Home Articole Austrotherm preia un producator de XPS din Romania
Austrotherm preia un producator de XPS din Romania

Austrotherm preia un producator de XPS din Romania

0

Grupul Austrotherm, Waldegg/Wopfing/Arad, 21 Octombrie 2022

Astazi,  Grupul Austrotherm, unul dintre principalii furnizori de izolatii termice de protectie climatica din Europa Centrala si de Est, a achizitionat 100% producatorul de izolatii XPS al brandului Zentyss, in urma unei tranzactii incheiate cu succes.

Locatia din Arad va fi integrata in familia Austrotherm cu intreaga forta de munca. Achizitia sporeste securitatea aprovizionarii si diversifica gama de produse pentru clientii din Romania si din tarile invecinate. Locatia buna a Aradului face posibila optimizarea rutelor de transport catre clienti, ceea ce reduce drastic emisiile de CO2. Austrotherm planuieste sa investeasca in continuare in aceasta locatie in anii urmatori. Partile au convenit sa nu divulge pretul de achizitie.

Klaus Haberfellner, directorul general al grupului Austrotherm, consolideaza pozitia Austrotherm pe piata din Romania prin achizitia companiei producatoare a brandului Zentyss.

Producatorul brandului de polistiren extrudat Zentyss si Austrotherm Romania sunt perfect complementare. Pozitia noastra de lider in domeniul XPS in Romania este acum consolidata. Ma bucur in mod deosebit sa urez bun venit in echipa noastra unui numar de 106 colegi noi. Prima noastra sarcina va fi sa castigam increderea fiecarui angajat. Am dori apoi sa valorificam impreuna sinergiile existente si sa imbunatatim serviciile. In viitor, clientii nostri vor beneficia de livrari mai rapide si mai flexibile”, a declarat Klaus Haberfellner, directorul general al Austrotherm GmbH, comentand finalizarea cu succes a preluarii companiei.

Austrotherm si-a consolidat pozitia de lider in Romania si pentru viitor

Austrotherm este deja foarte bine pozitionat in Romania, avand facilitati de productie EPS si XPS  in Bucuresti, Calan – Deva si in Horia, in nord-estul Romaniei, cu un total de peste 250 de angajati.

Text imagine:

Austrotherm preia producatorul roman de polisitren extrudat al brandului Zentyss.

De la dreapta la stanga: Klaus Haberfellner (director general al grupului Austrotherm), Roxana Ghioca (Director General Austrotherm Romania), Laurentiu Istrate (Administrator Austrotherm Romania) și Heimo Pascher (Managerul tehnic al grupului  Austrotherm).
Credit foto: Austrotherm

Despre producatorul brandului Zentyss de polistiren extrudat

Producatorul brandului „Zentyss”, este astazi unul dintre primii 3 producatori de materiale izolante XPS din Romania avand in prezent 106 angajati.

 

Despre Austrotherm

In anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obtinut o cifra de afaceri de 517 milioane € si avea la 31.12. 2021 un numar de 1.200 angajati. Grupul Austrotherm, care este detinut de o familie din Austria, are in prezent un total de 25 de unitati de productie de materiale izolante in 12 tari. Pe langa sediul central din Wopfing si fabricile din Pinkafeld si Purbach, pionierul izolatiilor este reprezentat de companii din Romania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Croatia, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria si Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifra de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajati la 31 decembrie 2021.