Home Topics Comunicate de presa Caravana Smart City, Etapa 2.0, Implementarea. Buzau, 15 aprilie 2019
Caravana Smart City,  Etapa 2.0, Implementarea. Buzau, 15 aprilie 2019

Caravana Smart City, Etapa 2.0, Implementarea. Buzau, 15 aprilie 2019

0

Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate se afla la Buzau, la Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Buzau, de la ora 11.00, cea de­a treia etapa a Caravanei Smart City 2.0 ­ Implementarea.  Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City si de informare a factorilor decidenti cu privire la noile tehnologii, a modalitatilor de implementare si mai ales a oportunitatilor de finantare a acestora.

Programul Caravana Smart City este organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate si se desfasoara Sub Inaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

Au confirmat prezenta la eveniment domnul Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, domnul Robert Iulian Tudorache, secretar de stat in Ministerul Energiei si reprezentanti ai autoritatilor locale. Programul aduce laolalta cei patru piloni de baza ai unui ecosistem smart city de succes: autoritatile publice si locale, zona academica, societatea civila si companiile private care vin cu solutii.

Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a incheiat un acord de investitii in valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finantarea fiind destinata proiectelor smart city din Romania. In cadrul caravanei se vor desfasura si discutii privind posibilitatile de accesare a acestor fonduri de catre administratiile publice locale.

Ministerul Energiei, in calitate de partener al programului inca de la lansarea acestuia, din septembrie 2017, va fi reprezentat de domnul Ministru Secretar de Stat, Robert Tudorache: “M­am alaturat acestei initiative deoarece energia se numara printre pilonii principali ai administratiei centrale. Fara sustinere din partea factorilor decizionali din cadrul acestui sector extrem de important in domeniul smart city, nu putem discuta despre reusite

concrete. Sustinem administratiile locale in implementarea de solutii inovatoare care vin in sprijinul cetateanului, sau, in termeni tehnici, ai consumatorului final.”

Programul Caravana Smart City a fost premiat in cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele exceptionale si a fost selectat in lista scurta a finalistilor in cadrul evenimentului international Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competitia s­a purtat cu lideri ai domeniului.

Partenerii institutionali: Guvernul Romaniei ­ Ministerul Energiei, Consiliul Judetean Buzau, CNMR, Institutul de Studii Liberale, Clusterul Start Inovare.

Parteneri strategici: First Bank, Dell EMC, Asseco, Microsoft, Orange, Dewatering & Silent Piling, BMF Grup.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Bursa, Ziare.com, Business24, iBusiness Romania, Financiarul.ro, Matek.ro, Trenchless Romania Magazine.

Participarea este gratuita, insa necesita confirmarea participarii prin trimiterea unui email la info@romaniansmartcity.ro sau la 0734.975.423.

Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate (ARSCM) este principala organizatie a Industriei Smart City din Romania, avand ca obiectiv principal dezvoltarea comunitatilor creativ­inteligente din tara. Organizatia se bucura de recunoastere internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative, grupuri de lucru si este partener in programe nationale si internationale alaturi de cele mai importante corporatii implicate in proiecte de Smart City.