Home Articole Casa pasiva poate fi un standard? Desigur, cu noua tehnologie Schuco AWS Optimized
Casa pasiva poate fi un standard? Desigur, cu noua tehnologie Schuco AWS Optimized

Casa pasiva poate fi un standard? Desigur, cu noua tehnologie Schuco AWS Optimized

0

Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialului existent de economisire a energiei. Acesta este principalul motiv pentru care Schuco isi dezvolta in continuare, in mod constant produsele. Sub numele de AWS Optimized, compania prezinta acum dezvoltatorilor si arhitectilor o noua generatie de sisteme standard pentru ferestre din aluminiu cu valori U (coeficient de transfer termic) si mai bune. Totusi, ferestrele care economisesc energie nu trebuie sa impresioneze doar prin eficienta energetica maxima, ci si prin sisteme de feronerie fiabile si prin design elegant. Sistemele de ferestre Schuco AWS Optimized ofera solutia potrivita pentru aceasta.

O izolare termica mai buna cu pana la 20 la suta: prin aceasta performanta se disting sistemele de ferestre optimizate Schuco AWS din aluminiu cu adancimea de constructie de 75 si 90 mm in comparatie cu sistemele standard anterioare.  Acesta este rezultatul dezvoltarii unui pachet sofisticat de masuri coordonate pentru cresterea eficientei energetice, cum ar fi: un izolator nou din spuma in cercevea, un izolator performant in profilul de toc, o garnitura mediana perfectionata din punct de vedere termic si o izolatie speciala a faltului in care se asaza vitrajul. Astfel, cele mai bune valori U sunt obtinute pentru profile cu latimi vizibile reduse.

De exemplu, ferestrele realizate cu profilul optimizat AWS 75.SI+ au o valoare de Uf = 0,94 W/(m2K).  Acest lucru face posibila producerea unor ferestre fiabile, cu durata mare de viata, care economisesc energie, fara eforturi suplimentare in productie. Constructiile AWS 75.SI+ Optimized cu min 178 mm latime vizibila si AWS 90.SI+ Optimized cu latime vizibila incepand de la 117 mm au fost certificate de catre Institutul pentru Case Pasive Darmstadt ca fiind componente adecvate pentru case pasive.

Pentru arhitectii care doresc sa proiecteze fatade elegante cu ferestre la nivelul casei pasive, dar fara cercevele vizibile din exterior, Schuco ofera, de asemenea, constructiile sale tip „bloc” AWS 75 BS.SI+ (75 mm adancime de constructie) si AWS 90 BS.SI+ (adancime de constructie de 90 mm) in variante Optimized. Cu aceste serii de ferestre, latimea vizibila a profilului in exterior este doar 99 mm, iar performantele de izolare termica sunt notabile: de la 1,0 la 1,2 W/(m2K).

Cu aceste solutii constructive pentru ferestre, din seriile cu cercevea ascunsa, se pot realiza spatii de locuit si de lucru pline de lumina, datorita ferestrelor de mari dimensiuni, iar aspectul optic exterior va fi evidentiat de latimile vizibile inguste ale profilului exterior pentru o arhitectura durabila, orientata spre design.

Attila Beer: „Ferestrele sunt componente importante pentru un bun echilibru climatic al cladirilor. Cu tehnologia Schuco Optimized, am raspuns cerintelor pietei si am definit un nou standard de izolare termica pentru sistemele noastre din aluminiu, pentru constructii durabile, confortabile si inteligente.”

 

Despre Alukonigstahl

In 2020, Alukonigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukonigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukonigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de FacebookLinkedIn si Instagram.