Home Topics Comunicate de presa Bosch si Daimler: San José este vizat pentru a deveni oras-pilot pentru un serviciu automat, la cerere, de comanda a autovehiculelor
Bosch si Daimler: San José este vizat pentru a deveni oras-pilot pentru un serviciu automat, la cerere, de comanda a autovehiculelor

Bosch si Daimler: San José este vizat pentru a deveni oras-pilot pentru un serviciu automat, la cerere, de comanda a autovehiculelor

0
  • Zona de testare va fi San Carlos/Stevens Creek intre zona centrala si de vest a orasului San José
  • Aplicatia pentru serviciul de comanda a autovehiculelor la cerere va oferi o experienta de conducere automatizata unei comunitati selectata de utilizatori.

Stuttgart/San José – Amplasat pe malul sudic al Golfului San Francisco, in Silicon Valley, cu o populatie de peste un milion de locuitori, San José este al treilea oras ca populatie din California. Orasul va fi folosit ca oras-pilot pentru testarea serviciului de comanda a autovehiculelor la cerere, cu un grad ridicat de autonomie sau conducere complet autonoma (nivel SAE 4/5), anuntat recent de Bosch si Daimler. Se preconizeaza ca testarea serviciului va incepe in cea de-a doua jumatate a anului 2019. Cele trei parti au semnat un memorandum de intelegere in acest scop. Folosind autovehicule automate Mercedes-Benz Clasa S, Bosch si Daimler isi propun sa ofere serviciul unei comunitati selectate de utilizatori din zona San Carlos/Stevens Creek dintre centrul si vestul orasului San José. Deoarece in urmatoarele doua decenii se estimeaza o crestere de 40 de procente a populatiei, zona metropolitana se confrunta cu provocari din ce in ce mai mari privind transportul.
In plus, San José doreste sa se pregateasca pentru un viitor in care autovehiculele autonome vor circula pe drumurile publice.

„Proiectul-pilot este o oportunitate pentru a analiza modul in care autovehiculele autonome ne pot ajuta sa facem fata cerintelor viitoare privind transportul”, afirma Sam Liccardo, primarul orasului San José. „Sustinem conducerea autonoma de mai multi ani. Cu acest proiect-pilot vom dobândi informatii importante privind cel mai bun mod de conectare a autovehiculelor complet autonome cu utilizatorii serviciilor de mobilitate din viitor”, afirma dr. Michael Hafner, vicepresedinte al diviziei Drive Technologies and Automated Driving din cadrul Daimler AG.

„Trebuie sa regândim transportul in mediul urban. Conducerea autonoma ne va ajuta sa avem o imagine completa asupra traficului urban din viitor”, afirma Dr. Stephan Hönle, vicepresedinte senior al diviziei de Conducere automatizata din cadrul Robert Bosch GmbH.

Aplicatia pentru serviciul de comanda a autovehiculelor la cerere, gestionata de catre departamentul Servicii de mobilitate din cadrul Daimler, va demonstra modul in care serviciile de mobilitate, precum utilizarea in sistem car-sharing a autovehiculelor (car2go), comanda autovehiculelor (mytaxi) si platformele multimodale (moovel) pot fi conectate in mod inteligent. Operatiunea de test va furniza informatii cu privire la modul in care autovehiculele cu grad ridicat de autonomie sau complet autonome pot fi integrate intr-o retea de transport multimodal. Obiectivul este de a oferi o experienta digitala fara cusur, in care o comunitate selectata de utilizatori are posibilitatea de a comanda un autovehicul care se conduce singur, monitorizat de un sofer de siguranta, si de a se deplasa complet autonom de la o pozitie specificata de unde va prelua clientul si pâna la destinatie.

