interesate consultanta individuala din partea expertilor din piata cu privire la oportunitatile din diverse sectoare sau sprijin pentru gasirea si stabilirea de contacte cu potentiali parteneri de afaceri sau de cooperare.

AHK Romania considera ca aici exista potential de afaceri pentru companiile saxone in domeniile constructiilor de masini, instalatiilor sau in robotica, aceasta din urma fiind folosita in industriile de prelucrare a metalelor si a maselor plastice. In afara de acestea, mai sunt oportunitati in domeniul tehnologiilor de mediu si de energie.

Companiile saxone au exportat catre Romania in anul 2021 bunuri in valoare de 395,4 milioane EUR, in principal produse pentru constructia de autovehicule si produse electrotehnice. La randul ei, Saxonia a importat din Romania marfuri in valoare de 526,9 milioane EUR insemnand produse pentru constructia de autovehicule si produse electrotehnice. In clasamentul pe tari al landului Saxonia, Romania se afla pe locul 26 la exporturi si pe locul 18 la importuri.

 

 

AHK Romania in anul aniversar 2022

Pentru AHK Romania anul aniversar 2022 sta sub semnul sustenabilitatii, o tema extrem de actuala si care nu poate fi ignorata. Sustenabilitate inseamna investitii in educatie, cercetare si dezvoltare, in calitatea vietii din orasele si regiunile in care traim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care sa fie acceptate si sustinute de societate.

Pe acest complex tematic dorim sa ne concentram in AHK Sustainabilityear 2022 si, printr-o serie de evenimente, sa initiem proiecte „verzi”, sa provocam la un dialog intre actorii politici, economici si societatea civila si sa cream idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregatite sa isi puna la dispozitie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul si Best Practice, pentru a aduce relatiile economice bilaterale la un nou nivel.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente.

Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

Mai multe informatii gasiti pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

Homepage |Facebook | LinkedIn | YouTube