Home Topics Comunicate de presa Cat de sanatos locuim si lucram in Romania
Cat de sanatos locuim si lucram in Romania

Cat de sanatos locuim si lucram in Romania

0

USH ProBusiness a fost, in data de 10 mai, gazda unui eveniment international legat de calitatea caselor in care locuim si a modului prin care putem trai mai sanatos daca ne preocupa alinierea la stilul de locuinte si cladiri ale omului modern, responsabil atat de propria sanatate cat si de impactul cladirilor asupra dezvoltarii sustenabile. Organizat impreuna cu asociatia Zero Energy, seminarul a oferit prilejul unor prezentari si comunicari academice dar si a mediului de afaceri din zona constructiilor in legatura cu locuinta moderna.

Au fost intens discutate si promovate atat  conceptul de cladire cu consum de energie aproape egala cu zero (nZEB) cat si cel de casa activa. Daca primul este mai mult orientat  spre  reducerea  pana la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de sera generate de utilizarea cladirilor si folosirea energiilor verzi, al doilea, mult mai amplu, vizeaza modificari mai radicale ale modului de proiectare a cladirilor, de materiale folosite, de integrare a acestora in mediul de solutii si tehnologii care sa aduca traiul mai sanatos in casa.

Una din concluziile dezbaterilor a fost aceea ca nu exista in prezent o suficienta educatie a romanilor privind avantajele unor astfel de cladiri, inclusiv pentru sanatatea umana, fapt pentru care cererea este scazuta si nu stimuleaza oferta de acest gen a producatorilor nationali sau internationali.

“Ne aflam in acelasi cerc vicios intalnit si pe alte piete nationale de produse de avangarda ale schimbarii de paradigma spre sustenabilitate bazata pe ecologie si bio-economie, pe noile principii care situeaza sanatatea umana si echilbrul cu natura  in centrul preocuparilor societatii. Pe de o parte carentele educative persista la nivelul oamenilor, al consumului. Pe de alta parte, atitudinea antreprenoriala se adapteaza si stimuleaza  aceste carente din dorinta de castig imediat si mai facil. USH ProBusiness ramane consecvent ideii de comunitati de practica, de clustere, aliante si platforme colaborative care sa poata declansa procese mai accelerate de schimbare a atitudinilor spre aceste  obiective de dezvoltare sustinabila care, de fapt, si le-a si asumat ca stat membru al Uniunii Europene” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.

USH Pro Business
Evenimente, Comunicare si Internationalizare
www.ushprobusiness.ro