Home Articole ALUMIL: Prima companie greceasca de sisteme arhitecturale din aluminiu care obtine certificatul Cradle to Cradle (C2C) – Silver pentru o gama larga de produse
ALUMIL: Prima companie greceasca de sisteme arhitecturale din aluminiu care obtine certificatul Cradle to Cradle (C2C) – Silver pentru o gama larga de produse

ALUMIL: Prima companie greceasca de sisteme arhitecturale din aluminiu care obtine certificatul Cradle to Cradle (C2C) – Silver pentru o gama larga de produse

0

Dupa investitii semnificative in productia de aluminiu reciclat „verde”, EPD-urile (Declaratii de produs privind mediul) pentru sistemele arhitecturale integrate si distinctia onorifica de „Cea mai sustenabila companie din Grecia 2022”, ALUMIL devine acum prima companie greceasca de sisteme arhitecturale din aluminiu care primeste certificatul international Cradle to Cradle (C2C) – Silver pentru o gama larga de produse.

Mai precis, 34 de sisteme arhitecturale au primit certificarea C2C Certified®, validand sustenabilitatea acestor produse de tamplarie din aluminiu.

Mentionam SUPREME S77 si SMARTIA S67 dintre sistemele batante care au primit aceasta certificare si care imbina performanta termica ridicata cu designul modern si flexibilitatea crescuta in executie. Aceste sisteme raspund celor mai exigente cerinte contemporane, oferind solutiile potrivite pentru variate specificatii de eficienta energetica. In special, SMARTIA S67 este un sistem disponibil in trei versiuni diferite de eficienta termica (standard, advanced, hi), iar sistemul SUPREME S77 este certificat de Passive House Institute pentru utilizarea in cladirile pasive. In plus, pe langa performantele excelente la conditiile meteorologice extreme, aceste sisteme batante au fost certificate pentru rezistenta la efractie cu nivelul RC3.  Dovada unei sigurante sporite, certificarea RC3 garanteaza ca majoritatea infractorilor care utilizeaza o varietate de unelte precum burghie, cutite, toate tipurile de surubelnite, ciocane, clesti, chei, etc. vor intampina mari dificultati in incercarea de a patrunde in interior.

De asemenea, dintre sistemele de usi glisante care au fost incluse in certificarea Cradle to Cradle, precizam sistemele SUPREME S650 Phos si SMARTIA M630 Phos, ambele ofera nu numai o estetica minimalista dar si un design inovator. O alegere ideala pentru cladirile si resedintele care necesita izolare fonica ridicata. Completand conceptul “less is more”, toate profilele din aluminiu pot fi ascunse in pereti, oferind un confort total, functionalitate de top si siguranta sporita.

Pe langa sistemele de usi batante si usi glisante, sistemul de usi armonice SUPREME SF85 dar si sisteme de ferestre si pereti cortina au fost certificate, in urma procesului de evaluare.

Aceasta acreditare deosebit de importanta este punctul culminant al eforturilor si actiunilor companiei de a consolida o strategie de afaceri impletita cu valorile sustenabilitatii si economiei circulare.

Cradle to Cradle Certified® este standardul global pentru produsele care sunt sigure, circulare si realizate in mod responsabil. Marcile de top, comerciantii cu amanuntul, designerii si producatorii de pe intreg lantul valoric se bazeaza pe standardul de produs certificat Cradle to Cradle pentru a se asigura ca impactul produselor lor asupra oamenilor si asupra planetei este unul pozitiv. Printr-un proces de evaluare amanuntit si complex, ALUMIL a primit o certificare Silver pe baza urmatoarelor cinci criterii:

Sanatatea materialului: Determinarea compozitiei chimice a materialelor care constituie produsul si asigurarea sigurantei materialelor pentru oameni si mediu.
Circularitatea produsului: Permiterea unei economii circulare prin produse regenerative si design de proces.
Protectia aerului si a climei: Protejarea aerului, promovarea energiei regenerabile si reducerea emisiilor nocive.
Administrarea apei si a solului: Protejarea apei si a solurilor sanatoase.
Echitatea sociala: Respectarea drepturilor omului, contributia la o societate corecta si echitabila si implementarea unor practici de lucru corecte.

Cu certificarea Cradle to Cradle Certified®, ALUMIL deschide noi perspective de participare la proiecte care respecta principiile Constructiei Durabile si Arhitecturii Bioclimatice, pentru cladiri „verzi” cu eficienta energetica ridicata. Mai presus de toate, insa, cu aceasta certificare semnificativa, ALUMIL face inca un pas catre destinatia „Excelenta in Constructie”, care este indisolubil legata de dezvoltarea sustenabila a companiei si de viziunea acesteia pentru un viitor in care oamenii si mediul vor fi in centrul atentiei.