Home Topics Comunicate de presa Antreprenorii din eMAG Marketplace, sustinuti printr-o noua linie de creditare de 5 mil. euro, prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank
Antreprenorii din eMAG Marketplace, sustinuti printr-o noua linie de creditare de 5 mil. euro,  prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank

Antreprenorii din eMAG Marketplace, sustinuti printr-o noua linie de creditare de 5 mil. euro, prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank

0
  • Vanzari cu 28% mai mari pentru sellerii care au accesat deja programul
  • Finantarea totala prin eMAG Seller Credit ajunge la aproape 9 mil. euro, odata cu noua transa
  • eMAG va investi peste 265.000 de euro in sustinerea costurilor de finantare ale sellerilor care acceseaza programul

 

eMAG Seller Credit, programul lansat de eMAG in parteneriat cu Idea::Bank in urma cu un an, se extinde printr-o noua runda de finantare in valoare totala de aproape 5 milioane de euro, cu dobanda zero si fara garantii, pentru antreprenorii prezenti in eMAG Marketplace, eligibili pentru acest tip de finantare.

De program pot beneficia companiile din ecosistemul eMAG Marketplace, avand minimum 24 de luni de existenta si 12 luni de activitate in Marketplace, ce au avut o evolutie pozitiva in ultimul an fiscal si au inregistrat o cifra de afaceri intre 150.000 de lei si 25 milioane de lei.

Pentru a da posibilitatea cat mai multor selleri eligibili sa acceseze aceasta facilitate de finantare, suma maxima ce poate fi acordata este de 300.000 de lei/seller, in baza valorii medii a vanzarilor trimestriale realizate pe eMAG Marketplace. Suma va putea fi disponibila in maximum trei zile lucratoare, fara a fi necesara deplasarea la sediul bancii. eMAG va sustine integral si din resurse proprii, in anumite conditii, contravaloarea dobanzilor liniilor de finantare accesate de selleri prin eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank.

Banii obtinuti vor putea fi investiti in suplimentarea stocurilor pentru produsele existente, in dezvoltarea personalului existent sau in atragerea unui personal mai bine calificat sau mai numeros. Astfel, sellerii au posibilitatea de a obtine conditii mai avantajoase de achizitie de la furnizorii proprii sau sa isi extinda gama de produse, cu efecte in imbunatatirea experientei de cumparare a clientilor, care, in acest fel, vor avea acces la produse noi.

De prima runda de finantare, in valoare totala de 3,8 milioane de euro, deschisa anul trecut prin eMAG Seller Credit, au beneficiat companii cu vanzari in domenii diverse, preponderent in retailul de fashion, cosmetice, produse pentru igiena si curatenia casei sau IT. Companiile care au beneficiat de finantare prin acest program au inregistrat un volum al vanzarilor cu 28% mai mare in trimestrul accesarii fondurilor fata de trimestrul anterior.

„Continuam sa sprijinim sellerii din eMAG Marketplace printr-o noua linie de finantare alaturi de Idea:: Bank, sperand astfel sa contribuim la dezvoltarea lor, pentru ca acestia sa poata oferi clientilor o experienta de cumparare tot mai buna. Finantarea vine cu doar doua luni inainte de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping din an, astfel ca sellerii se pot pregati de pe acum cu produse care sa ajunga la timp in casele oamenilor”, a spus Florin Filote, Vicepresedinte eMAG Marketplace.

„Interesul pentru solutia de creditare oferita sellerilor eMAG Marketplace ne-a determinat sa dezvoltam parteneriatul cu eMAG si sa revenim cu o noua transa de finantare. Sellerii eMAG pentru care banca a pre-aprobat finantarea s-au bucurat de beneficiile multiple ale proiectului, dintre care mentionez dobanda zero sau comisioane zero. eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank este un proiect care se inscrie in trendul actual privind dezvoltarea comertului online, prin minimizarea interactiunii fizice cu banca si a efortului depus de clientii persoane juridice in scopul obtinerii unui credit. Mai mult, vom duce proiectul la un alt nivel, prin care vom adresa selleri pe platforma Marketplace cu o propunere de finantare garantata gratuit prin programul EaSI asigurat de EIF (European Investment Fund)”, a spus Alin Daniel Fodoroiu, Vicepresedinte Executiv Business Idea::Bank.

 

Despre eMAG

Companie romaneasca fondata in 2001, eMAG este un pionier al comertului online in Romania si a devenit un jucator regional important, exportand modelul local cu succes in Bulgaria si Ungaria. De 19 ani, compania investeste constant in servicii bazate pe tehnologii dezvoltate in Romania, care ajuta clientii sa economiseasca timp si bani.

Cu o gama de produse in continua crestere atat prin oferta proprie, cat si prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate cauta si comanda orice, de oriunde. Clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata precum livrarea la easybox si livrarea rapida prin tazz by eMAG, 30 de zile drept de retur, returnarea rapida a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finantare in rate prin eCredit si aplicatia de mobil.

 

Despre Idea::Bank

Idea::Bank Romania ofera produse si servicii persoanelor fizice si IMM-urilor, mizand pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet si digital banking) si avand o raspandire teritoriala selectiva, operand cu 33 de sucursale la nivel national. Idea::Bank Romania este o entitate independenta a grupului Getin Holding, cu strategie adaptata pietei locale. Grupul Getin Holding este unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare listate la Warsaw Stock Exchange (MWIG 40 index), cu operatiuni extinse in Europa Centrala si de Est, cu expertiza in retail banking si leasing si peste 6 000 de angajati.  Detalii pe www.idea-bank.ro, pagina de Facebook – www.facebook.com/ideabankromania si canalul YouTube Idea Bank.