Home Antreprenori de succes Andrei Ciuca, fondatorul eDevize, ne spune mai multe lucruri despre aplicatie si despre noul modul SEAP Expert
Andrei Ciuca, fondatorul eDevize, ne spune mai multe lucruri despre aplicatie si despre noul modul SEAP Expert

Andrei Ciuca, fondatorul eDevize, ne spune mai multe lucruri despre aplicatie si despre noul modul SEAP Expert

0

Povestea eDevize a început în 2009 într-un apartament din Bucuresti, cu o echipă de tineri care si-a propus sa schimbe modul în care se fac devizele pentru constructii in Romania. Aplicatia eDevize este comercializata prin compania Exenne Technologies, care are in prezent 20 angajati si peste 5.000 de utilizatori activi multumiti.

Este o aplicatie care vrea sa aduca un limbaj comun in zona financiara pentru toti factorii implicati intr-un proiect de constructii, beneficiar, proiectanti, constructor, instalator, producatori de materiale de constructii si distribuitori.

eDevize vine in sprijinul firmelor din Romania cu facilitati utile in procesul de evaluare si de ofertare atat pentru lucrarile complexe cat si pentru cele simple.

Pentru ca pe 7 septembrie la ora 10, pe platforma Zoom, va fi un seminar gratuit despre SEAP Expert, o extensie a aplicatiei eDevize, discutam cu Andrei Ciuca pentru a primi mai multe detalii despre proiectul eDevize.

 

Ce este eDevize si cum poate fi de folos?

Pe scurt, proiectantul realizeaza proiectul si scoate pe baza acestuia o lista de cantitati necesare. Mai departe, ori proiectantul ori o persoana specializata in devize transforma lista simpla de cantitati intr-o lista de operatii cu material, manopera, utilaj si transport. Aceste operatii au si un estimat de cost pentru fiecare resursa in parte. In plus, eDevize a venit in sprijinul proiectantilor si cu un modul care automatizeaza legarea listelor de cantitati cu liste de cantitati normate, celebrele devize.

Aceste liste sunt trimise mai multor ofertanti care folosesc o aplicatie similara pentru a pune preturile practicate. Aplicatia eDevize coordoneaza toate aceste etape si te ajuta sa castigi timp pretios.

 

Cum pot avea acces la eDevize?

-Cei care vor sa foloseasca eDevize platesc anual un abonament al carui pret variaza in functie de facilitatile la care se doreste acces. In plus, eDevize este singurul produs din piata care are si o varianta gratuita, in care utilizatorii au acces la un set limitat de facilitati dar care totusi permite crearea unui deviz cap-coada. Varianta gratuita este recomandata companiilor care au 2-3 proiecte pe an iar proiectele nu au o complexitate mare.

 

Unde a fost folosita aplicatia pana acum si ce se estimeaza in viitor?

-Aplicatia eDevize este in principal folosita pentru proiectele care au finantare din fonduri publice, de exemplu scoli, gradinite, drumuri, etc. Din pacate, in Romania acest gen de software nu este inca atat de popular in zona proiectelor cu finantare privata. Asta si pentru ca acolo de multe ori beneficiarul are un singur proiect si crede ca stie foarte bine cat o sa-l coste. Din experienta noastra aceasta premiza este una falsa, costurile finale fiind in medie cu minim 50% mai mari decat estimarea initiala.

Este interesant cum atunci cand mergem la un service auto solicitam un deviz de lucrari desi costurile sunt unele de cateva mii de lei, dar atunci cand vrem sa ne construim o casa, al carei cost este de minim 50.000 de euro, nu mai solicitam devize si ne multumim cu un cost estimat foarte brut.

 

Practic, cu ce ma ajuta aplicatia eDevize?

Acum depinde din ce perspectiva privesti, pe beneficiar de exemplu nu il ajuta neaparat aplicatia in sine cat il ajuta rezultatele care se obtin cu ajutorul ei, adica listele de cantitati normate. In felul acesta, poate vedea foarte clar care este ponderea fiecarei componente in costul lucrarii, poate sa tina costurile sub control pe etape ale lucrarii si poate lua decizii despre unde sa investeasca mai mult sau mai putin. De exemplu, daca stiu ca imi doresc un parchet premium poate incerc sa fac economii la faianta. Daca esti proiectant, te ajuta sa-i livrezi beneficiarului un proiect care se va si putea realiza in buget. Pentru cei care sunt in zona de executie, eDevize este foarte important atat pentru a oferta mai rapid cat si pentru a avea o viziune clara asupra marjei de profit. Din pacate, abordarea de cost la mp aduce dezavantaje tuturor factorilor implicati. De la proiecte neterminate, la pierdere de bani sau la folosirea unor materiale inferioare pentru a te incadra in cost.

