Home Topics Comunicate de presa AHK Romania primul „locatar” al spatiului de Coworking Hotspot
AHK Romania primul „locatar” al spatiului de Coworking Hotspot

AHK Romania primul „locatar” al spatiului de Coworking Hotspot

0

Numerosi oaspeti din mediul economic si politic au participat la inaugurarea oficiala a noului birou AHK Romania in cadrul Hotspot Workhub, un spatiu de coworking complet nou, generos si inovativ. Hotspot este o marca a specialistului in domeniul imobiliar REC Partners GmbH si ofera in inima Bucurestiului, intr-una din cele mai noi cladiri de birouri, pe o suprafata de 2000 mp, o combinatie de calitate si flexibilitate pentru birouri open space, sali de conferinte high-tech, dar si spatii pentru evenimente. „Prin decizia de a se muta in Hotspot, AHK Romania da un semnal clar in ce priveste noua ei strategie, situandu-se intr-un mediu de coworking flexibil, care sustine schimbul de idei si informatii”, a declarat Tudor Popp, cofondator Hotspot.

 

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, ES Cord Meier-Klodt, a subliniat in discursul sau ca Romania este un amplasament ideal pentru investitii in cercetare in tehnologiile high-end si ciclurile de productie de maine. Companiile germane din Romania isi dezvolta continuu capacitatile de productie in aceste domenii. „Romania ofera o scena vie pentru start-up-uri si tocmai in acest domeniu exista potential imens pentru companiile germane. Noi concepte de munca se dezvolta, asa cum se intampla in spatiul de coworking Hotspot”, a spus Meier-Klodt. AHK este deci mai aproape de scena start-up-urilor, inovatoare si creative, cu care si firmele germane trebuie sa se conecteze cat mai mult.

 

Calitatea incaperilor este unica in Bucuresti: spatiile inalte, aerisite si luminoase, peretii din sticla si skylight-urile creeaza o atmosfera deosebita. Domnul Sebastian Metz, directorul general AHK Romania, este incantat de acest concept: „Ne dorim sa cream un nou nivel de comunitate pentru angajatii si membrii nostri. Vrem sa devenim mai inovativi, mai moderni, dorim sa dezvoltam noi forme de networking si sa deschidem mai mult comunitatea noastra. Toate acestea sunt posibile in noul spatiu de birouri”, a declarat Metz.

 

Freya Lemcke, Reprezentanta Uniunii Camerelor de Comert si Industrie pe langa UE de la Bruxelles, a aratat ca alegerea AHK de a se muta in acest spatiu corespunde spiritului timpului si arata ca AHK doreste sa ramana relevanta, sa experimenteze formate noi si sa pregateasca relatiile economice si companiile pentru viitor. Presedintele AHK, Dragos Anastasiu, a completat ca aceste spatii foarte moderne incurajeaza inovarea si creativitatea.

 

REC isi doreste, prin Hotspot, sa se adreseze companiilor care deja sunt active pe piata, care doresc sa se extinda si au nevoie de flexibilitate.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania si numara peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

 

Despre REC Partners

REC Partners GmbH este o echipa internationala de ingineri, arhitecti si experti economici cu birouri in Berlin, Bochum, Frankfurt a.M., Hamburg, Köln si Bucuresti. Compania a sustinut in ultimii 15 ani clienti in intreaga Europa in dezvoltarea, gestionarea si imbunatatirea proiectelor imobiliare cu proiecte care totalizeaza peste 15 milioane de metri patrati. REC Partners are circa 80 de angajati in Germania si Romania.

Mai multe informatii despre REC Partners: www.rec-partners.eu/de

Mai multe informatii despre Hotspot: https://hotspot.space/

 

Contact pentru presa:

Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro

Web: www.ahkrumaenien.ro