Autovehiculele autonome fac mobilitatea urbana mai atragatoare

Prin eforturile depuse pentru a dezvolta o conducere cu grad ridicat de autonomie si complet automatizata (nivel SAE 4/5) pentru mediul urban, Bosch si Daimler doresc sa imbunatateasca fluxul traficului in orase, sa sporeasca siguranta rutiera si sa furnizeze un element important pentru modul de functionare a traficului in viitor. Printre altele, tehnologia va spori atractivitatea utilizarii in sistem de car-sharing. Fara a compromite siguranta in timpul conducerii, tehnologia va permite oamenilor sa isi foloseasca timpul petrecut in autovehicule in cel mai eficient mod si va deschide noi oportunitati de mobilitate pentru persoanele fara permis de conducere.

Angajatii Bosch si Daimler impart aceleasi cladiri de birouri

Angajatii Bosch si Daimler implicati in proiectul de dezvoltare lucreaza impreuna in echipe in doua regiuni: in regiunea metropolitana Stuttgart din Germania si in Statele Unite, in regiunea Sunnyvale din Silicon Valley, intre San José si San Francisco. Lucrând in aceleasi cladiri de birouri, comunicarea rapida intre departamente este garantata, iar traseele decizionale sunt scurte. In acelasi timp, echipele se pot baza pe cunostintele combinate ale colegilor din companiile-mama.

Angajatii celor doua companii dezvolta impreuna conceptele si algoritmii sistemelor de conducere cu un grad ridicat si complet de automatizare. Sarcina Daimler este de a integra sistemul de conducere in autovehicule. Compania furnizeaza autovehiculele de proiectare, facilitatile de testare si autovehiculele pentru flota de testare necesare. Compania Bosch este responsabila pentru componentele specificate in cadrul activitatii de dezvoltare, cum ar fi senzori, sistemele de actionare si unitatile de control. In scopurile testarii, Bosch si Daimler folosesc laboratoarele si platformele de incercare, plus centrele de testare din Germania. Imediat ce a obtinut Permisul de testare a autovehiculelor autonome din partea Directiei de Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din California in 2014, Mercedes-Benz a testat autovehicule autonome in regiunea Sunnyvale/California. Din 2016, compania a obtinut o aprobare similara pentru zona metropolitana a orasului Stuttgart din Germania. La inceputul anului 2013, Bosch a fost primul furnizor de automotive la nivel global care a testat conducerea autonoma (nivel SAE 3) pe drumurile publice din Germania si Statele Unite.

Divizia Soluţii de Mobilitate este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. In 2017, vânzarile diviziei au ajuns la 47,4 miliarde de euro sau 61 de procente din vânzarile totale ale grupului. Grupul Bosch este astfel unul dintre furnizorii de top din industria auto. Divizia Soluţii de Mobilitate are viziunea unei mobilitaţi fara accidente, fara emisii şi fara stres, şi combina expertiza grupului in domeniile automatizarii, electrificarii şi conectivitaţii. Pentru clienţii sai, rezultatul este oferirea unor soluţii de mobilitate integrate. Principalele domenii de activitate ale diviziei sunt sistemele de injecţie pentru motoare cu combustie, concepte de propulsie alternative, componente periferice eficiente şi interconectate ale trenului de rulare, sisteme de siguranţa activa şi pasiva, funcţii de asistenţa şi confort, tehnologie pentru infotainment uşor de utilizat şi comunicare intre autovehicule şi diverse obstacole, precum şi concepte de service, tehnologii şi servicii pentru domeniul automotive aftermarket. Compania Bosch este sinonim cu inovaţii importante din industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul anti-blocare ESP şi tehnologia diesel common-rail.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani şi numara peste 6.500 de angajaţi in cinci entitaţi. In anul 2017, Bosch a inregistrat un volum de vânzari de 416 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lânga centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unitaţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai opereaza şi o unitate de producţie de tehnica liniara, localizata de asemenea in Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timişoara. In Bucureşti, Bosch opereaza un birou de vânzari pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. In plus, o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala ţarii.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi in intreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzari de peste 78.1 miliarde de euro in 2017. Operaţiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider in IoT, Bosch ofera soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectata şi industrie conectata. Compania işi foloseşte expertiza in tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţa conectata. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viaţa.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţari. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globala de producţie şi vânzari Bosch acopera aproape toate ţarile din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi in cercetare şi dezvoltare, in cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru a afla mai multe, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse