Home Topics Comunicate de presa CBRE a consiliat Vertiv in tranzactia de inchiriere a unei suprafete de 4.500 mp de birouri in Cluj-Napoca
CBRE a consiliat Vertiv in tranzactia de inchiriere a unei suprafete de 4.500 mp de birouri in Cluj-Napoca

CBRE a consiliat Vertiv in tranzactia de inchiriere a unei suprafete de 4.500 mp de birouri in Cluj-Napoca

0

Compania CBRE, lider global si national al pietei de consultanta imobiliara, a consiliat compania americana Vertiv in tranzactia de inchiriere a unei suprafete de 4.500 mp de birouri in cladirea Advancity Business Center, amplasata in zona centrala a orasului Cluj-Napoca. Vertiv este liderul global in productia de hardware, software si solutii destinate centrelor de date, retelelor de comunicatii si sistemelor comerciale si industriale.

Mutarea strategica a Vertiv in cladirea de birouri Advancity Business Center reprezinta totodata o premiera pentru companie, fiind primul proces de relocare derulat pe plan local. Echipa si-a dorit o cladire moderna de birouri, amplasata central, in care Vertiv sa devina principalul chirias, acest lucru sprijinind direct consolidarea brandului. Biroul a devenit deja un instrument de recrutare si loializare a talentelor, mai ales pe piete atat de dinamice precum Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara sau Iasi”, a declarat Vlad Damian, Senior Consultant, Advisory & Transaction Services, in cadrul CBRE Romania, specialistul care a consiliat procesul de relocare a Vertiv.

Cladirea de birouri Advancity Business Center se afla pe strada Somesului, in apropiere de Piata Mihai Viteazul, beneficiind de acces facil atat cu transportul in comun, cat si individual. Cladirea a fost livrata in 2019 si are o suprafata inchiriabila de 6.820 mp, desfasurata pe parter si cinci etaje, la care se adauga parcare subterana.

Conform datelor CBRE Research, in judetul Cluj, numarul angajatilor care isi desfasoara activitatea in sectorul IT&C este estimat la 16.242 pentru anul 2019, fiind asteptata o crestere de aproximativ 3% in 2020. Cluj se claseaza astfel pe locul al doilea la nivel national in functie de numarul angajatilor din IT&C, dupa regiunea Bucuresti – Ilfov, unde numarul celor care lucreaza in acest sector este estimat la 89.183 pentru 2019, cu o crestere de 4% in 2020.

In ceea ce priveste stocul de spatii moderne de birouri de Cluj-Napoca, acesta este estimat la 312.000 mp in prezent, fiind asteptate livrari de 28.000 pana la finalul anului 2020.

Piata spatiilor de birouri din Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimii ani, atat din punct de vedere al noilor dezvoltari, cat si al achizitiilor la care am asistat, peste 139 de milioane de euro fiind tranzactionate doar in ultimul an. Odata cu noile livrari din 2019-2020, care includ si proiecte mixte, ce integreaza componenta de birouri cu cea de retail si chiar rezidentiala, Cluj-Napoca isi reconfirma pozitia de lider al oraselor regionale. Acest lucru se datoreaza in mare parte functionarii eficiente a ecosistemului format din administratia publica, mediul academic si mediul de business. Astfel, Cluj-Napoca a devenit un model de succes care poate fi replicat la nivel national”, a declarat Mihai Paduroiu, Head of Advisory & Transaction Services, CBRE Romania.

La nivel national, conform datelor CBRE Research, stocul modern de spatii de birouri este estimat la aproximativ 3.8 mil. mp in prezent, fiind programate livrari de 190.000 mp pana la finalul anului.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. In Romania, CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.cbre.ro.