Home Topics Evenimente Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration. Prima Conferinta hibrid din Romania dedicata dezvoltarii oraselor
Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration. Prima Conferinta hibrid din Romania dedicata dezvoltarii oraselor

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration. Prima Conferinta hibrid din Romania dedicata dezvoltarii oraselor

0

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza marti, 1 septembrie 2020 live din studioul Hotspot Workhub cea de-a opta editie a conferintei „Cities of Tomorrow”, incepand cu ora 10:00.

„Cities of Tomorrow” este recunoscut pe plan national ca fiind un eveniment de referinta dedicat importantei dezvoltarii urbane si regionale, anul acesta aducand in prim plan relatia dintre orase si cetatenii acestora, avand ca tema centrala migratia si cirulatia oamenilor atat interna cat si internationala, un subiect de actualitate in Romania, unde efectele emigrarii masive din ultimele trei decenii sunt din ce in ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic si social.

„Cities of Tomorrow” este o conferinta publica de sensibilizare privind dezvoltarea durabila, reconversia si revitalizarea regiunilor si oraselor Romaniei, sarcinile si rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri si din cadrul societatii civile, dezvoltarea infrastructurii urbane si rurale, managementul oraselor (utilitati publice, managementul traficului, cladiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale si istorice ale orasului, dar si a periferiilor si nu numai.

Relevant pentru succesul acestui eveniment este atat ce se intampla in ziua evenimentului, dar mai ales ce s-a intamplat anterior in cadrul dezbaterilor interactive si ulterior, cum inteleg participantii sa utilizeze schimbul de idei, experienta si contactele dobandite in cadrul Cities of Tomorrow.

Brosurile editiilor trecute, cat si initiative concrete ce au luat nastere la eveniment pe https://www.citiesoftomorrow.ro/past-editions/

La editia de anul acesta sunt asteptati peste de 360 de participanti, provenind atat din mediul public cat si cel privat.

Invitat de onoare al acestei editii si keynote speaker este domnul Ullrich Sierau, primar al orasului Dortmund. Dupa alegerea sa in 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbana durabila. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oras al Germaniei in 2014 si premiul German Urban Planning Award in 2018.

Panelul central dedicat dialogului intre orase magnet si orase in contractie va fi onorat de prezenta primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc. Alaturi de primarul Sierau, de specialisti in dezvoltare urbana precum domnul Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbana la Banca Mondiala si doamna arh. Ilinca Paun-Constantinescu, cadru didactic la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti, moderatorul acestui panel domnul arh. Serban Tiganas, Secretar General al Uniunii Internationale a Arhitectilor, va incerca timp de o ora si jumatate sa ofere raspunsurile la multe din necunoscutele acestei teme, atat din perspectiva practica cat si teoretica.

Informatii despre speakeri si prezentari: https://www.citiesoftomorrow.ro/highlights/

Mesele rotunde tematice s-au desfasurat online in trei zile consecutive (25, 26 si 27 august). Concluziile si insight-urile valoroase rezultate in urma celor noua mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru actiuni viitoare si vor fi prezentate succint de moderatorii acestora in cadrul evenimentului.

Solutiile cele mai bune vor fi jurizate de catre participanti, in timp real, pe platforma eventlink360, masa castigatoare fiind premiata pentru reusita.

Prezentam pe scurt temele & subtemele meselor rotunde si moderatorii aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/roundtables/

Cu ajutorul unui juriu format din personalitati cu experienta vasta, s-au stabilit cei  9 finalisti ai concursului de proiecte – asadar, 9 initiative vor primi atentie deosebita cu prilejul acestei conferinte.

Cele 9 proiecte finaliste ce se vor prezenta in cadrul sesiunii de pitching la Cities of Tomorrow sunt: la categoria Administratie publica: Compania de Apa Somes (Program de detectare a scurgerilor din reteaua de apa asistat prin satelit), Municipiul Vaslui (Reabilitare si schimbare de destinatie a fostelor cladiri de centrale termice), Municipiul Alba Iulia (Gaseste-ti maretia); la categoria mediu de business: AriaConcept Architecture (Kit de regenerare urbana), Feexers cu aplicatia cu acelasi nume, Studio Triptic (Tehnologia Green Spots); la categoria societate civila: Asociatia Planeta Petrila (Regenerare post-industriala), Asociatia ARCEN (Catalog Bucuresti), Asociatia Laboratorul Verde (Platforma de gestionare a deseurilor C&D)

Cele 63 de proiecte depuse pot fi consultate aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/submitted-projects.html

De asemenea am introdus anul acesta pe langa categoriile de proiecte deja cunoscute o categorie speciala gandita prin prisma provocarilor pe care le traim: Sanatate si/sau siguranta cetatenilor. Cele 13 proiecte depuse pot fi consultate aici https://www.citiesoftomorrow.ro/helathcare-citizensafety/ sau in platforma virtuala, iar castigatorul va fi votat prin platforma eventlink360 de publicul participant la conferinta.

In marketplace-ul virtual, o parte din sponsorii evenimentului – Telekom Romania, BASF, Bosch, Siemens – au ocazia de a-si prezenta solutiile si tehnologiile destinate modernizarii si eficientizarii orasului si regiunilor, alaturi de o parte din finalistii concursului de proiecte – Compania de Apa Somes, ARCEN, Feexers, Planeta Petrila, Primaria Alba-Iulia si Aria Concept Architecture – ce vor veni sa-si prezinte proiecte concrete pe care le doresc realizate si unde cauta sprijinul celorlalti actori din sectorul public si privat. Aici se poate interactiona cu expozantii, se pot descarca materiale informative, accesa cartile de vizita ale expozantilor si intra in contact direct cu acestia prin platforma eventlink360, disponibila de altfel tuturor celor peste 360 de participanti inregistrati.

Conferinta este conceputa pentru a oferi informatii utile si noi perspective pentru: primarii, managerii orasului, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala si a zonelor metropolitane, reprezentanti ai consiliilor oraselor si judetelor; companiile private romanesti si straine; profesionistii din domeniul planificarii urbane cat si arhitectii urbanisti; investitorii imobiliari si dezvoltatorii interesati pentru/sau cu sediul in Europa de Sud-Est; profesionistii din domeniul imobiliar; reprezentantii camerelor de comert si industrie; reprezentantii clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilitati urbane si infrastructura; ONG-urile si profesionistii din domeniul bancar.

Conferinta va fi difuzata partial live pe pagina de facebook a AHK Romania https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/

Mai multe detalii precum si agenda evenimentului „Cities of Tomorrow” pot fi gasite la https://www.citiesoftomorrow.ro/

 

Despre Camera de Comert si Industrie Romano – Germana (AHK Romania)

Camera de Comert si Industrie Romano – Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane din Romania. Infiintata in septembrie 2002, AHK Romania numara in prezent circa 600 de firme membre si este cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania este actorul principal in cadrul relatiilor economice romano-germane si promoveaza de peste zece ani cu succes relatiile economice dintre cele doua tari. Prin serviciile pe care le ofera si evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine firmele germane la intrarea lor pe piata romaneasca si, in egala masura, este partener pentru companiile romanesti interesate de piata germana.