Home Topics Companii CBRE Romania l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru functia de Head of Investment Properties. Gijs a fost implicat in tranzactii imobiliare de peste 2 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est
CBRE Romania l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru functia de Head of Investment Properties. Gijs a fost implicat in tranzactii imobiliare de peste 2 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est

CBRE Romania l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru functia de Head of Investment Properties. Gijs a fost implicat in tranzactii imobiliare de peste 2 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est

0

CBRE, liderul global si national al pietei de consultanta imobiliara, si-a extins echipa locala de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties in cadrul CBRE Romania. Gijs are o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar si a fost implicat in tranzactii de achizitii cu o valoare cumulata de peste doua miliarde de euro in Europa Centrala si de Est.

„Piata de investitii din Romania trece printr-o perioada intensa din punct de vedere al tranzactiilor aflate in desfasurare, astfel  incat estimam ca volumul total de investitii va depasi un miliard de euro in acest an, un prag care nu mai fost atins din 2014. Intr-o astfel de piata, valoarea adaugata pe care o companie de consultanta imobiliara o poate aduce este vitala, iar echipa CBRE are deja un istoric puternic in tranzactiile majore cu proiecte de birouri, de retail si industriale. Cred cu tarie ca experienta mea ca parte a unui fond de investitii, precum si a unei companii de consultanta, reprezinta mixul perfect de care clientii au nevoie”, a declarat Gijs Klomp, Head Investment Properties, CBRE Romania.

In calitate de cetatean olandez, Gijs Klomp a avut primul contact cu piata din Romania inca din anul 2000, in timpul stagiaturii sale la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti. In 2006, a pus bazele companiei ING Real Estate Investment Management in Romania, fiind responsabil cu identificarea oportunitatilor de investitii in sectorul spatiilor de birouri si retail. ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a fost achizitionata in 2011 de compania americana CBRE, devenind astfel CBRE Global Investors.

Incepand cu mai 2013, Gijs Klomp s-a alaturat companiei de consultanta imobiliara JLL Romania in functia de Managing Director, iar la inceputul anului 2015 a revenit la CBRE pentru a conduce departamentul de Capital Markets din Romania si ulterior din Europa Centrala si de Est (ECE).

In rolul de consultant imobiliar in cadrul companiilor JLL si CBRE, Gijs a fost implicat in tranzactii importante, cu o valoare cumulata de aproape 0,5 miliarde de euro, inclusiv in vanzarea centrelor comerciale Promenada Mall (Bucuresti) si Electroputere Parc (Craiova) si a cladirilor de birouri Green Court (Bucuresti) si Metropolis Center (Bucuresti).

In iulie 2016, Gijs s-a alaturat New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spatii de retail din Romania, pentru a face parte din echipa de investitii aflata in plin proces de extindere in Croatia, Bulgaria, Ungaria si Lituania.

In perioada in care Gijs a facut parte din echipele fondurilor de investitii NEPI Rockcastle si CBRE Global Investors, el a fost implicat in tranzactii de investitii de peste 1,5 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est, printre care se numara achizitiile Arena Plaza si SC Mammut (Budapesta), Arena Center (Zagreb), Paradise Center si proiectul mixt (birouri si retail) Serdika (Sofia).

„Atunci cand esti lider de piata, vrei sa atragi in echipa ta cei mai buni oameni. Se stie ca liderii au acelasi succes ca si echipele pe care le dezvolta, motiv pentru care ne concentram pe dinamica organizatiei, pe deciziile si personalitatile potrivite, astfel incat sa oferim cele mai bune servicii clientilor nostri. Personal, ma bucur foarte mult ca Gijs face parte din nou din echipa CBRE iar acest lucru demonstreaza inca o data evolutia buna pe care compania a avut-o in ultimii ani. In ceea ce priveste piata locala de investitii, aceasta devine tot mai matura si ne asteptam sa vedem noi investitori cu o strategie pe termen lung, increzatori in randamentele stabile pe care proprietatile din Romania le ofera”, a adaugat Razvan Iorgu, Managing Director in cadrul CBRE Romania.

In primele sase luni ale anului 2019, tranzactiile de investitii imobiliare din Romania au totalizat circa 340 de milioane de euro, un volum similar celui inregistrat in primul semestru al anului precedent. Cu aproape jumatate din volumul total al investitiilor, sectorul spatiilor de birouri si-a mentinut pozitia de lider, la fel ca si in prima jumatate a anului 2018.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. In Romania, CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de design and build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.cbre.ro.