 

Cum faciliteaza SEAP Expert introducerea devizelor?

In zona devizelor pentru licitatiile publice, exista foarte multa munca de introducere si validare date. Pentru o lucrare de 300-400 de pagini, ceea ce nu inseamna o lucrare mare, poate dura pana la 2 saptamani aceasta munca. Cu SEAP Expert, devizele nu se mai introduc de mana. Este de ajuns sa introduci codul licitatiei sau sa il cauti in lista existenta in aplicatie si sa dai click pe butonul Preia.

 

Te ajuta eDevize si respectiv SEAP Expert sa castigi timp?

-Categoric Da! In afara de faptul ca nu mai introduci articolele de mana, modulul SEAP Expert iti aduce si descrierile identic cu cele care era pe formulare. De multe ori proiectantii, cand intocmesc listele, modifica descrierile sau introduc resurse care nu sunt in indicatoarele standard. Modificarea lor in procesul de ofertare reprezinta o munca de Sisif si este si una in care pot aparea erori umane. Cu SEAP Expert ai siguranta ca datele sunt corecte iar in plus ai un sistem de avertismente care iti arata diferentele dintre indicatoare si ce se regaseste pe formulare, astfel incat sa poti lua deciziile usor.

 

Este greu de folosit aplicatia eDevize? Ai nevoie de instruire speciala pentru a lucra cu ea?

-Fata de multe alte aplicatii, eDevize este prietenoasa cu utilizatorii, intuitiva si chiar usor de folosit. Totusi ai nevoie de expertiza in zona de constructii. In general, cei care se descurca cu navigarea pe internet si au lucrat deja cu aplicatiile obisnuite de devize de lucrari, se descurca fara probleme in eDevize. Se lucreaza usor cu formularele, poti importa materiale si norme proprii direct din fisierele Excel si poti exporta datele in format xls, PDF sau doc.

Aplicatia se poate folosi fara probleme inca din prima zi, invatarea acesteia fiind facilitata la primele accesari de unsistem automat de ghidaj al utilizatorului. De asemenea, poti consulta oricand manualul de utilizare online.

 

Totusi, daca intampin probleme cu utilizarea aplicatiei, cui pot cere ajutor?

-Cand alegi sa folosesti eDevize, pe langa faptul ca iti asiguri corectitudinea investitiei si poti rezolva instant diverse probleme, primesti si cel mai bun suport tehnic de pe piata. Echipa eDevize iti va sta la dispozitie in fiecare zi si o poti contacta la telefon, pe email sau pe Facebook

 

Ce alte avantaje imi mai ofera aplicatia eDevize?

Este un partener de nadejde cand participi la licitatii si faci ofertari si decontari. Pentru ca ai un motor de adaugare rapida a normelor, functii avansate de setare a pretului si este posibil exportul formularelor cu un singur click, cu eDevize vei oferta de 3 ori mai repede. As mai mentiona ca este o aplicatie cat se poate de sigura. Faptul ca in Romania a fost folosita pana acum de peste 30.000 de companii spune totul!

 

De ce as alege sa ofertez cu eDevize si nu as ramane la metoda mea?

Sincer, aici as putea sa povestesc cateva ore despre avantajele eDevize, despre cat de usor se lucreaza si despre functii care te ajuta sa lucrezi sigur si rapid, dar nu o sa fac asta. O sa revin la ce am zis mai devreme – cu SEAP Expert, devizele nu se mai introduc manual. Vorbim despre o piata in care avem o mare criza de forta de munca, dar totusi in unele companii de constructii avem oameni care lucreaza si 2 saptamani per proiect la introducere si validare date. Oamenii astia ar putea sa-si concenteeze energia pe lucruri care aduc cu adevarat valoare sau pur si simplu compania sa oferteze mai multe proiecte si astfel sa-si creasca sansele de a castiga licitatii.

 

In incheiere, ce ne poti spune despre seminarul gratuit despre SEAP Expert eDevize? Pentru a nu strica surpriza, nu trebuie sa ne dai acum prea multe detalii.

– In cadrul seminarului vom prezenta cum se poate lucra pe o licitatie cu ajutorul modulului si cat de mult ne scuteste acesta. In plus, vom trece si prin cele mai importante facilitati eDevize care ne ajuta sa lucram rapid si in siguranta.

Ii asteptam pe toti cei interesati de seminarul gratuit, miercuri 7 septembrie, ora 10, pe platforma Zoom. Promitem ca le vom raspunde la toate intrebarile!