Home Topics Arhitecti Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii
Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

0

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ.

Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukonigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic. Solutiile in acest sens au inclus ferestre si usi foarte performante, sisteme de ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura si sisteme de umbrire.

In ceea ce priveste prima categorie, ferestrele Schüco AWS 75.SI+ sunt folosite din ce in ce mai des in proiecte rezidentiale si sunt potrivite in aplicarea principiului NZEB deoarece au o izolare termica optima – se pot realiza configuratii pana la nivelul unei case pasive.

Mai mult decat atat, ferestrele pot fi echipate cu feronerie TipTronic SimplySmart si, prin conectare la senzori de CO2 si senzori de temperatura, se poate optimiza aportul de aer proaspat si racirea controlata a incaperii pe timpul noptii. Usile de acces Schüco AD UP 90 completeaza solutiile performante pentru anvelopa cladirilor asigurand izolare termica performanta si un nivel ridicat de etanseitate la apa.

In plus, variantele constructive cu  prag redus sau prag zero, asigura mai mult confort beneficiarilor. Usile pot avea dimensiuni mari, sunt rezistente la trafic intens si pot fi echipate cu sisteme de control al accesului, care se pot integra in managementul centralizat al cladirii.

O solutie completa pentru eficienta energetica ridicata poate include si un sistem de ventilare descentralizata cu recuperare de caldura, cu senzori de umiditate si CO2, precum Schüco VentoTherm Twist. Printre avantajele acestuia se numara aportul individual de aer proaspat in fiecare incapere, functionare silentioasa, pe baza de senzori, si un consum optimizat de energie.

Nu in ultimul rand, sistemele de umbrire exterioara Warema sau Schüco ZIP Design Screen pentru ferestre sunt ideale pentru a reduce sarcina termica si consumul de energie pentru racire pe timp de vara, obligatoriu pe fatadele insorite. De asemenea, sistemul de umbrire interioara Schüco Integralmaster reduce consumul de energie, are aport de lumina si ofera protectie la stralucire.

Certificarea Cradle-to-Cradle este o dovada elocventa a sustenabilitatii produselor Schüco. Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitatea constructiei. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi.

„Se observa clar in ultimul timp preferinta dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale pentru utilizarea sistemelor pentru ferestre si usi cu eficienta energetica ridicata. Nu este vorba doar despre noul standard european NZEB sau despre cerintele specifice pentru obtinerea certificarilor verzi LEED sau BREEAM, cat despre elemente de diferentiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium incearca sa le aduca pe piata pentru cumparatorii finali ai apartamentelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca obtin un grad mai ridicat de confort si economii considerabile la factura de incalzire,” declara Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova, care a comercializat anul acesta sisteme arhitecturale sustenabile pentru 150 de proiecte.

Astfel, AluKönigstahl Romania a livrat in primele 10 luni din 2021, 21000 mp de tamplarie din aluminiu, din care 4000 mp usi glisante in diverse variante constructive, iar sistemele de ferestre cu coeficienti ridicati de eficienta energetica au reprezentat 25% din totalul sistemelor contractate.

 

 

About Alukönigstahl

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 26 de ani de activitate din Romania, AluKönigstahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Millo Office, Dacia One, U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, Asmita Towers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei:  www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.