Home Articole Ascensoarele KONE – solutii durabile si eficiente din punct de vedere energetic
Ascensoarele KONE – solutii durabile si eficiente din punct de vedere energetic

Ascensoarele KONE – solutii durabile si eficiente din punct de vedere energetic

0

Recunoscuta ca una dintre cele mai sustenabile companii din lume, KONE reuseste sa imbunatateasca in fiecare an eficienta energetica a solutiilor pe care le ofera si a resurselor utilizate. Angajata intr-o cultura proactiva a sigurantei si a sustenabilitatii, KONE promoveaza in mod activ practici sigure atat fata de proprii angajati, cat si fata de parteneri si de publicul larg.

Scopul final este sa imbunatateasca fluxul vietii urbane prin solutii sustenabile. Astfel, compania ofera servicii  si solutii de inalta performanta, sigure, responsabile si eficiente, atat pentru cladirile noi cat si pentru cele aflate deja in utilizare iar lifturile KONE au un impact semnificativ asupra societatii.

 

KONE – lider mondial in tehnologia lifturilor fara camera masinilor

Ascensorul MonoSpace lansat in 1996 a fost primul lift din lume fara camera masinilor si a marcat un moment de mare schimbare in domeniul constructiilor. Acest lucru a fost posibil datorita motorului KONE EcoDisc Lift Drive care, prin designul sau durabil si eficienta energetica, a revolutionat tehnologia de realizare a ascensoarelor.

Consumul redus de energie, precizia de executie a cabinei si calitatea lina a cursei au facut din liftul KONE MonoSpace solutia ecologica ideala pentru cladirile joase sau medii.

Evolutia echipamentelor continua cu KONE Transys, un ascensor durabil si puternic, deasemenea fara camera masinilor. Acesta este ideal pentru proiectele comerciale, hoteluri, spitale si diverse alte aplicatii cu cerinte solicitante in ceea ce priveste fluxul de persoane si/sau marfuri.

KONE Home Lift este un alt sistem de transport economic, dar puternic pentru locuinte individuale crescand nivelul de confort al beneficiarilor.

In prezent, KONE este lider mondial in tehnologia ascensoarelor fara camera masinilor si ofera solutii atat pentru resedintele private, cat si pentru cele mai inalte cladiri din lume.

 

Solutii de modernizare si intretinere care adauga valoare cladirilor

KONE depune continuu eforturi sustinute pentru a-si imbunatati activitatea, respectand normele si reglementarile in vigoare, deschizand noi drumuri de dezvoltare. Firma colaboreaza indeaproape cu furnizorii si clientii pentru a preveni si a reduce emisiile, deseurile si consumul de energie, contribuind activ la atingerea tintelor asumate.

Compania este lider global in industria ascensoarelor si furnizeaza lechipamente  pentru cladiri imbunatatind traficul urban, dar si solutii de modernizare si intretinere durabile si eficiente din punct de vedere energetic. In prezent, ascensoarele KONE transporta  zilnic peste 1 miliard de utilizatori si dau valoare cladirilor pe tot parcursul ciclului lor de viata.

Solutiile inteligente, fiabile si sustenabile eficientizeaza fluxul de oameni si asigura calatorii mult mai sigure si mai placute.

Compania a instalat peste 1.3 milioane de lifturi si deserveste peste 500.000 de clienti din intreaga lume. Clientii si partenerii KONE  o reprezinta firmele de constructii, proprietarii de cladiri, dezvoltatorii si/sau administratorii de utilitati.

 

Sustenabilitatea si durabilitatea – valori de baza pentru KONE

Pentru KONE, durabilitatea si sustenabilitatea se imbina cu calitatea produselor si dezvoltarea continua. Sunt valori care fac parte din cultura companiei si se regasesc atat in modul in care isi trateaza angajatii, cat si clientii.

Prin toate actiunile prin care promoveaza performanta energetica, KONE dovedeste ca tine cont de problemele de mediu si ca este interesata sa ofere oamenilor cele mai bune experiente, atat in prezent, cat si in viitor. Viziunea sa este sa ofere utilizatorilor cel mai bun flux de trafic si cea mai lina calatorie, iar sustenabilitatea este un motiv de inovatie continua asigurandu-i un avantaj competitiv fata de concurenta.

KONE a dovedit angajare deplina in desfasurarea activitatilor sale intr-un mod cat mai responsabil fata de mediu si ofera solutii durabile si din ce in ce mai eficiente energetic. Astfel, consumul unui ascensor MonoSpace nou a scazut cu aproximativ 70% fata de cel produs in 2008. Acest lucru a fost posibil datorita utilizarii consecvente a iluminarii cu LED-uri si a tehnologiei moderne de actionare si control.

 

Solutii de ultima ora pentru toate tipurile de cladiri

Ascensoarele fac parte dintre elementele esentiale ce asigura fluxul cat mai lin si mai eficient al oamenilor, iar KONE vine constant cu solutii inovatoare si din ce in ce mai eficiente pentru cladirile noi sau vechi.

Ascensoarele KONE sunt eco-eficiente atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri si se pot instala in toate tipurile de cladiri, de la cele joase si medii, pana la cele mai inalte si chiar la zgarie-nori. Astfel, indiferent daca este vorba despre modernizarea unei cladiri vechi care nu avea in dotare ascensoare, sau de dotarea unei cladiri noi, KONE vine cu solutii inovative, durabile si sustenabile, ideale pentru dezvoltarea urbanizarii si pentru o lume in schimbare.

 

KONE recunoaste si da curs necesitatii urgente de a reduce impactul asupra climei

Prin solutiile din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic, KONE a dovedit in mod repetat ca este la curent cu problemele de mediu si se implica activ in reducerea impactului asupra climei. Schimbarile de mediu fara precedent cu care omenirea se confrunta si necesitatea de solutii ecologice au oferit companiei o oportunitate deosebita. Produsele si serviciile pe care le ofera sunt guvernate de ideea de sustenabilitate si durabilitate, iar accelerarea urbanizarii i-a propulsat considerabil in ultimii ani

Schimbarile demografice, necesitatea solutiilor care sa fluidizeze fluxul de oameni, certificarea cladirilor verzi si reglementarea din ce in ce mai stricta in ceea ce priveste impactul asupra mediului – toate au fost menite sa propulseze compania KONE oferindu-i un avantaj competitiv in fata celorlalti producatori..  Aceasta a dat dovada de o flexibilitate semnificativa si a reusit sa vina cu solutii durabile si sustenabile apreciate in prezent la nivel mondial.

Compania a dovedit ca se pot folosi materiale care pot imbunatati calitatea aerului din interior si ca digitizarea creste eficienta si reduce consumul de energie in toate tipurile de cladiri.

 

Ascensoare sigure, durabile si sustenabile

KONE a primit deja recunoasteri remarcabile in ceea ce priveste sustenabilitatea produselor si a serviciilor pe care le ofera. In prezent este apreciata pentru actiunile orientate catre reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si contributiile pe care le are pentru o economie cu emisii reduse de carbon. De asemenea, reduce continuu rata frecventei accidentelor si ia masuri proactive pentru a creste siguranta in munca si utilizare.

Toate aceste aspecte le completeaza intr-un mod avantajos profilul si ii promoveaza la nivel mondial ca lideri in industria ascensoarelor sigure, ecologice si durabile!

 

Managing Director – KONE ASCENSORUL SA
Email: catalina.dragomir@kone.com