Home Topics Comunicate de presa Asociatia Romana pentru Smart City si Fip Consulting vor realiza Strategia de Smart City a Municipiului Resita
Asociatia Romana pentru Smart City si Fip Consulting vor realiza Strategia de Smart City a Municipiului Resita

Asociatia Romana pentru Smart City si Fip Consulting vor realiza Strategia de Smart City a Municipiului Resita

0

Asociatia Romana pentru Smart City, alaturi de societatea de consultanta Fip Consulting, au castigat licitatia pentru elaborarea Strategiei de Smart City a Municipiului Resita.

Contractul a fost atribuit prin licitatie publica, incepand cu data de 27 iulie 2020, avand o durata de executie de 9 luni.

Obiectul contractului este reprezentat de servicii de consultanta in vederea elaborarii Strategiei Smart City pentru Municipiul Resita orizont 2027 pentru proiectul: „Implementarea unui sistem de informatizare a administratiei publice, sistem de management integrat al datelor administratiei Publice si imbunatatirea organizarii institutionale si a procedurilor la nivelul Municipiului Resita”, realizat cu fonduri europene.

O strategie Smart City presupune stabilirea celor mai bune scenarii de dezvoltare, raportate la potentialul local si regional si elaborarea modelului de Smart City prin stabilirea de obiective si prioritati in domeniile cheie, raportate inclusiv la cele 6 verticale Smart City, asa cum sunt definite de Comisia Europeana: Smart Governance, Smart Mobility, Smart Economy, Smart Living si Smart Environment.

Cu peste 200 de parteneri activi, Asociatia Romana pentru Smart City (ARSC) este principala organizatie a Industriei Smart City din Romania, avand ca obiectiv principal dezvoltarea comunitatilor creativ-inteligente din tara. Organizatia a realizat primul Audit Smart City din Romania si se bucura de recunoastere internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative, grupuri de lucru si partener in programe nationale si internationale alaturi de cele mai importante companii implicate in proiecte de Smart City.

Fip Consulting este o companie de consultanta cu 14 ani de expertiza in domeniul proiectelor finantate din fonduri europene si principala companie de consultanta si inginerie in domeniul mobilitatii si regenerarii urbane, avand cel mai amplu portofoliu de proiecte de acest gen.

Procesul de transformare a Municipiului Resita a inceput in urma cu 4 ani, iar realizarea Strategiei Smart City este doar una din etapele importante de dezvoltare, de atragere a investitiilor, de optimizare a proceselor institutionale dar, mai ales, de creare a unei comunitati prietenoase cu locuitorii acesteia.