Home Topics Comunicate de presa Cerul nu este limita: Signify aduce beneficiile iluminatului natural in spatiile interioare
Cerul nu este limita: Signify aduce beneficiile iluminatului natural in spatiile interioare

Cerul nu este limita: Signify aduce beneficiile iluminatului natural in spatiile interioare

0

Signify (Euronext: LIGHT), liderul global in iluminat, prezinta NatureConnect, o inovatie in domeniul iluminatului inspirata din natura, pentru a-i face pe utilizatori mai fericiti si mai sanatosi. Sistemul este construit pe principiile demonstrate ale designului biofilic, care incorporeaza elemente din natura in spatiile interioare pentru a crea medii sanatoase, captivante si inspirationale. Prima locatie care a implementat NatureConnect a fost cladirea de birouri Skanska din Varsonia, Polonia, o companie lider in domeniul dezvoltarii proiectelor si constructiilor internationale.

In zilele noastre, oamenii petrec, in medie, mai mult de 90% din timp in spatii inchise, care nu le ofera acces la lumina naturala de care au nevoie. Expunerea la cantitatea potrivita de lumina in timpul zilei, precum si culorile si dinamica din natura sunt esentiale pentru noi in multe feluri. Acestea ne influenteaza puternic starea de spirit, nivelul de energie, confort, calitatea somnului si conditia fizica. Sanatatea si implicarea angajatilor au devenit o prioritate pentru conducerea companiei. NatureConnect a fost proiectat pentru a imbunatati conditia fizica si emotionala a angajatilor, generand astfel, o crestere a productivitatii, implicarii si a satisfactiei la locul de munca.

“Oamenii care lucreaza in birouri isi petrec majoritatea timpului inauntru. Calitatea spatiului le influenteaza sanatatea, confortul si eficienta. La Skanksa, am devenit constienti de acest aspect in urma cu multi ani, motiv pentru care am implementat in cladirile noastre solutii inovative si prietenoase cu mediul pentru a sprijini bunastarea angajatilor”, a afirmat Katarzyna Zawodna-Bijoch, presedinte si CEO Skanska Central Eastern Europe. “Una dintre aceste solutii reproduce lumina solara in interior. Cercetarile arata ca iluminatul de calitate are un impact semnificativ asupra starii noastre de spirit si a eficientei. Proiectul pe care il derulam impreuna cu Signify ne ofera oportunitatea de a imbunatati permanent experienta angajatilor la birou, iar asta ne face foarte incantati de continuarea colaborarii noastre”.

NatureConnect combina diverse corpuri de iluminat cu becuri LED – Daylight, Skylight si Lightscape – cu un control intuitiv de a crea scene de lumini adaptate nevoilor utilizatorilor, bazate pe experiente naturale dovedite si apreciate:

  • Sustinerea ritmului natural: Imita ritmul luminii solare pentru a ne ajuta sa fim activi in timpul zilei si sa ne odihnim bine noaptea
  • Vedere spre cer: Creeaza iluzia de spatiu dincolo de ziduri, pentru a da sentimentul de libertate
  • Conexiune cu natura: Aduce cromatica si dinamica din natura pentru a genera emotii pozitive, a stimula creativitatea si a incuraja oamenii sa lucreze eficient impreuna.

“Am devenit generatia „indoor”, care traieste intr-o lume in permanenta miscare, cu o viata profesionala mai solicitanta ca niciodata”, spune Olivia Qiu, Chief Innovation Officer al Signify. “Multe companii isi modifica abordarea si inteleg ca investitia in sanatatea si bunastarea angajatilor da rezultate. In fond, o afacere prospera are la baza niste angajati asemenea.”

NatureConnect a devenit disponibil in Europa de la 18 mai. Pentru mai multe informatii, accesati www.signify.com/natureconnect.

 

Despre Philips Hue

Philips Hue este liderul mondial in iluminat inteligent. Prin gama larga de becuri, corpuri de iluminat, benzi led, spoturi si controlere, Philips Hue aduce iluminatul inteligent in fiecare locuinta. Sistemele inteligente de iluminat permit crearea unei atmosfere unice prin reglarea de culori si scene de lumina, configurarea unor orare si rutine ce contribuie la senzatia de siguranta, dar si utilizarea luminii potrivite pentru diversele activitati zilnice.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa: https://www2.meethue.com/ro-ro.

 

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global in domeniul iluminatului pentru piata profesionala si de consum si al iluminatului care utilizeaza Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact si serviciile de date aduc valoare de business si transforma vietile oamenilor in case, cladiri de birouri si spatii publice. Cu vanzari de peste 6.2 miliarde de EUR in 2019, avem o echipa de aproximativ 38,000 de angajati in peste 70 de tari si exploatam potentialul extraordinar al luminii pentru a imbunatati vietile oamenilor. Compania noastra a fost desemnata Liderul Industriei in Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al treilea an consecutiv. Stiri despre Signify se afla in Newsroom, pe Twitter si pe LinkedIn. Informatiile pentru investitori pot fi gasite pe pagina Investor Relations.