Home Topics Arhitecti Alukönigstahl & Schüco trendsetteri si cand este vorba despre digitalizare
Alukönigstahl & Schüco trendsetteri si cand este vorba despre digitalizare

Alukönigstahl & Schüco trendsetteri si cand este vorba despre digitalizare

0

Obiectivul digitalizarii este clar: imbunatatirea intregului lant valoric si eficientizarea acestuia. In industria constructiilor, acest lucru afecteaza toate procesele – de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare si productie si apoi la asamblarea pe santier si functionarea unei cladiri.

Cu solutiile sale digitale, Schüco ramane alaturi de clientii sai pe termen lung. Aceasta inseamna ca nu numai ca gasim raspunsuri la provocarile individuale, dar dezvoltam si optimizari sistematice pentru arhitecti, proiectanti, fabricanti si facility management. Clientii nostri pot avea incredere ca intelegem, ne asumam cerintele si le implementam in solutii orientate spre viitor.

Prezentarea produselor este primul pas inainte de vanzare. Dar Schüco are o gama asa de diversa si de bogata de produse incat este dificil sa fie prezentate toate intr-un showroom fizic. Acum, tehnologia ne ofera solutii alternative, iar showroom-urile virtuale castiga teren.

Showroomul Virtual Schüco este o experienta de realitate virtuala care ii ajuta pe clienti sa incerce produsele Schüco, interactionand cu acestea in timp real si poate invata cum sa le opereze practicand in aplicatia VR. In sectiunea de solutii pentru cladiri rezidentiale utilizatorul are ocazia sa descopere mai multe tipuri de elemente: ferestre cu deschidere oscilobatanta sau pivotanta, usi pliante sau glisante de mari dimensiuni, cu actionare manuala sau mecatronica si poate vedea aspectul acestora din interior si din exterior. In plus, toate elementele contin informatii despre performantele tehnice ale sistemelor prezentate.

In sectiunea pentru cladiri comerciale aplicatia ii permite utilizatorului sa vizualizeze cum va arata o fatada cu 10 solutii constructive Schüco, cu diverse tipuri de elemente mobile inserate in fatada. Este un instrument extrem de puternic pentru arhitecti si dezvoltatori de cladiri.

Varianta 2021 a aplicatiei ofera si posibilitatea vizitarii unui atelier, in care se pot vedea cele mai noi utililaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricatie si un laborator acustic. O navigare intuitiva conduce prin toate punctele de interes ale showroom-ului. In plus, vizitatorii au ocazia sa fie insotiti de un robotel animat in acest tur al showroom-ului virtual.

Configuratorul de produse Schüco este un instrument digital modern, pentru prezentarea catre beneficiari a multitudinii de variante de elemente de tamplarie care se pot realiza cu sistemele Schüco. De la ferestre si usi de intrare la usi pliante si glisante, beneficiarul poate vedea in cateva minute cum va arata obiectul final. Pot fi vizualizate solutii cu toate sistemele oferite de Schüco in acest moment. Pe langa faptul se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o usa glisanta cu doua cercevele se poate modifica imediat intr-una cu 4 cercevele , pot fi schimbate culorile tamplariei, la interior si la exterior, pot fi alese manerele si chiar finisajul podelei sau al peretilor, pentru a realiza o imagine cat mai realista a produsului final. In acelasi timp, aplicatia, care comunica cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula pretul pentru fiecare configuratie.

Alukönigstahl si Schüco sunt partenerii dvs. pentru viitor. Nimeni nu-si insoteste partenerii pe drumul catre viitorul digitalizat la fel de strans si holistic ca noi. Accentul este pus pe platforme si aplicatii, masini inteligente, utilizarea senzorilor si utilizarea datelor pentru procese durabile si eficiente in industria constructiilor. Digitalizarea pare complicata si diversa si nu poate fi implementata peste noapte. Suntem constienti de acest lucru si sustinem toti utilizatorii, astfel incat digitalizarea sa fie ceea ce ar trebui sa fie: simpla, eficienta si benefica.

Cele doua aplicatii pot fi testate in showroomul Alukönigstahl din Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, te invitam sa vizitezi site-ul companiei:  www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de de Facebook , LinkedIn si Instagram.