Home Topics Comunicate de presa CBRE pastreaza administrarea cladirii Campus 6.1. CA Immo a mandatat CBRE sa asigure servicii de property management pentru 22.000 mp de birouri
CBRE pastreaza administrarea cladirii Campus 6.1. CA Immo a mandatat CBRE sa asigure servicii de property management pentru 22.000 mp de birouri

CBRE pastreaza administrarea cladirii Campus 6.1. CA Immo a mandatat CBRE sa asigure servicii de property management pentru 22.000 mp de birouri

0

Compania CBRE, lider mondial si national pe piata de consultanta imobiliara, a fost mandatata de fondul de investitii CA Immo sa asigure servicii de administrare a proprietatii pentru cladirea de birouri Campus 6.1,  amplasata in zona de centru – vest a Bucurestiului, fiind pentru prima data cand CA Immo externalizeaza serviciile de property management pentru un proiect din portofoliul sau.

Cladirea de birouri Campus 6.1 a fost dezvoltata de compania suedeza Skanska, in imediata apropiere a statiei de metrou Politehnica, la intersectia a doua bulevarde principale, Iuliu Maniu si Vasile Milea. Cladirea a fost achizitionata in primavara anului trecut de fondul austriac de investitii CA Immo, printre companiile chiriase numarandu-se: London Stock Exchange, Spaces, Gefco, NXP, Secure Works, Khuene+Kagel, Super Hippo, Stradale si Starbucks.

„Filosofia noastra este de a face tot  ce ne sta in putere pentru a asigura chiriasilor nostri confortul maxim. Cladirea Campus 6.1, pe care am achizitionat-o recent, este parte a unui complex de birouri aflat inca in dezvoltare si am decis sa alocam mai multe resurse, inclusiv prin externalizarea de servicii. Binele partenerilor nostri este pe primul plan si ne bucuram ca am gasit in CBRE o filosofie asematoare in ceea ce priveste excelenta serviciilor oferite”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo Romania.

Cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 22.000 mp, dispusa pe 12 etaje supraterane si doua niveluri de parcare subterana, Campus 6.1 reprezinta prima faza a complexului de birouri Campus 6, care va totaliza patru cladiri, urmatoarea faza a proiectului fiind in curs de dezvoltare de catre Skanska.

„Transferul unei proprietati, mai ales in cazul cladirilor aflate inca in garantie cu antreprenorul general, necesita o atentie sporita si servicii complexe in comparatie cu administrarea functionala a proprietatilor. Externalizarea serviciilor de property management in astfel de cazuri poate aduce proprietarilor economii de sute de mii de euro pe durata contractelor de garantie, cu conditia ca echipa care asigura serviciul de property management sa aiba o experienta tehnica solida”, a explicat Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE Romania.

„Mai mult decat atat, o cladire noua sau recent achizitionata are nevoie de o pozitionare atent planificata, astfel incat relatia cu chiriasii sa fie incontinuu consolidata iar cladirea si comunitatea pe care o gazduieste sa iasa in evidenta si sa devina unice pe piata din care fac parte”, a adaugat Valeriu Toma.

In Romania, departamentul de administrare a proprietatilor al CBRE a fost infiintat la finele anului 2013. In ultimii trei ani, portofoliul administrat local a crescut de sapte ori, depasind 770.000 mp, printre care se numara centrele comerciale Sun Plaza Bucuresti, VIVO! Cluj, VIVO! Constanta si cladirile de birouri Timpuri Noi Square, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Lakeview, Green Gate, Campus 6.1 sau Victoria Park.

In afara departamentului local, CBRE se bazeaza si pe sprijinul a numerosi specialisti in administrarea proprietatilor din filialele companiei situate in regiunea Europei Centrale si de Est si care numara aproape 600 de consultanti, coordonati de Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE. In prezent, CBRE administreaza, la nivelul Europei Centrale si de Est, o suprafata totala de 6 milioane de metri patrati, dintre care  peste 2,5 milioane de metri patrati se gasesc in cladiri de birouri.

Despre CA Immo

CA Immo este specializat in detinerea si dezvoltarea de spatii de birouri in orasele capitala din Europa Centrala. Compania a fost fondata in anul 1987, iar in prezent este activa pe pietele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia si Romania. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX si detine un portofoliu in valoare de 4,6 miliarde de euro.

In Romania, CA Immo este prezent din anul 2001 si detine un portofoliu de sapte cladiri de birouri: Opera Center 1 si 2, River Place, Europe House, Bucharest Business Park, Campus 6.1 si Orhideea Towers, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 128.201 de metri patrati si are o valoare de 396 de milioane de euro, conform evaluarii publice din data de 21 mai 2019. Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.caimmo.com.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. In Romania, CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.cbre.ro.