Home Stiri Eco Friendly, Cladiri Verzi Ce material poate asigura o izolare termica mai buna? Ce este BauderPIR si de ce este considerat inovatia germana in constructii
Ce material poate asigura o izolare termica mai buna? Ce este BauderPIR si de ce este considerat inovatia germana in constructii

Ce material poate asigura o izolare termica mai buna? Ce este BauderPIR si de ce este considerat inovatia germana in constructii

0

In industria constructiilor, termoizolatia este necesara deoarece reduce transferul de caldura intre interiorul si exteriorul cladirii.  In anotimpurile mai calde, izolatia ajuta la pastrarea aerului rece, iar in anotimpurile reci ajuta la pastrarea caldurii in interiorul cladirii. Cu cat temperaturile interioare sunt mai stabile si optime, cu atat este mai confortabil si mai sanatos pentru proprietari.

Izolatia ajuta, de asemenea, la reducerea condensului care are loc pe suprafete direct expuse atat la cald cat si la rece. Reducerea condensului si a umiditatii asociate intr-o cladire imbunatateste confortul locuitorilor si prelungeste durata de viata a constructiei. Un al motiv foarte important pentru care o izolatie trebuie sa fie foarte buna este faptul ca ajuta la reducerea consumului de energie pentru incalzirea sau racirea cladirilor.

Am scris in articolele trecute despre studiile cu privire la consumul mare de energie si la efectele pe care le are la nivel economic si de mediu. De aceea se prefera tot mai mult solutii de sisteme pentru acoperisuri  mai inovatoare, cu un raport echilibrat calitate-pret.

In multe cazuri, eficienta energetica a fost reglementata prin lege, cu multe stimulente si facilitati din partea guvernelor. Standardele pentru eficienta energetica difera insa de la  o regiune la alta, in functie de conditiile climatice. Desi obtinerea eficientei energetice prin mijloace multiple devine o practica comuna in domeniul constructiilor, solutiile de sisteme pentru acoperisuri verzi pot fi o parte semnificativa a reducerii consumului de energie datorita proprietatilor izolatoare.

Ce material poate asigura o izolare termica mai buna? Iti prezint mai jos inovatia Bauder, spuma rigida din poliizocianurat, cunoscuta sub denumirea de BauderPIR.

 

Ce este BauderPIR?

BauderPIR sau spuma rigida din poliizocianurat, o inovatia Bauder,  este o spuma poliuretanica dura dezvoltata cu indice PIR ridicat, rezistenta térmica ridicata, stabilitate dimensionala buna si duritate superioara. BauderPir este rezistent la bitum fierbinte si poate fi izolat cu membrane bituminoase. O alta calitate a sa este faptul ca nu putrezeste, fiind rezistenta la mucegai si ciuperci. Pentru cei care stiu cat de importante este asigurarea unei case, iti spunem ca BauderPIR este ignifuga. Asa cum spuneam si mai sus, BauderPIR poate fi folosit in cadrul sistemelor pentru acoperis sarpanta, terasa, ce includ membrane bitumoniase sau acoperis verde.

Amortizeaza rapid costurile datorita proprietatilor sale si a eficientei energetice care au facut-o deja cunocuta.

Avantajele BauderPIR sunt nenumarate. Este ecologic, stabil dimensional, ignifug, este un termoizolant eficient si de peste 40 de ani este utilizat pe acoperisurile din Europa.

 

BauderPIR pentru toate acoperisurile

Termoizolatia acoperisurilor terasa se foloseste practic pe orice acoperis, indiferent de forma sau de materialul din care este construit, de la lemn la structura de beton. Variantele preferate BauderPIR pentru termoizolatia acoperisurilor terasa sunt:

 • BauderPIR FA recomandata pentru acoperisuri plate industriale cu suprafata mare,
 • BauderPIR M/MF cu domeniul de utilizare pe suprafete mari si mici,
 • BauderPIR T, o termoizolatie cu panta pe acoperisuri terasa,
 • BauderPIR KOMPACT este recomandata pentru acoperisuri terasa, fiind sigur la infiltratii cu sau fara panta
 • BauderPIR FA TE, cu domeniul de utilizare pentru placi termoizolante tip terasa in format usor de manuit
 • BauderPIR VIP TE, recomandata pentru terasa si balcon, cu miez vacuumat termoizolant

Echipa Bauder iti recomanda sa folosesti si accesoriile de la acelasi producator pentru a avea calitatea dorita si promisa.

Pentru termoizolatia acoperisului sarpanta exista trei metode: termoizolatie pe capriori, termoizolatie intre capriori, sau combinatia dintre ambele, denumita sugestiv KOMBI.

 1. Termoizolatie pe capriori este cea mai buna metoda constructiva de termoizolare, deoarece se aplica ca o anvelopa pe intreaga suprafata a acoperisului. Se poate folosi pentru orice tip de invelitoare, rezista la foc si este recomandata pentru izolare fonica. Se pot folosi urmatoarele tipuri de BauderPIR:
  • BauderPIR SWE este perfecta pentru acoperis sarpanta pentru montajul direct pe capriori sau astereala
  • BauderPIR PLUS este recomandat pentru acoperis sarpanta pentru montajul direct pe capriori sau astereala
  • BauderPIR SF este preferat pentru acoperisul sarpanta pentru montajul direct pe capriori sau astereala
  • BauderPIR SDS este folosit in sistemele pentru acoperis sarpanta pentru montajul direct pe capriori sau astereala
  • BauderPIR MDE este perfect pentru acoperis sarpanta pentru acoperisurile cu invelitori metalice, ardezie sau sindrila
 1. Termoizolatia pentru interior poate fi realizata atat pentru o constructie noua, cat si pentru una veche. Aceasta impiedica pierderile de caldura, beneficiind si de o grosime redusa a stratului de material. Este disponibila in:
 1. Termoizolatia kombi  combina termoizolatia intre capriori cu o suprafata termoizolatoare suplimentara deasupra sau sub capriori.
  • BauderPIR AZS este ideal pentru montajul direct pe capriori in combinatie cu termoizolatia intre capriori
  • BauderPIR SDS, recomandat pentru montajul direct pe capriori in combinatie cu termoizolatia intre capriori
  • BauderPIR TP-Kombi perfect pentru montajul direct pe capriori in combinatie cu termoizolatia acoperisului sarpanta

Despre BauderPIR sunt foarte multe de scris, insa voi detalia acest subiect in articolele viitoare

 

Despre Bauder:

Bauder este unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial de membrane bituminoase si termoizolatii de inalta performanta BauderPIR (poliizocianurat). Compania garanteaza pentru acoperisuri de calitate si sigure – durabile, economice, cu garantia performantelor ridicate in toate domeniile. Apropierea de clientii si angajatii nostri este esentiala pentru succesul nostru pe termen lung. Mai multe informatii puteti gasi pe www.bauder.ro