Home Topics Comunicate de presa ALTEN Romania, in topul celor mai apreciate organizatii de catre angajati
ALTEN Romania, in topul celor mai apreciate organizatii de catre angajati

ALTEN Romania, in topul celor mai apreciate organizatii de catre angajati

0

Compania a primit certificari din partea Inspiring Employers si Great Place to Work®, doua reputate institutii internationale de evaluare organizationala

 

ALTEN Romania, subsidiara locala a grupului de origine franceza si una dintre cele mai importante companii de consultanta in IT si inginerie, a primit doua distinctii importante care atesta beneficiile si calitatea mediului de lucru oferite angajatilor sai. ALTEN Romania figureaza astfel in randul celor mai apreciate organizatii de catre angajati, din Europa si din lume.

Distinctia „Shining Star” a fost oferita de compania de consultanta si evaluare organizationala Inspiring Employers LLC datorita conditiilor de munca pe care le ofera compania, precum si a politicilor interne si initiativelor luate in sprijinul angajatilor sai. La aceasta se adauga prestigioasa certificare Great Place to Work®, obtinuta pentru al doilea an consecutiv, in urma unei evaluari riguroase bazate exclusiv pe informatiile oferite de angajatii companiei.

In cazul primei distinctii, evaluarea fost facuta pe baza a 10 aspecte organizationale cheie: atragerea talentelor, perioada de integrare, recompensare si recunoastere profesionala, invatare si dezvoltare, dezvoltarea carierei, transparenta, diversitate si incluziune, bunastarea angajatilor, responsabilitate sociala si sustenabilitate corporativa, precum si dezvoltarea brand-ului de angajator. Rezultatele evaluarii arata ca ALTEN Romania se remarca printre competitorii sai ca un angajator responsabil pe termen lung, cu valori solide si o continua preocupare pentru a oferi conditii excelente de lucru.

Potrivit companiei Inspiring Employers LLC, „in calitate de castigator al ravnitului premiu „Shining Star”, ALTEN Romania da un exemplu prin faptul ca acorda prioritate unor conditii de munca echitabile si atractive, astfel incat angajatii sai sa poata lucra intr-un mediu care ii incurajeaza si inspira”.

A doua certificare, din partea companiei globale de cercetare Great Place to Work (GPTW), a fost acordata pentru al doilea an consecutiv si atesta continuitatea si eficienta politicilor interne orientate catre angajati. In urma studiului GPTW a reiesit ca angajatii ALTEN au apreciat cel mai mult accesul egal la oportunitati (in functie de rasa, gen, varsta si orientare sexuala), abilitatile si corectitudinea managementului, atmosfera incluziva si prietenoasa de la locul de munca, precum si sentimentul de mandrie ca fac parte din organizatie.

„Ne onoreaza aceste doua noi certificari, care ne demonstreaza ca avem in echipa oameni implicati, pasionati de ceea ce fac si proiectele pentru care lucreaza. Mai mult, ne arata ca suntem pe drumul cel bun prin politicile interne aplicate pana in prezent si ne incurajeaza sa continuam in aceeasi directie. Cele mai mari investitii facute anul acesta de catre ALTEN au fost orientate catre dezvoltarea angajatilor nostri. Si iata ca rezultatele se vad, nu doar prin aceste premii, ci mai ales prin faptul ca angajatii aleg sa ramana alaturi de noi si ca ne transmit constant feedback astfel incat sa construim impreuna cel mai bun mediu de lucru”, declara Adrian Nicolae, director executiv ALTEN Romania.

Echipa de specialisti ALTEN Romania se implica in proiecte de dezvoltare software, analiza de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De la inceputul pandemiei Covid-19, compania a depus eforturi sustinute pentru a adapta toate sistemele astfel incat o mare parte din personal sa-si poate desfasura activitatea de acasa.

 

 

Despre Inspiring Employers

Inspiring Employers este o companie de consultanta si evaluare organizationala care a fost fondata pe principiul ca angajatii din intreaga lume merita sa lucreze in cele mai bune conditii, care sa inspire productivitate si schimbare. Inspiring Employers combina evaluarea organizationala, rapoarte agile, analize detaliate si certificari pentru a crea solutii personalizate care sa ajute organizatiile sa devina branduri de top cu un avantaj competitiv durabil.

 

Despre Great Place to Work®

Great Place to Work® este o autoritate la nivel global in ceea ce priveste cultura locului de munca. Incepand din 1992 si pana astazi, institutul de evaluare a chestionat peste 100 de milioane de angajati din intreaga lume si, cu ajutorul acestor informatii valoroase, a definit intr-un cuvant ceea ce face ca un loc de munca sa fie extraordinar: increderea. Platforma sa de sondaj in randul angajatilor ofera managerilor posibilitatea de a obtine feedback, informatii in timp real si toate acele elemente de care au nevoie pentru a lua decizii bazate pe date concrete. Activitatea sa este condusa de misiunea de a construi o lume mai buna ajutand fiecare organizatie sa devina un mediu de munca excelent pentru toti.

 

Despre ALTEN

Lider global in inginerie si consultanta tehnica, grupul ALTEN desfasoara proiecte de cercetare si dezvoltare pentru companiile de varf din toate sectoarele industriale, telecomunicatii si servicii din intreaga lume. Incepand cu 1996, compania ofera suport pentru strategiile de dezvoltare ale clientilor sai in domeniile cercetarii si inovarii, sistemelor informatice si ingineriei.

ALTEN Romania reprezinta un accelerator de cariera pentru angajatii sai, oferind diversitate, mobilitate si o cultura organizationala bazata pe spiritul de echipa. Mai multe detalii pe www.altenromania.ro.

La sfarsitul anului 2020, ALTEN a raportat afaceri de peste 26 milioane de euro (126.5 milioane de lei), in crestere cu 5% fata de afacerile inregistrate in 2019. La nivel local, ALTEN Romania a inregistrat un profit net de aproximativ 3.7 milioane de euro (17.8 milioane de lei).