Home Articole Casele pasive – viitorul in domeniul constructiilor
Casele pasive – viitorul in domeniul constructiilor

Casele pasive – viitorul in domeniul constructiilor

0

Atentia fata de mediu reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pentru un viitor sustenabil. Unul dintre cele mai cunoscute concepte care sprijina acest demers este acela de casa pasiva. In acest caz, discutam despre constructii independente din punct de vedere energetic, care au efecte minime asupra mediului. Construirea unei case pasive necesita utilizarea unor materiale si tehnologii eficiente, care sa conserve cat mai mult energia. Pentru acest lucru este nevoie sa se respecte criterii precum izolare termica, etanseitate la aer sau pozitionarea casei astfel incat sa capteze energia solara.

Printre elementele principale care contribuie la un rezultat eficient pentru casa pasiva se numara usile si ferestrele. Izolarea termica, blocarea curentilor de aer si anularea puntilor termice reprezinta caracteristicile principale pentru o solutie ideala in ceea ce priveste tamplaria.

Casele pasive, cladirile cu autonomie energetica si functii ecologice reprezinta viitorul pentru industria constructiilor, iar Alumil este prezent de peste un deceniu cu solutii bazate pe dezvoltare durabila si prinicipiale economiei circulare pentru sisteme de usi si ferestre, sisteme de pereti cortina, sisteme outdoors si pergole bioclimatice, fiind prima companie greceasca certificata de catre Passive House Institute.

Alumil demonstreaza constant ca tinteste mereu primul loc prin sistemele performante de ultima generatie. Sistemul batant SUPREME S91 a fost certificat de Passive House Institute ca fiind unul dintre cele mai performante sisteme din aluminiu din lume in ceea ce priveste izolarea termica, pentru zonele cu o clima temperat-continentala.

SMARTIA M7 este sistemul de pereti cortina cu o eficienta energetica ridicata ce a primit certificarea pentru Case Pasive pentru zona climatica rece-temperata. Acest sistem ofera niveluri ridicate de siguranta, izolare fonica si functionalitate si poate fi folosit in cadrul proiectelor cu amprenta energetica aproape zero sau chiar zero.

O alta propunere potrivita pentru tipologii cu rupere de punte termica este sistemul batant SUPREME S77, ce vine cu un design modern si care poate atinge cele mai inalte standarde ale pietelor avansate, eficienta sa energetica respectand standardele Pasive House.

Un alt sistem Alumil certificat pentru Casele Pasive este SUPREME SD95, destinat usilor de acces. Acest sistem de usi de acces cu o valoare functionala ridicata, al carui design se incadreaza in cele mai noi tendinte arhitecturale, a devenit varful de lance al categoriei de usi de acces din aluminiu, in baza criteriilor stricte ale Institutului pentru Case Pasive.

Pentru mai multe detalii despre sistemele din aluminiu Alumil, va invitam sa accesati pagina web a companiei, aici: https://www.alumil.com/romania/homeowners