Home Topics Comunicate de presa AHK Romania semneaza un parteneriat cu ISJ Constanta
AHK Romania semneaza un parteneriat cu ISJ Constanta

AHK Romania semneaza un parteneriat cu ISJ Constanta

0

Vineri, 12 aprilie 2019, am participat la Constanta la Targul de Oferte Educationale, unde peste 3.500 de elevi s-au informat despre viitorul lor profesional. In cadrul Targului ,directorul general AHK Romania, Sebastian Metz, a semnat un acord de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. In Constanta sunt In prezent sase clase de Invatamant dual, de la doar o clasa anul trecut, iar din septembrie 2019 va fi Infiintata si o clasa pentru profilul comerciant -vanzator.

Astfel de parteneriate pentru dezvoltarea si promovarea Invatamantului profesional si dual In Romania am semnat de asemenea cu ISJ Timis, Brasov, Iasi si Ilfov. In pregatire sunt parteneriate cu judetele Sibiu, Cluj si municipiul Bucuresti. Speram ca aceste parteneriate sa creeze contextul adecvat pentru educarea publicului scolar si a publicului larg din fiecare regiune a tarii cu privire la Invatamantul profesional dual. Ne bucuram ca exista o sustinere importanta la nivel local pentru acest tip de Invatamant, atat de necesar In sistemul educational din Romania, In contextul lipsei acute a fortei de munca. Ne dorim o colaborare de lunga durata atat cu scolile, cat si cu inspectoratele scolare.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) coordoneaza primul proiect de anvergura nationala In Invatamantul profesional dual pentru domeniul de calificare Comert, „Scoala de Carte si Meserii”. Proiectul este unul de referinta si a demarat In anul 2017, cand In Romania au Inceput clasa a IX-a primii elevi din Invatamantul dual. Atat proiectul, cat si legislatia pe aceasta tema au fost dezvoltate la initiativa si din nevoia companiilor germane prezente pe piata romaneasca. Pentru a afla mai multe despre acest proiect vizitati-ne pe www.scoaladecartesimeserii.ro sau pe Facebook/Scoala de Carte si Meserii. 

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Infiintata In 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ In implementarea sistemului dual de Invatamant dupa model german si a Infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj.

Mai multe informatii gasiti In pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea In Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

Contact pentru presa:
Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro