Home Topics Comunicate de presa AHK Romania incurajeaza initiativa de implementare a modelului „Kurzarbeit”
AHK Romania incurajeaza initiativa de implementare a modelului „Kurzarbeit”

AHK Romania incurajeaza initiativa de implementare a modelului „Kurzarbeit”

0

Mediul de afaceri romano-german sustine si incurajeaza intentia Guvernului de a implementa modelul „Kurzarbeit” pentru sustinerea companiilor din Romania. Deja de la debutul pandemiei AHK Romania a subliniat in mai multe randuri prin reprezentantii sai si pe diverse canale importanta si necesitatea acestei masuri, bazandu-se pe experienta altor state, in special Germania, unde functioneaza cu  succes de mai bine de un secol. Intre timp mai multe state europene au introdus modelul german.

Este o masura de sustinere a economiei absolut necesara in aceasta perioada, pentru a putea trece cu bine prin criza actuala si ne bucuram ca Guvernul a decis sa aplice acest sistem de munca flexibila. „Mai ales acum este important sa nu se ajunga la concedieri si angajatii nu piarda contactul cu locul de munca”, spune Dragos Anastasiu, Presedintele AHK Romania. Si exact asta se realizeaza prin acest sistem.

Suntem in continuare deschisi la dialog si dorim sa ne implicam in definitivarea cadrului legal, alaturi de partenerii sociali. Pentru ca fara increderea intre partenerii sociali acest mecanism nu poate sa functioneze. Stam asadar la dispozitia Guvernului pentru a formula constructiv si a finaliza textul de lege pentru implementarea rapida a sistemului „Kurzarbeit” in Romania.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania si numara peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.