Home Topics Arhitecti Communities in Focus – E timpul sa gandim global si sa actionam local. Noi. Comunitatea.
Communities in Focus – E timpul sa gandim global si sa actionam local. Noi. Comunitatea.

Communities in Focus – E timpul sa gandim global si sa actionam local. Noi. Comunitatea.

0

Editia a saptea a Cities of Tomorrow, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), va avea loc pe 26 martie 2019 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si va fi dedicata comunitatii, atat de business cat si a societatii civile, si importantei implicarii acesteia in dezvoltarea sustenabila a regiunilor si oraselor.

In acest an completam conceptul evenimentului cu o noua dimensiune: societatea civila. Dialogul intre autoritatile publice si mediul de business este important, dar implicarea societatii civile este cel putin la fel de necesara. Din acest motiv consideram ca elementul cheie pentru dezvoltarea sustenabila este TRIALOGUL.

Mai mult decat atat, in focus va fi rolul comunitatilor in dezvoltarea unui oras, unei regiuni – a unei tari. Functionalitatea unei comunitati nu este determinata exclusiv de dinamica sa interioara, ci mai cu seama de colaborarea cu alte comunitati. Felul in care intelegem sa actionam ca o comunitate, sa avem o voce unitara si sa ne implicam in mod constant, ne defineste viitorul.

Noutatea acestui an o reprezinta competitia de pitch-uri „Comunitati in trialog”. 9 participanti din 3 categorii, administratie publica, societate civila si mediul de business, vor avea la dispozitie cate 5 minute sa prezinte proiectele lor pentru orase/regiuni, ce contribuie la dezvoltarea urbana, marketingul regiunii, dezvoltarea locatiei investitionale, implementarea de solutii inteligente, imbunatatirea calitatii vietii sau a dialogului intre stakeholderi. Aceste proiecte vor fi evaluate de un juriu de specialitate, iar castigatorii vor fi premiati de AHK Romania in vederea dezvoltarii viitoare a proiectelor lor.
La fel ca in anii trecuti, evenimentul va gazdui un marketplace de proiecte, unde sponsorii vor avea ocazia sa isi prezinte solutiile si tehnologiile destinate modernizarii si eficientizarii oraselor si regiunilor, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale (Agentii pentru Dezvoltare Regionala, Consilii Judetene, primarii) si ai comunitatilor, ce vor veni sa-si prezinte proiecte concrete pe care le doresc realizate si unde cauta sprijinul actorilor privati. De asemenea, in a doua parte a zilei vor fi organizate cele 8 mese rotunde – World Café, un concept ce permite participantilor o implicare mai mare in discutii interactive si identificarea de probleme si solutii. Concluziile si insight-urile valoroase rezultate in urma celor 8 mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru actiuni viitoare.
Relevant pentru succesul acestui eveniment este atat ce se intampla in ziua evenimentului, dar mai ales ce se intampla ulterior, cum inteleg participantii sa utilizeze schimbul de idei, experienta si contactele dobandite in cadrul Cities of Tomorrow. Brosurile editiilor trecute, cat si initiative concrete ce au luat nastere la eveniment le puteti descoperi pe www.citiesoftomorrow.ro.

Despre AHK Romania

Ca reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania, AHK Romania este primul punct de contact pentru companii germane interesate de piata noastra. Astfel, o buna parte a activitatii zilnice presupune mijlocirea unor viitoare parteneriate, sprijinul pentru investitori, identificarea potentialului de business si a oportunitatilor pentru membrii nostri si studiile de piata.
Cu toate acestea, registrul temelor pe care le abordam este mult mai vast si se extinde cu rapiditate: initiativele AHK cuprind de la proiecte in domeniul sustenabiliatii, eficientei energetice, energiei regenerabile, constructiilor sau managementul deseurilor pana la teme precum smart city, digitalizare, automotive si industrie 4.0 sau invatamant dual, advocacy si arbitraj. Mai multe detalii puteti gasi aici: www.ahkrumaenien.ro, www.econet-romania.com.